Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

De nationale munteenheid is de Cambodjaanse Riel. De Riel is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. $ 1 is gelijk aan 4.000 Cambodjaanse Riel. Wisselen van Riel naar Dollars en andersom is gratis en kun je op ieder straathoek doen. In de praktijk is dit echter niet noodzakelijk. Wanneer iets $1,5 kost kun je betalen met 2 $1 biljetten. Je krijgt dan 2.000 Riel terug. Riel en US dollar worden volledig door elkaar gebruikt in Cambodja. Riel vooral voor alles kleiner dan $1.

Het kan overigens handig zijn om altijd wat kleinere coupures bij je te hebben. Niet iedereen is in staat om je voldoende wisselgeld te geven wanneer je met een $100 biljet iets probeert te betalen.

 

Pinnen in Cambodja

In Cambodja is pinnen lang niet zo vanzelfsprekend als in Thailand. In Battambang, Kampot, Kep, Koh Kong City, Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville en Stung Treng kun je inmiddels pinnen met een Nederlandse of Belgische Maestro of Cirrus bankpas of een creditcard maar in heel veel andere steden en dorpen ben je echt op cash, je creditcard of Traveller Cheques aangewezen. Dat betekent iets meer planwerk en iets vaker/meer cash op zak dan bijvoorbeeld in Thailand waar je over de PIN automaten (ATM) struikelt op het vaste land.

 

Een Visa Card in Cambodja: altijd handig

In Cambodja kun je pinnen in een paar steden waar veel toeristen komen. Daarbuiten ben je aangewezen op contant geld, je crecitcard of Traveller Cheques. Die creditcard is handiger dan je wellicht denkt. Het geld dat je uit de ATM haalt kost flink wat commissie $5 om $400 op te nemen bijvoorbeeld. Maar heb je je guesthouse of hotel bijv via Booking.com geboekt dan is de kans dat je het hotel met je creditcard kunt betalen best groot. Reuze handig dus als je in een gebied reist waar geen ATM's zijn en je wat langer met je cash wilt doen.

Nog geen creditcard in bezit? Check dan de speciale creditcard pagina eens.

 

Pin blokkade opheffen voor je op reis gaat

Om te voorkomen dat er fraude gepleegd wordt met je bankpas zetten steeds meer banken standaard een blokkade op pinnen in het buitenland aan. Dit gebeurt inmiddels bij ABN Amro, ING en Rabobank. Standaard staat je bankpas zo ingesteld dat je binnen Europa altijd kunt pinnen. Kom je daarbuiten dan staat dat uit. Dit kun je via de internetbankieren omgeving van deze banken makkelijk zelf aanpassen. Rabobank biedt zelfs een optie om dit per werelddeel aan of uit te zetten. Daarnaast kun je aangeven of je dit altijd aan wilt hebben staan of voor een vooraf ingestelde periode.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Cambodja backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken