
Babi Guling bij Ibu Oka
Omdat Bali als één van de weinige Indonesische eilanden overwegend Hindoeïstisch is in plaats van Islamitisch, vind je in veel restaurants en warungs (eethuis) gerechten met varkensvlees. Eén van de bekendste varkensvleesgerechten op Bali is Babi Guling. Dit is een bord nasi puti (witte rijst) met het beste deel van een geroosterd speenvarken, wat groenten en een heerlijke boemboe (kruidenmengsel).
Warung Ibu Oka in Ubud is een begrip voor wat betreft Babi Guling. Het is veruit het meest populaire gerecht dat hier verkocht wordt. De "special" versie bevat vlees van het beste en tevens zachtste deel van het speenvarken dat aan het spit wordt geroosterd. Een heerlijk bordje Babi Guling met rijst kost ongeveer € 5,-.
Eten doe je aan gemeenschappelijke tafel waar je gezellig naast locals of een aantal andere toeristen aan kunt schuiven. Lees ook wat anderen vonden van Babi Guling bij Ibu Oka op TripAdvisor.com.
Hoe wordt Babi Guling gemaakt
Babi Guling is Balinees voor "geroosterd speenvarken met Balinese kruiden". Een jong speenvarken wordt gevuld met een mengsel van kemirinoten, citroengras, rawit pepers, Base Gede en Base Wangenan. Vervolgens wordt het aan een spit geroosterd. Wil je zelf Babi Guling maken? Check hier het Babi Guling recept van Kokkie Blanda. Je grootste uitdaging gaan het vinden van een spit én speenvarken worden vermoed ik.
Adres Warung Ibu Oka
Door het succes van Babi Guling bij Ibu Oka zijn er inmiddels drie vestigingen in Ubud:
- Ibu Oka - Jalan Suweta, Ubud
- Ibu Oka 2 - Jalan Raya Mas, Ubud
- Ibu Oka 3 - Jalan Tegal Sari No. 2, Ubud
- Brother Louis