Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

De bezienswaardigheden in Hanoi en de mogelijkheden om leuke dingen te doen zijn eindeloos. Er zijn veel mooie koloniale gebouwen te zien, fantastisch eten en snacks te proberen op straat, verschillende musea en leuke activiteiten om te doen zoals een kookcursus of stadstour. Je hoeft je dus niet te vervelen in Hanoi.

Hieronder zes suggesties:

 

Cultuur tour met locals door Hanoi

Rode brug in het Hoa Kiem meer in Hanoi

Leuke dingen doen in Hanoi wordt natuurlijk pas echt leuk wanneer je dat samen met locals uit Hanoi zelf doet. Niet via een of ander bureau maar met Julie. Een Vietnamese die het écht leuk vindt om jou en maximaal negen anderen rond te leiden langs de mooiste plekjes van Hanoi.

Cultuur tour

 

Geniet van streetfood in Hanoi

Hanoi street food gerechten

Hanoi is een uitstekende plek om de Vietnamese keuken op een goedkope manier te ontdekken. Op straat worden de meest uiteenlopende culinaire creaties bereid. Soepen, vers fruit, drankjes, gefrituurde dingetjes gevouwen in blaadjes sla en nog zoveel meer. Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen hun lol op in Hanoi! Check ook deze video van een Hanoi street food tour.

 

Hoan Kiem meer en Ngoc Son Tempel

Hoan Kiem meer en Ngoc Son tempel Hanoi Bezienswaardigheden backpacken Vietnam

Hoan Kiem Lake ligt in Old Quarter en is een van de grootste toeristische attracties van Hanoi. In het midden van het meer op een klein eilandje ligt Ngoc Son tempel. De tempel is gebouwd in de 13e eeuw. Via de iconische Rising Sun brug kun je het eilandje in het Hoan Kiem meer bereiken en Ngoc Son Tempel bezoeken. De tempel entrée kost 20.000 VDN.

 

Maison Centrale

Maison Centrale Hanoi bezienswaardigheden backpacken Vietnam

Maison Centrale, ookwel bekend als "Hanoi Hilton" is een voormalig gevangenis waar tegenstanders van het politieke bewind werden opgesloten. Tijdens de Vietnam oorlog zaten hier ook Amerikaanse soldaten gevangen. Geïnteresseerden in de Vietnam oorlog en die historie bezoeken daarom in grote getalen deze bezienswaardigheid.

 

Saint Joseph Cathedral

Saint Joseph Cathedral Bezienswaardigheden Hanoi backpacken in Hanoi reistips

Saint Joseph Cathedral is de oudste rooms katholieke kerk van Hanoi. De bouwstijl is sterk geïnspireerd op die van de Notre Dame in Parijs met zijn neogotische stijl en dubbele torens. De kerk is omgeven door veel bomen en bloemen wat de ligging erg mooi maakt.

 

Wandelen door Old Quarter

Bezienswaardigheden Hanoi backpacken in Hanoi reistips

Eén van de meest dynamische bezienswaardigheden van Hanoi is het straatbeeld van Old Quarter. Scooters, fietsen en auto's bewegen zich om overstekende voetgangers heen als een school vissen. Combineer dit met tientallen straatverkopers met allerlei artikelen en lekkernijen en je krijgt een kleurrijke en inspirerende wandeling. 

 

Deel dit artikel

Visum Vietnam

 

Visum Vietnam nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 8,1/10

 

Rugzak inpakken voor Vietnam

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Vietnam? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Vietnam

Vliegticket Vietnam backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegticket naar Vietnam te scoren.

Vliegtickets

Vietnam backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden van je backpack reis door Vietnam.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Vietnam backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Vietnam

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken