Brotherlouis.nl
Khao Sok National Park floating guesthouse

4.251111111111Rating 4.25 (4 Votes)

Khao Sok National Park is een prachtig national park in het zuiden van Thailand. Het natuurgebied is meer dan 160 miljoen jaar oud en behoort daarmee tot de oudste oerbossen ter wereld. En met o.a. 300 soorten vogels en zelfs de kans op tijgers en olifanten is dit park diverser dan het Amazone gebied. Mocht je dus gaan eilandhoppen tussen de eilanden in de Golf van Thailand en de eilanden in de Andamanse Zee zet Khao Sok National Park dan zeker op je lijst van dingen om te doen in de buurt!

 

Beste tijd om Khao Sok te bezoeken

Het gebied is bijna 750 vierkante kilometer groot. Het park wordt gekenmerkt door zijn zijn kalksteenbergen. De hoogste berg is 950 meter. Dit zorgt ervoor dat wolken uit het westen en oosten veelal hun regen boven Khao Sok laten vallen.

Hierdoor is Khao Sok National Park met 3.500 milimeter regen per jaar, het natste gebied van Thailand. De beste tijd om het park te bezoeken zijn de maanden december tot en met april. Regen valt hier vooral in de periode mei tot november.

 

Jungle trek door Khao Sok National Park

Hoewel alle guesthouses te vinden zijn in het deel dat bekend staat als Khao Sok National Park vinden jungle treks niet in dit deel plaats. Jungle treks door het park starten bij de Ratchaprapha dam aan de rand van het Cheow Lan meer. Dit meer ligt op ruim een uur rijden van het deel waar de guesthouses zijn.

Met een longtail boot wordt je ove rhet Cheow Lan meer naar de start van je jungle trek gebracht. Afhankelijk van de tour die je boekt verblijf je meerdere nachten in de jungle. Vooral tours met en overnachting in een op het meer drijvend guesthouse zijn populair.

Jungle treks kun je in Khao Sok National Park boeken. De meeste guesthouses bieden dit soort tours aan. Boek je graag vooraf een jungle trek, dan kan dat als losse activiteit (bouwsteen) bij de volgende aanbieders:

 

Rafflesia bloem

khao sok national park rafflesiabloem

Khao Sok National Park is de enige plek in Thailand waar je de zeldzame rafflesia bloem kunt zien. Deze bloem kan tot 80cm doorsnee groot worden. Iedere bloem bloeit slechts 4 dagen. Daarna gaat de bloem rotten en stinken en komen er daardoor veel vliegen op af. 

Het is nog altijd een raadsel hoe de rafflesia bloem zich voortplant. De bloem is daardoor niet te kweken. Bloeiende exemplaren zul je zelf niet vinden. Gidsen en park rangers informeren elkaar wanneer er een bloem of bloemknop gespot is. Een gids kan je tegen betaling naar de bloem brengen.

 

Khao Sok National Park Visitor Center

khao sok national park visitor center 600x256

Treks van een aantal uur kun je op eigen gelegenheid doen via de ingang bij het visitor center. Bij de entrée zet je je naam op een lijst zodat men weet wie er in het park aanwezig is. Bij het verlaten van het park streep je je eigen naam weer af.

Treks van meerdere dagen incl. overnachtingen in drijvende bamboe hutten en mooie boottochten over het nabij gelegen Ratchaprapha meer kun je via je guesthouse regelen. Deze trips zijn erg populair, vooraf boeken bij 333Travel of Riskja Travel voor het hoogseizoen kan daarom handig zijn om teleurstelling te voorkomen.

 

Bungalows & resorts Khao Sok

Er zijn veel erg mooie bungalows en resorts te boeken in Khao Sok National Park. Een aantal ervan zijn omringd door de jungle van Khao Sok. Hieronder een lijstje v.d. betaalbare super mooie bungalows en slaapopties:

Zoek guesthouse

 

Hoe kom je bij Khao Sok National Park

De enige betaalbare manier om bij het park te komen is met de bus. Khao Sok ligt aan de provinciale weg N401 tussen het stadje Takua Pa in het westen en de bekende stad Surat Thani in het oosten. 

Vanuit Surat Thani kun je met de bus of minibus naar Khao Sok reizen. Dat kan ook vanaf het busstation in Takua Pa. Takua Pa is het stadje vanuit waar bussen uit de richting van Krabi en Phuket ook langs komen. Ook vanuit die richting kun je dus naar Khao Sok reizen.

Online kun je al tickets vanuit Bangkok en Surat Thani naar Khao Sok National Park

 

Pinnen in Khao Sok

Geen cash meer op zak? Geen nood, langs de toegangsweg die naar het visitor center loopt vind je een aantal pinautomaten.

 

Verder reizen vanuit Khao Sok National Park

Een bezoek aan Khao Sok is goed te combineren met bezoek aan Surat Thani, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phayam en de eilanden in de Andaman Zee.

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken