Chiang Mai

de leukste tips voor backpacken in Chiang Mai

Backpackers bij een tuk-tuk in Chiang Mai

Chiang Mai is een provincie én ook de grootste stad van Noord-Thailand. Het staat bekend om zijn relaxte sfeer en veel bezienswaardigheden. En vanuit Chiang Mai zijn er uitstekende mogelijkheden voor meerdaagse trekkings door de bergen in de directe omgeving van de stad.

Net buiten de stad ligt één van de blikvangers, Wat Phra Doi Suthep zoals deze Boeddhistische tempel officieel heet.

Van Chiang Mai kun je ook makkelijk dingen in de buurt bezoeken zoals de stad Chiang Rai of de kleurrijke provincie Mae Hong Son waar ook het onder reizigers populaire dorpje Pai ligt. Route 108 die dwars door deze provincie loopt is één van de highlights van Thailand door zijn prachtige uitzichten authentieke dorpjes waar je doorheen komt.

 

 

Veelgestelde vragen Chiang Mai

Is Chiang Mai duur

In veel opzichten is de stad een stuk goedkoper dan Bangkok. Bij accommodatie, restaurants en winkels bestaal je een stuk minder voor dezelfde producten of diensten.

 

Is Chiang Mai leuker dan Bangkok

Beide steden hebben hun eigen charme en karakter. Ik ben absoluut liefhebber van Chiang Mai, vooral het oude centrum, maar zou een bezoek aan Bangkok niet willen missen tijdens een rondreis door Thailand.

 

 

Is Chiang Mai veilig voor toeristen

De stad heeft een erg relaxt karakter. Noord-Thailand staat sowieso bekend om zijn lieve en zachtaardige mensen. Het is abosluut veilig om hier naartoe te reizen. Ook als alleen reizende vrouwe bijvoorbeeld.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl