Vietnam

de leukste tips voor backpacken in Vietnam

Locals in Can Tho
Scooters in Hanoi
Open bus ticket
Beste reisgids Vietnam Lonely Planet & Trotter
Uitzicht op Halong Bay
Vaccinaties en inentingen Vietnam
Vliegticket Vietnam Ho Chi Minh City en Hanoi

Voor een bezoek aan Vietnam heb ik een aantal puike tips. Hanoi, de hoofdstad van het land die in het noorden ligt, is een aanrader om te bezoeken. Met zijn knusse straatjes, koloniale gebouwen en toffe sfeer is dit een de favoriete bestemmingen van veel reizigers.

Voor écht avontuur kruip je achter op de motor van Easyrider en ervaar je tijdens je een meer tour de Ha Giang Loop. Deze prachtige route bij de gelijknamige stad, wordt beschouwd als één van de mooiste van Zuidoost Azië en ligt tegen de Chinese grens aan. Neem wel een trui mee, het kan stevig fris worden hier in de bergen.

Ten oosten van Ha Giang vind je de provincie Cao Bang waar veel mooie dingen te zien zijn. Bezoek hier zeker de Ban Gioc waterval, de Nguom Ngao grotten en het Thang Hen meer.

In het midden van Vietnam tussen Vinh en Hue vind je het Phong Nha Ke Bang National Park. Je kunt hier met een kayak varen over de rivier en prachtige grotten bezoeken waar je zelfs in een tent kunt overnachten. Ben je op zoek naar ontspanning op het strand, dan kun je terecht in Nha Trang, een van de populairste badplaatsen van Vietnam.

Wat goed is om te weten is dat de beste reistijd voor het noorden is van november tot en met maart. Het zuiden van het land bezoek je het beste van januari tot en met maart. Tijdens je reis zal Vietnam je postief verrassen. De vriendelijke locals maken graag kennis met je.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl