Brotherlouis.nl

3.833333333331111111111Rating 3.83 (3 Votes)

Het leuke van backpacken door Zuidoost Azië is

  1. Dat je zoveel alleen reizende backpackers tegen zult komen
  2. Dat je makkelijk tegen mensen aan loopt
  3. Die dezelfde kant op gaan als jij
  4. En waar je een leuke klik mee kunt hebben.

Sta je open voor contact? Dan zul je dus zelden alleen zijn tijdens je reis. Zo kom je in een bus, trein of in je guesthouse en bij bezienswaardigheden vrijwel altijd andere backpackers tegen. Klikt het daarmee? Dan is de kans groot dat je een aantal dagen, weken of zelfs maanden een reisbuddy hebt. Handig om kamers mee te delen en vooral erg leuk en gezellig!

 

 

Nooit alleen tijdens je reis

Tijdens vrijwel alle reizen die ik ´alleen´ heb ondernomen, heb ik kamers gedeeld met mensen van allerlei nationaliteiten. Samen reizen is in Zuidoost Azië overigens zeker niet noodzakelijk om veilig te kunnen reizen. Je komt tijdens je reizen ook veel alleen reizende dames tegen. Ik heb nog nooit een verhaal uit eerste hand van een dame gehoord die iets vervelends had meegemaakt in Zuidoost Azië.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik nog wat links naar blogs van andere backpackers die hier over geschreven hebben:

 

Ouders die achterblijven

Tja, je zoon of dochter is net 18 jaar en heeft het idiote plan om in zijn of haar eentje of met een vriend/vriendin door het levensgevaarlijke Zuidoost Azië te gaan backpacken. Althans, dat is het beeld wat ouders nog wel eens hebben die zelf nog nooit in Zuidoost Azië of überhaupt niet buiten Europa (of erger, niet buiten Nederland) gereisd hebben.

Om u als ouder een beetje gerust te stellen het volgende: Sinds 2003 reis ik jaarlijks door Zuidoost Azië en heb in al die jaren nog nooit iets gehoord van mensen die iets is overkomen v.w.b. aanranding, overvallen of wat dan ook. Ik beschouw Zuidoost Azië als een van de veiligste gebieden op onze aardkloot. Van de lokale bevolking hoef je het minst te duchten, die zijn super aardig, vriendelijk en behulpzaam. En hoe verder van een grote stad verwijdert, des te aardiger de mensen zijn. In the middle of nowhere staat meestal garant voor de liefste mensen en mooiste reiservaringen. Internet is nog lang niet overal verspreid in Zuidoost Aziatische landen. Hoort u dus een aantal dagen niets van uw zoon of dochter, raak niet direct in paniek. Stroom valt regelmatig uit, computers of Skype-headsets zijn soms kapot. Of uw kind ligt gewoon nog even lekker ergens te slapen.

Maak samen afspraken desgewenst maar als uw zoon of dochter graag de wereld wil verkennen, wie bent u dan om die ontdekkingsdrang in de weg te staan. Colombus flikkerde ook niet van de aarde af.

 

Tips voor thuisblijvers / ouders van (jonge) backpackers

  • Leef je in in de ander. Je kind gaat alleen op pad naar Zuidoost Azië. Dat doet hij waarschijnlijk niet om iedere dag contact met het thuisfront te willen hebben. Gun je kind de vrijheid
  • Leef je als kind ook in in je ouders. Als je voor het eerst zo'n verre backpack-reis maakt dan zou jij het ook prettig vinden om te horen dat iemand veilig is aangekomen
  • Doe vooraf een beetje huiswerk. Ga je bijvoorbeeld naar 3 weken naar Myanmar, dan kan het best zijn dat je 3 weken geen contact hebt met je ouders als het tegenzit (de militaire junta trekt de communicatie stekker er nog wel eens uit). Als je dat vooraf doorgeeft weten je ouders dat in elk geval.
  • Wil je mensen thuis op de hoogte houden dan kun je op veel plekken in Zuidoost Azië gewoon e-mailen, bellen via Skype of je blog bijhouden
  • Hou je een blog bij? Dan krijg je ook reacties van vrienden en familie. Niet reageren op reacties kan erg onpersoonlijk overkomen

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken