Hanoi

de leukste tips voor backpacken in Hanoi

Riskja bestuurder in Hanoi
Vliegticket Hanoi

Met meer dan 7 miljoen inwoners is Hanoi de na Ho Chi Minh City de grootste stad van het land. De sfeer van de stad doet mij aan Parijs denken door het stratenplan en de gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Check zeker de wijk Old Quarter voor de broodnodige inspiratie. Naast cultuur zul je verstelt staan door de vriendelijke locals. En vergeet de Vietnamese street food niet!

 

 

Beste reistijd

Je kunt het beste naar Hanoi gaan van november tot en met maar. Er valt dan de minste regen. Neem wel een truitje mee voor 's avonds aangezien het overdag niet warmer wordt dan 20-25 graden in die periode. Van juni t/m september is het hier regenseizoen. Het is dat ruim 30 graden, erg benauwd weer en er valt regelmatig een fikse bui.

 

 

Waar ligt Hanoi

Hanoi ligt in Noord Vietnam. Om van Hanoi door Vietnam naar Ho Chi Minh in het zuiden te komen, ben je meer dan 30 uur onderweg met de trein. Met de auto is de rit ongeveer 25 uur, vliegen duurt ruim 4 uur. Onderweg kom je langs populaire steden als Hué en Nha Trang.

 

 

Wat zijn leuke bezienswaardigheden

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Hanoi is het Hoan Kiem lake. Het Hoan Kiem meer ligt in het centrum van de stad. en het is één van de belangrijkste symbolen van de stad.

Het Mausoleum van Ho Chi Minh is ook zeker de moeite waard bij een bezoek aan de stad. Hij was de revolutionair leider en overleed in 1969. Het Ho Chi Minh mausoleum is zijn graf dat net als het meer in het centrum van Hanoi ligt. De Citadel van Thang Long is ook zeker de moeite waard. Thang Long is de oude naam van Hanoi

Heb je weinig tijd om Hanoi te bezoeken, boek dan via de receptie van je hotel één van de vele tours die worden aaangeboden. Daarmee kun je in korte tijd een zeer gevarieerd aanbod van leuke dingen zien en ervaren. Wat dacht je van een museum, pagoda en een local beer!?

 

 

Hoeveel dagen in Hanoi

Hanoi kun je rustig 2-3 dagen bezoeken. Er is genoeg te zien en te doen. Daarnaast kun je Hanoi gebruiken om je grote rugzak achter te laten voor bijvoorbeeld een meerdaags bezoek aan Sapa of Halong Bay.

 

 

Accommodatie vinden

Veel reizigers verblijven in de wijk Old Quarter. Je vindt hier genoeg budget hotels en leuke hostels. Het boeken van een vliegticket of tour door de stad is hier ook makkelijk te regelen. Voor een iets meer luxe en een prachtig uitzicht kun je terecht rond West Lake.

Copyright © 2004-2024 Brotherlouis.nl