Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Behalve op een van de vele stranden vertoeven kun je ook nog wat andere activiteiten doen in en rond Sihanoukville. Hieronder een overzicht van de leukste bezienswaardigheden:


Otres Market

Otres Lake (achter Otres Beach)
zaterdag 16:00 tot laat
$5 p.p.
Google Maps
Facebook.com

Otres Market is geen gebruikelijke markt. Het is meer een bizarre bazaar, een mengsel van live optredens, alternativiteit, koude drankjes en eten. Otres Market open iedere zaterdag einde middag haar deuren. Entree prijs is afhankelijk van optredens die er georganiseerd worden.

Otres Market fanpage

 

Phsar Leu

7 Makara St. net achter Ekareach St.
dagelijks 6:00 - 18:00
gratis
Google Maps
Budgettraveltalk

Sihanoukville heeft twee markten waarvan Phsar Leu (Upper Market) de grootste is. Je vind er alle praktische zaken die eventueel ontbreken in je rugzak zoals strandkleding, sieraden, muziek. De markt is dagelijks geopend van 's ochtends vroeg tot het eind van de middag.

Info Phsar Leu

 

Ream National Park

23km ten oosten van Sihanoukville
dagelijks 7:00 - 17:00
v.a. $15
Google Maps
Canbypublications.com

Even ten oosten van Sihanoukville Airport ligt Ream National Park. Je kunt hier dagtochten per boot maken en er is veel te zien zoals mangrove woud, koraalriffen, macaque apen, de Maleise beer en zelfs dolfijnen. Dagtochten regel je via je resort.

Info Ream National Park

 

Wat Leu

Mount Sihanouk
dagelijks 5:00 - 18:00
gratis
Google Maps
Tourismcambodia.com

Wat Leu ligt op Mount Sihanouk even ten noorden van Ekareach street. Je hebt er een schitterend uitzicht over Sihanoukville en de zee die het schiereiland omringd. De tempel is dagelijks te bezichtigen. Pas op de apen, die kunnen agressief zijn wanneer er baby apen zijn.

Info Wat Leu

 

Zeilen met een catamaran

Otres Beach heeft een redelijk goed zeilklimaat. Je kunt daarom bij Sail Sihanoukville catamarans huren. De tent wordt gerund door de Britse Micky.

De matige wind steek meestal halverwege de middag op. Dit is voldoende om met een kleine catamaran het water op te gaan. Kun je nog niet zeilen? Geen nood. Micky neemt je graag 10 minuten mee op een kleine catamaran om je uit te leggen hoe simpel het werkt. Daarna kun je zelf de zee op.

Er zijn 2 type catamarans beschikbaar. De Hobiecat Wave met een lengte van 13ft (bijna 4 meter) en een Hobiecat Getaway van 17ft (ruim 5 meter) die ook een fok heeft. De Hobiecat Wave kun je eenvoudig alleen bedienen. De Hobiecat Getaway is makkelijker met z'n tweeën i.v.m. de fok. De verhuur kost voor de kleine en de grote catamaran respectievelijk $20 en $30 per uur of $35 en $55 voor twee uur. Ik had zelf nooit verwacht dat mijn eerste zeilervaring ooit in Cambodja zou zijn en dat zeilen zo makkelijk te leren is. Echt een aanrader dus wat mij betreft! Je vind de Sail Sihanoukville aan de noordkant van Otres Beach vlak voor Queen Hill Resort.

Sailsihanoukville.com


4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Cambodja backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken