Sihanoukville

de leukste tips voor backpacken in Sihanoukville

Reistips backpacken Sihanoukville Cambodja
Vrouw verkoopt fruit op het strand bij Sihanoukville
Queen Hill Resort Sihanoukville

Sihanoukville is een van de populairste strandbestemmingen van Cambodja. De stranden van Sihanoukville zijn bekend vanwege hun schoonheid en een aantal ook berucht om het nachtelijke vertier met bijbehorende overlast. De stranden zijn doorgaans vooral in trek bij internationale reizigers. Maar in het weekend zul je er ook veel locals tegenkomen.

Voor wie op zoek is naar meer ontspanning zijn Otres Beach 1 tot en met 3 de ideale keuze. Deze standen liggen aan de oostkant van Sihanoukville. Vooral Otres Beach 1 wordt geprezen om zijn kalme omgeving, gezellige bars en restaurants die een ontspannen sfeer creëren.

Een bezoek aan het Ream National Park is ook zeker de moeite waard. Vanaf het centrum van Sihanoukville is het ongeveer drie kwartier rijden voordat je er bent. Het park biedt prachtige wandelroutes en boottochten door weelderige mangroven. Het is sterk aan te raden om een lokale gids in te schakelen om het meeste uit je verkenningstocht te halen.

Er zijn ook diverse tempels te zien in de buurt. Zo kun je met gehuurde fietsen naar het letterlijke hoogtepunt van de omgeving door zelf de Wat Lieu Pagoda bezoeken. Deze tempel ligt een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht op op de omgeving. Pas wel op groepen met apen bij de tempel. Vooral wanneer deze pas geboren apen bij zich hebben.

Reizen naar Sihanoukville is eenvoudig, met toegang vanuit nabijgelegen steden zoals Kampot, Phnom Penh en Battambang. Of je nu komt voor de zonovergoten stranden, de natuurlijke pracht van de natuur, of het bruisende nachtleven, Sihanoukville biedt een diverse en boeiende ervaring voor elke reiziger en backpacker.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl