Reisverhalen Zuidoost Azië

de leukste blogs uit Zuidoost Azië

Reisverhalen Sumatra 2017

Het eiland Pulau Weh bij Sumatra
Reisverhalen van mijn rondreis door Sumatra in januari en februari 2017. We vliegen met Qatar Airways via Doha naar Singapore. Van daar uit reizen we verder naar Medan op Sumatra en willen naar het eiland Pulau Weh om te duiken, Orang-Oetan's bekijken in Bukit Lawang, leuke dingen doen bij het Toba meer en surfen op de Mentawai eilanden.
Heen:27 januari 2017
Terug:22 februari 2017

Reisverhalen Sri Lanka 2016

Lion's Rock bij Sigiriya op Sri Lanka
Reisverhalen van mijn rondreis door Sri Lanka in januari en februari 2016. De reis starttte vanuit de hoofdstad Colombo. Via Galle en diverse bekende en onbekende dorpjes aan de zuidkust zoals Midigama en Mirissa ben ik door gereisd via Udu Walawe National Park naar de bergen bij Ella. Vanuit daar via Kandy en de oostkust weer terug naar de regio bij Matara aan de zuidkust. Als afsluiter verbleef ik nog enkele dagen in Negomo vlakij het vliegveld van Colombo.
Heen:15 januari 2016
Terug:10 februari 2016

Reisverhalen Cambodja Thailand 2014

Strand op Koh Tonsay (Rabbit Island) in Cambodja
Reisverhalen van mijn rondreis door Cambodja en Thailand in november en december 2014. Via Bangkok vlieg ik door naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh waarna ik m'n reis wil gaan vervolgens naar de Cambodjaanse kust. Als het lukt wil ik flink wat duiken gaan maken en diverse Cambodjaanse eilanden gaan bezoeken voor de kust van Kep, Kampot en Sihanoukville.
Heen: 21 november 2014
Terug: 15 december 2014

Reisverhalen Maleisië Thailand 2014

The Blue Mansion in George Town in Maleisië
Reisverhalen van mijn rondreis door Maleisië en Thailand in januari en februari 2014. Iets later dan andere seizoen maar daar ga ik dan toch weer met een retourtje Bangkok op zak. Daarna vlieg ik door naar Kuala Lumpur. Aansluitend over land terug naar Bangkok via Malakka, The Cameron Highlands, Penang en de Thaise eilanden Koh Lipe & Koh Mook.
Heen: 10 februari 2014
Terug: 5 februari 2014

Reisverhalen Thailand 2012

Olifanten wassen in Elephant Nature Park bij Chiang Mai
Reisverhalen van mijn rondreis door Thailand eind 2012. Vanuit Bangkok naar Chiang Mai. Daarna vliegen we via Bangkok door naar de kustplaats Ranong om het eiland Koh Phayam in de Andaman Zee te bezoeken.
Heen: 23 november 2012
Terug: 17 december 2012

Reisverhalen Vietnam Thailand 2011

Rijstverkoper in Ho Chi Minh City in Vietnam
Reisverhalen van mijn rondreis door Vietnam waar ik onder meer de Mekong Delta en het Vietnamese eiland Phu Quoc bezocht. Oud & Nieuw vierde ik in Mui Né waarna ik nog wat Thaise eilanden in de Andaman Zee heb ontdekt.
Heen: 15 december 2011
Terug: 13 januari 2013

Reisverhalen Myanmar Thailand 2010

images/foto-thailand/koh-mak-ao-kao-beach-748x374.jpg
Reisverhalen van mijn rondreis door Myanmar en Thailand eind 2010. Vanuit Bangkok naar Yangon en daar de volgende plaatsen bezocht: Mandalay, Hsipaw, Hpa-An, Setse en Mawlamyine. Daarna via Bangkok nog naar het eiland Koh Mak.
Heen: 5 november 2010
Terug: 4 december 2010

Reisverhalen Bali Lombok Gili Eilanden 2009

Jatiluwih rijstvelden op Bali
Reisverhalen van mijn rondreis door Bali en Lombok in 2009. Via Kuala Lumpur gevlogen naar Denpasar op Bali. Van daaruit naar Ubud, Lombok en de Gili eilanden bezocht. Ook nog waanzinnig gedoken met Manta's op Nusa Lembongan.
Heen: 6 november 2009
Terug: 5 december 2009

Reisverhalen India 2008

images/foto-india/varkala-familie-in-branding-748x374.jpg
Reisverhalen van mijn backpackreis door India 2008. Via Brussel naar Mumbai gevlogen, aankomst tijdens de aanslagen. Vervolgen naar Trivandrum en over land omhoog via Kovalam, Cochin, Ooty, Mysore en diverse plaatsen in Goa.
Heen: 27 november 2008
Terug: 27 december 2008

Reisverhalen Thailand Laos Cambodja 2007

Sunset Huts op Don Det in Laos
Reisverhalen van mijn rondreis door Laos, Cambodja en Thailand in 2007. Via Bangkok naar Ubon Ratchathani gevlogen en daar per bus de grens met Laos over. Via Mekong de afgezakt naar Phnom Penh, Sihanoukville en Koh Chang.
Heen: 23 november 2007
Terug: 18 december 2007

Reisverhalen Myanmar Thailand Maleisie 2006

Zonsopgang bij Bagan in Myanmar
Deze reis ben ik via Bangkok naar Yangon in Myanmar gevlogen. Vervolgens Kalaw, Inle Lake, Mandalay, Bagan en Chaungtha Beach bezocht. Daarna via Bangkok en Maleisië terug Thailand in om kerst en oud & nieuw op het eiland Koh Lipe te vieren.
Heen: 28 november 2006
Terug: 13 januari 2007

Reisverhalen Laos Vietnam Thailand 2005

Bergen bij Vang Vieng in Laos
Vanuit Bangkok ben ik naar het noorden gereisd en per boot in 2 dagen over de Mekong naar Luang Prabang gevaren. Via Vang Vieng en Vientianne naar Hanoi. In Vietnam van noord naar zuid gereisd via o.a. Hoi An en Nah Trang naar Saigon.
Heen: 1 november 2005
Terug: 29 november 2005

Reisverhalen Cambodja Thailand 2004

Zonsopgang bij Angkor Wat in Cambodja
Vanuit Bangkok via Koh Chang, Koh Maak en Koh Kut ben ik naar Sihanoukville in Cambodja gereisd. Oud & nieuw gevierd in Bokor National Park. Phnom Penh bezocht voor o.a. Killing Fields, S-21 en de Russian Market en tot slot nog Angkor Wat en Battambang bezocht.
Heen: 10 december 2004
Terug: 11 januari 2005

Reisverhalen Zuidoost Azië sinds 2003!

Hoi ik ben Brother Louis. Sinds 2003 reis ik naar en schrijf ik over Zuidoost Azie.

Ik schrijf alleen reisverhalen tijdens het reizen. In de eerste jaren ging dat nog op een houtje-touwtje manier. Want in die tijd was internet in Zuidoost Azie echt nog van beroerde snelheid en stabiliteit. Om nog maar te zwijgen over de stroomvoorziening. Mening reisblog heb ik meer dan 1x mogen schrijven omdat in dat ene internet caféetje in Bangkok of op het Vietnamese eiland Phu Quoc de stroom weer eens uitvoel. Met als gevolg: mijn reisverhaal dat bijna af was helemaal verdwenen hahaha.

Sinds 2003 is er veel veranderd. Internet café's zijn er bijna niet meer in Zuidoost Azië. Waar je je vroeger scheel betaalde voor 1 minuut internet verbinding is er nu bijna overal gratis wifi. En grote zware computers in café's hebben plaats gemaakt voor smartphones, tablets en super dunne lichte laptops die je als reisblogger makkelijk mee kunt nemen op reis.

Ik mis de 'romantiek' van de krakkemikkige nog wel regelmatig. In die eerste jaren was reisverhalen schrijven echt pionieren. Backpacken was toen nog echt avontuur. Contact met het thuisfront was beperkt tot af en toe een email als die mogelijkheid er al was.

Maar alle veranderingen opgeteld maken landen als Thailand, Laos en Cambodja voor mij nog steeds de moeite waard om naartoe te reizen en om er leuke reisverhalen over te schrijven. Wie weet helpt en/of inspireert het jou om ook eens die kant op te gaan. Laat het me weten als je een ervaring mist of wanneer je over één van mijn reisblogs een vraag hebt.

Groetjes,
Brother Louis

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl