Brotherlouis.nl
Reisroute Zuidoost Azie Google Maps
Hulp nodig bij het samenstellen van je backpackroute? Check dan de handige Backpackgids Azië. Deze gids staat vol voorbeeldroutes. De gids kost € 27,95. Meer info & bestel online >>

4.333333333331111111111Rating 4.33 (3 Votes)

Ik ontvang vaak vragen reisroutes van reizigers met de vraag of ik denk dat hun reisroute past binnen de beschibare reistijd en/of het reisbudget. Of jij die reisroute binnen jouw beschikbare reistijd en reisbudget gaat halen daar kan ik vooraf geen duidelijk antwoord op geven. Dat komt door twee dingen:

  • Inspiratie onderweg
  • Jouw interesses

Inspiratie onderweg

Iedere plek waar ik kom, ervaar ik op een andere manier. Vooraf weet ik niet hoe ik me ter plaatse ga voelen. Eenmaal aangekomen weet ik dat pas. Je ziet dingen, voelt dingen, ontdekt dingen en je komt mensen onderweg tegen. Al die dingen zorgen ervoor dat je opgeteld een gevoel krijgt dat je wil blijven, langer wilt blijven of eigenlijk sneller weg wilt dan je vooraf had verwacht. Soms heb je het ergens na een dag gewoon gezien. Ergens anders denk je op dag vijf nog niet aan opkrassen.

Het goede nieuws is dat je aan het backpacken bent. Je bepaalt dus zelf wat je wanneer doet. Hoe meer je vooraf vast legt. Hoe meer je ter plaatse kunt genieten van de reistijd die je hebt. Anderzijds, vooraf meer vastleggen kan er dus ook voor zorgen dat je na twee dagen ergens weg "moet" omdat je een vliegticket geboekt hebt. Maar ach, ook dat heeft zijn charmes.

Behalve dingen voelen en zien kun je ook door andere reizigers geënspireerd raken. De beste informatie vind je namelijk niet in een reisgids die vorig jaar gedrukt is maar bij reizigers die je onderweg tegen komt. Die komen net uit de richting waar je naartoe wilt. Of misschien wilde je daar eigenlijk niet naartoe. Maar is hun ervaring zo gaaf dat je geïnspireerd bent en dat ook mee wilt maken. Korto, je besluit van je reisroute af te wijken.

Voor sommigen klinkt dat als living-on-the-edge, voor anderen is dat juist waar backpacken om gaat; het ultieme gevoel van vrijheid. Ik behoor tot die laatste categorie.

 

Leuk verhaal, maar hoe plan ik mijn reisroute dan?

Wat ik zelf meestal doe, ook gewoon omdat ik dat erg leuk vind om te doen is me vooraf verdiepen in het land of de landen die me aanspreken. Daar ga ik informatie over zoeken. Op blogs, in reisgidsen, ik vraag vrienden naar hun ervaringen en zoek natuurlijk ook op Youtube en Vimeo naar mooie video's van bepaalde plekken.

Die dingen opgeteld geven mij meestal wel een aardig beeld van de dingen die ik wel en niet ter plaatse wil gaan doen. En zo kom ik tot een aantal plaatsen die me interessant lijken om te bezoeken.

Of ik die dingen ter plaatse ook daadwerkelijk ga doen of bezoeken dat maakt niet zoveel uit. Ik heb een plan om op terug te vallen als dat nodig mocht zijn. Maar meestal wijzigt een reisroute bij mij nadat ik bijvoorbeeld vanuit Bangkok in een volgende bestemming ben aangekomen.

Voor de reisroute die ik vooraf maak, maak ik wel altijd een grove inschatting hoe leuk het ergens is en wat ik ter plaatse dan zou kunnen of willen doen. Wil ik ergens gaan duiken? Juist rustig een flink aantal dagen chillen op het strand? Zijn er veel dingen te doen in een stad die me aanspreken? Allemaal factoren die bij mij meewegen in de inschatting die ik vooraf maak hoe lang ik denk ergens te gaan blijven.

Wat daar vervolgens van terecht komt, dat boeit niet. Backpacken betekent dat je flexibel bent. Iets schrappen of erbij proppen kan dus altijd. Zolang je maar niets van jezelf moet. Wanneer je je strak aan je plan houd, ga je je veel meer haasten. Je plan is namelijk de baas. Voor sommige mensen werkt dat heel goed. Maar bij mij zorgde dat er in 2005 voor dat ik vooral in bussen heb gezeten en niet uitgerust thuis kwam na vier weken Vietnam en Laos. Best zonde toch?

 

Voorbeeld backpackroutes

Wil je een beter beeld van wat er zoal in een reisroute past binnen een bepaalde tijd? Check dan de reisroutes die ik gemaakt heb op de speciale backpack route-pagina. Dat zijn niet de routes die ik vooraf bedacht had, maar de routes die ik binnen een bepaalde reistijd daadwerkelijk afgelegd heb inclusief wat ik ergens gedaan heb. 

En mocht dat niet genoeg zijn? Er is ook een handige Zuidoost Azië-backpackroute gids te koop voor € 27,95 op Backpackgidsazie.nl.

backpack route pagina

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken