Cambodja

de leukste tips voor je rondreis door Cambodja

Algemene backpack reistips Cambodja
Angkor Wat bij Siem Reap
Geld pinnen Cambodja
Fietsen naar Koh Dach vanuit Phnom Penh
Backpcken op Koh Tonsay in Cambodja
Central Market Phnom Penh Cambodja
Reisgids Lonely Planet Cambodja Rough Guide
Familie op scooter in Cambodja Siem Reap
Vliegticket Phnom Penh Air Asia Cambodja
Wegcondities Cambodja backpacken

Backpacken in Cambodja

Het toerisme in Cambodja is veel later op gang gekomen dan in andere landen in Zuidoost Azië. Pas halverwege de jaren negentig startten de eerste tour operators met rondreizen door het land. Dit had alles te maken met de nasleep van het Rode Khmer regime.

 

Waar staat Cambodja bekend om

Tegenwoordig is Cambodja een erg populaire toeristische bestemming met alleen al een miljoen bezoekers voor het beroemde Angkor-tempelcomplex en ruim twee miljoen reizigers die de populaire badplaats Sihanoukville bezoeken.

Museum S21 Tuol Sleng en de Killing Fields zijn de bekendste bezienswaardigheden die hieraan herinneren. Beiden beschouw ik als must-sees bij je eerste bezoek aan het land. Hiervoor ga je naar Phnom Penh, de hoofdstad van het land.

 

Welk geloof in Cambodja

Met 95% vormt het Boeddhisme het belangrijkste geloof. Je ziet het geloof terugkomen in veel verschillende facetten van het dagelijkse leven.

 

Is het veilig in Cambodja

Doorgaans is het een erg veilig land. In de hoofdstad kunnen reizigers bepaalde wijken wel als grimmig of onveilig ervaren door de sfeer op straat. Maar dat heeft meer te maken met aanwezige prostitu dan dat er veel meldingen zijn van reizgiers die worden lastig gevallen.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl