Brotherlouis.nl
Teva sandalen backpacken Zuidoost Azie
Hulp nodig bij het samenstellen van je backpackroute? Check dan de handige Backpackgids Azië. Deze gids staat vol voorbeeldroutes. De gids kost € 27,95. Meer info & bestel online >>

3.51111111111Rating 3.50 (5 Votes)

Het is wellicht niet het meest sexy stuk voetversiering, maar ze dragen je wel duizenden kilometers zonder last te hebben van blaren. We hebben het over Teva sandalen. Wat mij betreft een absolute must voor iedere backpacker die zuinig is op zijn voeten en gewrichten. Dat houdt niet in dat ik vind dat er geen alternatieven zijn, maar ik adviseer je wel om geen goedkope sandalen of slippers te dragen. Lees ook mijn "wees-lief-voor-je-voeten"-blog waarom ik dat vind.

 

Ik neem alleen Teva's mee

Ik neem zelf tijdens het backpacken door Azië eigenlijk nooit andere schoenen mee dan Teva sandalen. Voorheen kocht ik in Bangkok op Khao San Road of de Chatuchak Weekend Market voor een paar euro een paar leuk uitziende teenslippers voor op het strand of voor 's'avonds. Maar na een aantal dagen daarop gelopen te hebben kreeg ik vaak last m'n m'n teengewrichten. Dat was weer over zodra ik overstapte op goede slippers zoals Teva's. Het voetbed van een kwaliteits slipper of sandaal geeft gewoon veel meer steun en vangt de 'klappen' die je gewrichten krijgen veel beter op. Je loopt daardoor comfortabeler en hebt ook veel minder snel last van moeie voeten.

Ik draag zelf al een aantal jaren de Teva "Terra Fi" sandaal. Zelf heb ik de Terra Fi 2. Deze is opgevolgd door de Terra Fi 3 en inmiddels de Terra Fi 4.

 

Lief zijn voor je voeten is belangrijk

Deze sandalen kosten €65 - €85 (dames/heren model). Dat is voor een paar niet sexy uitziende sandalen niet niks inderdaad. Maar je zult er geen spijt van krijgen. Ik heb er op het Indonesische eiland Lombok zelfs de Guning Rinjani mee beklommen.

En maak je over die a-sexyness-look van de Teva's vooral geen zorgen. In Zuidoost Azië lopen heel veel backpackers op dit soort sandalen. De Teva Terra Fi's koop je online o.a. op Teva-eu.com en Bever.nl.

 

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Zuidoost Azië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Zuidoost Azië? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken