Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (3 Votes)

Khao Sok National Park is een briljant mooi natuurreservaat in het zuiden van Thailand. Het natuurgebied is meer dan 160 miljoen jaar oud en behoort daarmee tot de oudste oerbossen ter wereld. Zelfs ouder en diverser dan het Amazone gebied. Khao Sok is dus een must-see wanneer je door het zuiden van Thailand reist.

 

Beste tijd om Khao Sok te bezoeken

Het gebied is bijna 750m2 groot en is uniek door zijn kalksteenbergen. Het hoogste punt van het park ligt op 950m hoogte. Hierdoor laten zowel wolken uit het oosten (Golf van Thailand) als westen (Andaman Zee), hun regen veelvuldig boven dit regenwoud vallen. Hierdoor is Khao Sok National Park met 3.500mm regen per jaar, het natste gebied van Thailand. De regen valt vooral tussen mei en november. De beste tijd om Khao Sok te bezoeken is van december t/m april.

 

Jungle trek door Khao Sok

Wanneer je benen voldoende uitgerust zijn op één van de naburige eilanden in Zuid-Thailand is Khao Sok zeker een aanrader! Want veruit de populairste activiteit waar reizigers Khao Sok voor bezoeken, zijn trektochten door de schitterende jungle. Het park wordt door meer dan 300 verschillende soorten vogels bewoond. Daarnaast zijn er soms ook olifanten en tijgers te zien maar die zijn erg zelfzaam. Veel treks voeren ook door mooie grotten.

Je kunt jungle treks doen van een aantal uur maar ook van 4 dagen incl. 3 overnachtingen.

 

Rafflesia bloem

khao sok national park rafflesiabloem

Khao Sok National Park is de enige plek in Thailand waar je de zeldzame rafflesia bloem kunt zien. Deze bloem kan tot 80cm doorsnee groot worden. Iedere bloem bloeit slechts 4 dagen. Daarna gaat de bloem rotten en stinken en komen er daardoor veel vliegen op af. 

Het is nog altijd een raadsel hoe de rafflesia bloem zich voortplant. De bloem is daardoor niet te kweken. Bloeiende exemplaren zul je zelf niet vinden. Gidsen en park rangers informeren elkaar wanneer er een bloem of bloemknop gespot is. Een gids kan je tegen betaling naar de bloem brengen.

 

Khao Sok National Park Visitor Center

khao sok national park visitor center 600x256

Treks van een aantal uur kun je op eigen gelegenheid doen via de ingang bij het visitor center. Bij de entrée zet je je naam op een lijst zodat men weet wie er in het park aanwezig is. Bij het verlaten van het park streep je je eigen naam weer af.

Treks van meerdere dagen incl. overnachtingen in drijvende bamboe hutten en mooie boottochten over het nabij gelegen Ratchaprapha meer kun je via je guesthouse regelen. Deze trips zijn erg populair, vooraf boeken bij 333Travel of Riskja Travel voor het hoogseizoen kan daarom handig zijn om teleurstelling te voorkomen.

 

Bungalows & resorts Khao Sok

Er zijn veel erg mooie bungalows en resorts te boeken in Khao Sok National Park. Een aantal ervan zijn omringd door de jungle van Khao Sok. Hieronder een lijstje v.d. betaalbare super mooie bungalows en slaapopties:

 

Hoe kom je bij Khao Sok National Park

De toegangsweg tot Khao Sok ligt aan de provinciale weg N401 tussen het stadje Takua Pa in het westen van Thailand en Surat Thani in het oosten. Surat Thani is een bekende stad als vertrek/aankomst punt voor de populaire eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Vanuit iedere fatsoenlijke plaats aan beide kanten vertrekken bussen van lokale busstations die langs het park rijden. Op deze manier kun je eenvoudig met een lokale bus vanuit de richting van Ranong, Phuket, Krabi of Surat Thani in Khao Sok komen.

Er zijn ook lokale nachtbussen die je van Khao Sok rechtstreeks naar de southern busterminal (Sai Tai Mai) in Bangkok brengen. Tickets voor deze bus kun je online makkelijk kopen via Busonlineticket.co.th. Betalen op deze website kan makkelijk met Paypal. Iemand van je guesthouse brengt je meestal wel gratis naar de bushalte toe.

Boek busticket Khao Sok

 

Pinnen in Khao Sok

Geen cash meer op zak? Geen nood, langs de toegangsweg die naar het visitor center loopt vind je een aantal pinautomaten. 

 

Doorreizen van / naar Khao Sok National Park

Een bezoek aan Khao Sok is goed te combineren met bezoek aan Surat Thani, Koh Samui, Koh Phangan en de eilanden in de Andaman Zee.

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken