Brotherlouis.nl

2.111111111111111111111Rating 2.11 (9 Votes)

Kep is een rustig stadje aan de kust van Cambodja. Het ligt 24 kilometer verwijderd van de Vietnamese grens. Veel reizigers stoppen tijdens hun reis langs bekendere plaatsen als Kampot en Sihanoukville niet in Kep. Voor culinaire liefhebbers is dat zonde. Kep staat in Cambodja namelijk gelijk aan krab, het heerlijke spul dat over de zeebodem loopt.

In ieder restaurant vind je voor een prikkie heerlijke gerechten met krab. Daarnaast is Kep de enige plaats vanuit waar je met een longtail boot naar het eilandje Koh Tonsay (Rabbit Island) kunt komen.

 

Dingen om te doen in en om Kep

Chillen in een resort

De resorts in en om Kep bieden een opvallend goede prijs kwaliteit verhouding. Dat betekent dat je voor rond de $40 van een schitterende bungalow met een mooi zwembad erbij kunt genieten. Meestal in een schitterende aangelegde tuin. Kep is daarmee de plaats waar je voor relatief weinig geld in luxe kunt verblijven. Een goed voorbeeld is Tara Lodge dat net buiten het centrum van Kep ligt.

 

Krab markt bezoeken

Kep is de Cambodjaanse bakermat van de krab. Je vind er bij vrijwel ieder restaurant krab gerechten voor een habbecra(b)ts. Een krabcocktail met verse krab heb je al voor $5. De pizza met krab die in de Lonely Planet beschreven staat is niet meer te koop. De reden is simpel: krab smaakt niet sterk genoeg om tegen de kaas en tomatensaussmaak van een pizza op te boksen volgens de Italiaanse eigenaar van de lokale pizzeria in Kep. Maar niet getreurd, er zijn plenty andere gerechten met krab te vinden. Je kunt ook op de dagelijkse krab merkt verse krab kopen en laten bbq-en. Probeer ook eens verse krab met Kampot peper.

 

Koh Tonsay

Vlak voor de kust van Kep ligt het piepkleine Cambodjaanse eiland Koh Tonsay (Rabbit Island). Op Koh Tonsay vind je de backpackers-vibe die je 20 jaar geleden nog op de Thaise populaire eilanden vond. Er is geen permanente elektriciteit aanwezig, geen wifi, geen pinautomaat en er zijn geen duikscholen of iets dergelijks. Ideale omstandigheden om lekker te nietsen in je hangmat of op het strand met een goed boek.

Longtail-boten naar Koh Tonsay (Rabbit Island) varen dagelijks om 9:00 uur uit. Retourtickets kosten $10. Boottickets kun je kopen bij de pier ten oosten van het strand van Kep.

Meer info over Koh Tonsay vind je op de speciale Koh Tonsay-pagina.

 

Zonsondergang bij de Sailing Club

Het luxe Knai Bang Chatt resort is eigenaar van de Sailing Club in Kep. De Sailing Club is de beste plek om te genieten van de zonsondergang. Vanaf de Sailing Club zelf of de lange steiger kun je al zippende van een cocktail de zon in de Golf van Thailand zien zakken. Je kunt hier ook uitstekend eten voor een prima prijs.

 

Hotels & guesthouse Kep

Guesthouses en resorts in Kep CambodjaGuesthouses en resorts in Kep Cambodja

De guesthouses en resorts in Kep liggen nogal verspreid. Vooral het gebied ten westen van de krab markt kenmerkt zich door zijpaden van de hoofdweg die lang zijn en ver uit elkaar liggen. Het makkelijkst is om een taxi te gebruiken wanneer je nog niets geboekt hebt. Vooraf boeken is natuurlijk nog handiger.

Mijn top 5 van fijne plekjes om te slapen in Kep

Meer guesthouses & resorts

 

Bus naar Kep

Kep kun je bereiken met een rechtstreekse busverbinding vanuit Phnom Penh,  Sihanoukville en Kampot. Kom je vanaf de Vietnamese grensovergang Ha Tien, dan reist de bus waarin je zit meestal naar Sihanoukville en kun je je in Kep af laten zetten.

Bussen stoppen bij het Tourist Office bij het strand van Kep. Je kunt hier behalve bustickets naar Cambodjaanse bestemmingen ook bustickets voor bestemmingen in Thailand en Vietnam boeken.

Ter indicatie:

  • Busticket Kampot > Kep =  $3, reisduur 20 minuten
  • Busticket Phnom Penh > Kep = $8, reisduur 3:30 uur

Boek bustickets

 

Pinautomaat in Kep

Er is 1 pin-automaat in Kep. Deze vind je achter het enige strand dat Kep rijk is bij de parkeerplaats waar de bus je dropt en oppikt. Neem ook voldoende cash mee wanneer je naar Koh Tonsay wilt afreizen aangezien daar geen pin-automaat is.

 

Verder reizen vanuit Kep

Een reis naar Kep is goed te combineren met een verblijf in Kampot, Koh Tonsay, Phnom Penh, Sihanoukville, de Mekong Delta in Vietnam en het Vietnamese eiland Phu Quoc.

Meer Cambodja backpacktips

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken