Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Hat Yai is de meest levendige stad die de provincie Songkhla in het zuiden van Thailand heeft. De meeste reizigers kennen Hat Hai als een stad waar ze naartoe vliegen op weg richting het Thaise eiland Koh Lipe, of op doorreis richting Maleisië.

Ondanks de uitstekende Zuid-Thaise keuken die je kunt ervaren in één van de honderden restaurants die de stad rijk is en een prima nachtleven met veel kroegen en clubs kiezen de meeste backpackers ervoor om Hat Yai snel achter zich te laten. Daarom vermoei ik je niet leuke dingen om te doen die niet leuk zijn. 

 

Op deze pagina

 

Busstation Hat Yai

Het busstattion van Hat Yai ligt midden in de stad op 1 kilometer afstand van het treinstation. Bussen uit Bangkok, Surat Thani en Maleisië komen allemaal hier aan. Er zijn echter ook kantoren van commerciële busoperators die op ander plekken in de stad aankomen en vertrekken. In alle gevallen zul je eenvoudig een tuk-tuk of taxi kunnen vinden om je naar het mini-bus station, treinstation of vliegveld van Hat Yai te kunnen brengen.

Bustickets voor lange afstandsbussen kun je overigens ook al online boeken. Dat is vooral handig wanneer je in de zomermaanden, rond nationale feestdagen of tussen december en februari reist. Een aantal populaire routes per bus zijn:

Zoek bustickets

 

Minibus station

Minibus station Hat Yai Thailand

Nooit eerder gezien maar Hat Yai heeft een aparte terminal voor mini-busjes. Kom je dus met een normale grote bus aan in Hat Yai en wil je bijvoorbeeld naar Koh Lipe? Dan zul je met een tuk-tuk, taxi of scooter-mannetje naar het minibus station moeten rijden. Dit minibus station ligt buiten Hat Yai. Hier vertrekken ieder uur of twee uur minibusjes naar o.a. Pak Bara. Een tuk-tuk van het busstation naar het minibus station kost 60-100 THB.

 

Treinstation Hat Yai

Het treinstation van Hat Yai ligt op de treinroute dus Bangkok verbindt met Maleisië en ligt midden in de stad. Rond het station vind je veel guesthouses, restaurants en ook tuk-tuk om je verder te helpen richting het busstation, vliegveld. Wil je naar Koh Lipe reizen? Dan vertrekken er vanaf het station minibussen die je naar Pak Bara kunnen brengen.

Treintickets voor de route Bangkok naar Hat Yai kun je alvast online boeken. Je treintickets haal je dan op op het treinstation in Bangkok. 

Zoek treintickets

 

Vliegveld Hat Yai

De luchthaven van Hat Yai ligt op 20 minuten rijden ten zuidwesten van het centrum van Hat Yai. Dagelijks komen er vluchten aan vanuit Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Kuala Lumpur en nog een aantal minder bekende Thaise steden.

Goedkope vliegtickets voor lowcost airlines die naar Hat Yai vliegen kun je onder meer boeken op 12go.asia. Dit is een van de grootste prijsvergelijkers van Zuidoost Azië. Je kunt er betalen met je creditcard of Paypal.

Vanaf het vliegveld kun je rechtstreeks met een minibus richting Koh Lipe reizen.

Zoek vliegtickets

 

Van Hat Yai via Pak Bara naar Koh Lipe

Vanuit Hat Yai rijden en bijna ieder uur minibussen naar de havenstad Pak Bara. Vanaf daar reis je verder met een fastboat of speedboot naar Koh Lipe.

Mini-bussen naar Pak Bara vertrekken vanaf het mini-bus station, het treinstation en ook rechtstreeks vanaf Hat Yai airport. Houd rekening met ongeveer 2 uur reistijd van Hat Yai naar Pak Bara en nog eens 1 à 2 uur reistijd met de boot naar Koh Lipe.

Online kun je gecomineerde tickets boeken voor je mini-bus en de overtocht per boot naar Koh Lipe. Check voor vertrektijden, prijzen en het boeken van losse of combitickets 12go.asia.

Zoek combi-tickets

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken