Maleisië

de leukste tips voor rondreizen in Maleisië

Reistips Cameron Highlands backpacken Maleisie
Reistips backpacken Kuala Lumpur
Strand Langkawi Maleisie
Chinatown in Kuala Lumpur Maleisië

Backpacken in Maleisie

Maleisië is een relatief westers land in vergelijking met andere landen in Zuidoost Azië. Het land is erg makkelijk om te bereizen door haar goede wegen en infrastructuur. Lange afstandsbussen zijn erg comfortabel en het eten is er verrukkelijk. Guesthouses en hotels, eten en dingen als bustickets zijn in verhouding met Thailand of Cambodja wel wat duurder.

Populaire backpack bestemmingen in West Maleisië zijn onder meer Kuala Lumpur, de Cameron Highlands, George Town op het eiland Penang, Malakka, Ipoh en Taman Negara National Park. Higlights op Maleisisch Borneo waar je veel tropisch regenwoud vindt, zijn vooral het bezoeken van orang oetans. Veel plezier met deze reistips voor Maleisië!

De meeste toeristen bezoeken alleen West Maleisië overigens. Dit komt omdat dat met vliegtuigen, bus en trein verbindingen makkelijker in verbinding staat met buurlanden Thailand en Indonesië. Van Borneo naar Kuala Lumpur is het ongeveer 2,5 uur vliegen. Veel plezier met deze reistips voor een reis door Maleisië!

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl