Eilanden Thailand

de leukste tips voor eilanden van Thailand

Thaise eiland Koh Chang backpacken
Strand op Koh Jum
Thaise eiland Koh Lipe backpacken
Thais eiland Koh Mak backpacken
Thaise eiland Koh Mook backpacken
Viewpoint Koh Phi Phi
Zonsondergang op Koh Phayam

Uitleg eilanden Thailand

 

Wat is het grootste eiland van Thailand

Dat is Koh Phuket in de Andaman Zee. Koh Chang in het oosten van het land is de nummer twee.

 

Wat zijn de mooiste eilanden van Thailand

Er zijn ontzettend veel verschillende eilandjes. De mooiste wat mij betreft is Koh Mak, een klein eiland in het oosten tegen de grens van Cambodja aan. De stranden zijn er verbluffend mooi en je vindt hier geen massatoerisme ben je dus op zoek naar rust. Dan is dit eiland een goede keuze voor jou. Ook Koh Yao Yai staat in mijn top 3 van de mooiste eilanden. Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

 

Welke eilanden moet je bezoeken

Koh Phi Phi, Phuket, Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao behoren tot de populairste eilanden van Thailand. Koh Tao is een eiland dat vooral bekend is voor het duiken en snorkelen. Maar er zijn genoeg eilanden zoals Koh Chang, Koh Phi Phi en Koh Phayam waar je ook uitstekend kunt duiken met goede zichtbaarheid onder water en veel vissen en koraal kunt zien.

Koh Phangan ken je wellicht van de beroemde full moon feesten. Het is een echt party eiland maar heeft ook een paar afgelegen stranden die veel rustiger zijn.

 

Hoe kom je op de eilanden

De oost-Thaise eilanden bereik je via de stad Trat en het kustdorpje Laem Ngop. Op de party eilanden langs de oostkust geraak je via Chumpon en Surat Thani. Op de eilanden langst de westkust kun je komen via Ranong, Phuket, Krabi, Trang en Hat Yai. Er zijn ook boot operators die van Koh Lanta helemaal tot Koh Lipe varen en stoppen bij de populairste eilanden.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl