Brotherlouis.nl
  • Koh Mak | Thailand

    Geniet van mooie stranden. Snorkel voor de kust en geniet van verse vis op de BBQ.
  • 1
Beef noodle soup bij Nai Soi in Bangkok

10 must-eats Thailand  

Reistip Thailand - week 6 - 2018
Bij mij staat Thailand zonder twijfel op nummer één als het gaat om lekkerste en meest uitdagende keuken. Met plezier deel ik daarom mijn top 10 van dingen die je ...10 must-eats
Backpacken Cardamom Mountains reisinformatie Cambodja

Cardamom Mountains  

Reistip Cambodja - week 5 - 2018
Een nog vrijwel onontdekt gebied in Cambodja zijn de Cardamom Mountains. Dit enorme tropische regenwoud in het zuidwesten van Cambodja...Reistips Cardamoms
Zonsopgang bij Bagan in Myanmar

De tempels van Bagan  

Reistip Myanmar - week 4 - 2018
Bagan is een waanzinnig mooi tempelcomplex met ruim 2.200 stoepa's, tempels en ruïnes. Je kunt Bagan makkelijk per fiets bezoeken vanuit het dorpje...Meer info Bagan

IN 6 STAPPEN NAAR ZUIDOOST AZIE

1. Kies je reisbestemming

Wordt het Thailand, Cambodja of toch Laos, of alledrie? Herkenbaar? Kies je reisbestemming aan de hand van mijn handige backpacktips.

2. Bepaal je reisroute

De ene reiziger houdt van een strak plan, de ander van "no-strings-attached". Check hoe je met mijn tips je backpackroute afstemt op je eigen wensen.

3. Boek je vliegticket

Prijzen van vliegtickets veranderen iederen dag. Check het realtime overzicht van vliegtickets van Amsterdam naar Bangkok, Kuala Lumpur, Hanoi en Bali.

4. Visum aanvragen

Voor alle landen in Zuidoost Azië heb je een visum over visa exemption stempel nodig. Check hier voor welk land je vooraf iets moet regelen.

5. Vaccinaties regelen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken. Dat kan je een hoop ellende tijdens het backpacken besparen.

6. Rugzak inpakken

Met mijn gratis inpaklijst ga je gegarandeerd met de juiste spullen op reis. De lijst volstaat voor backpacken in alle landen van Zuidoost Azië.

4.666666666671111111111Rating 4.67 (3 Votes)
Riskja bestuurder in Hanoi

Schilderachtige koloniale straatjes, geurende aziatische bouillon uit mystieke steegjes en prachtige bezienswaardigheden. Welkom in Hanoi de hoofdstad van Vietnam. Hanoi staat bekend om zijn eeuwenoude architectuur en rijke culturele invloeden uit Zuidoost Azië, China en Frankrijk door het koloniale verleden van Vietnam. Hierdoor krijg je op sommige plekken zelfs soms het voel door Parijs te slenteren.

Een bezoek aan Hanoi is voor veel reizigers het startpunt van hun reis door Vietnam. Laat je daarom verrassen door deze veelzijdige stad die ondanks bijna 8 miljoen inwoners toch een knus karakter heeft.

 

Op deze pagina

 

Praktische reistips Hanoi

Klimaat

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam. Het klimaat verschilt flink van het zuiden. Reis je tussen november en april naar Hanoi? Neem dan een trui, vest en/of jas mee. Want met 17 tot 22 graden is het dan relatief koud. Reis je van mei tot en met oktober naar Hanoi? Zorg dan voor dunne kleding en iets dat regen tegen houdt. De gemiddelde temperatuur ligt in die periode rond de 28 graden wat het lekker benauwd maakt.

Leuke wijken in Hanoi

De twee bekendste en belangrijkste wijken van Hanoi zijn French Quarter en Old Quarter. Old Quarter is de wijk waar de meeste reizigers en backpackers naartoe trekken. Het aanbod van hotels, restaurants en bars is hier het grootst en de wijk heeft nog de nodige Franse koloniale gebouwen.

Horeca beleid en verkeer

Hanoi hanteert relatief strikte regels met betrekking tot sluitingstijden van horeca. Rond middernacht is daarom vrijwel alles dicht. OP een paar kroegen en clubs na die wachten tot de lokale autoriteiten op de stoep staan. Door dit beleid is het 's nachts op straat voor een stad met 6,5 miljoen inwoners erg rustig. Dat is vooral een stevig contrast ten opzichte van de situatie overdag wanneer duizenden scooters voorbij razen en je bijna van de sokken rijden als je niet op past.

 

Bezienswaardigheden Hanoi

Rode brug in het Hoa Kiem meer in Hanoi

Met zijn rijke historie en culturele invloeden uit Zuidoost Azië, China en het Franse koloniale tijdperk barst Hanoi van de bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. Ik heb zes tips en bezienswaardigheden voor je op een rij gezet op de speciale Hanoi bezienswaardigheden-pagina.

Bezienswaardigheden Hanoi

 

Hotels & guesthouses in Hanoi

Veel backpackers trekken naar Old Quarter in Hanoi voor hun guesthouse of hotel. Je vind er guesthouses en hotels voor ieder gewenst budget. Hierbij mijn top 5 van favoriete guesthouses en hotels in en rond Old Quarter:

Zoek meer guesthouses

 

Hoe kom je in Hanoi

Hanoi is uitstekend bereikbaar met een internationale luchthaven, een treinstation en diverse busmaatschappijen. Je kunt hierdoor zowel vanuit het buitenland als vanuit een ander Vietnamese bestemming makkelijk naar Hanoi reizen. Ik zet de opties voor je op een rij.

 

 Bus naar Hanoi

De bus is het meestgebruikte vervoermiddel door backpackers om in Hanoi te komen. Er is veel aanbod en vanuit iedere gangbare bestemming kun je een busticket naar Hanoi boeken. Een aantal suggesties waar je ook zelfs je busticket al online voor kunt boeken voor een prikkie:

Zoek bustickets

 

 Trein naar Hanoi

Reis je liever iets authentieker dan in een bus voor toeristen? Dan is de trein een nog leukere optie. Je heb in een trein een stuk meer ruimte de kans op contact met locals is natuurlijk veel groter. Minpuntje, niet iedere Vietnamese bestemming heeft een station. Trein zijn ook sneller volgeboekt. Het kan daarom handig zijn om vooraf je treintickets al te boeken.

Prijzen en reistijden verschillen sterk. Heb je ruim de tijd dan is je treinticket een stuk goedkoper. Wil je sneller reizen? Dan is een duurdere express trein een goede optie. Check de opties per vertrekbestemming:

Zoek treintickets

 

 Vliegtickets Hanoi

Noi Ban International Airport is de internationale luchthaven van Hanoi. De luchthaven ligt op 45 minuten rijden ten noorden van Hanoi.

Er vliegen veel lowcost airlines binnen Vietnam en uit omringende landen naar Hanoi. Hierdoor kun je met goedkope vliegtickets naar Hanoi vliegen vanuit bijvoorbeeld Ho Chi Minh City, Bangkok en Kuala Lumpur. Wil je vanuit Nederland naar Hanoi vliegen? Check dan de speciale vliegticket Hanoi-pagina.

Zoek vliegtickets

 

Verder reizen vanuit Hanoi

Een bezoek aan Hanoi is uitstekend te combineren met een bezoek aan de bergen van Sapa, het zee-eilanden paradijs Halong Bay en richting het zuiden de oude keizerstad Hué. Met een lowcost airline vlieg je ook voor een zacht prijsje naar Ho Chi Minh City om je reis door Vietnam daar voort te zetten.

Meer reistips Vietnam


zoeken

Reistips voor backpacken in Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Sri Lanka en India