Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Duik- en snorkeliefhebbers zitten goed op Koh Mook. Koh Mook behoort tot de "Trang islands" genoemd naar de gelijknamige provincie stad op het vaste land. In de buurt van Koh Mook kun je schitterend duiken. Vooral de koraalriffen rond de eilandjes Koh Rok Yai en Koh Rok Noi zijn erg mooi. Vanaf Koh Mook vaar je hier met je duikschool in een uurtje naartoe.

De populairste duikschool is die van Charlie Beach Resort op Had Farang Beach. Je kunt er vrijwel iedere dag starten met je Padi Open Water of Padi Advanced Open Water duikbrevet. Een paar fun-dives kan natuurlijk ook!

 

 

Hoe ziet een dagje duiken er uit?

Afhankelijk van de locatie waar gedoken wordt vertrek je tussen 8:00 en 9:00 uur 's ochtends met een longtail boat. Omdat Koh Mook onder toeristen minder bekend is dan eilanden als Koh Phi Phi en Koh Lipe duik je altijd in kleine groepen. Reken op maximaal 8 duikers en een paar dive masters. Lekker kleinschalig dus!

 

1. Je duikuitrusting

Bij vertrek is je uitrusting al aan boord van de boot. Geen sjouwwerk met zuurstoftanks enzo dus, het is per slot van rekening ook jouw vakantie. Je uitrusting kun je desgewenst de middag of avond vooraf even passen. Maar de Dive Masters zijn ervaren genoeg om o.b.v. je lichaamsomvang goed in te schatten welke maat wetsuite je nodig hebt en hoeveel gewicht je nodig hebt om comfortabel te kunnen duiken. Aan boord is altijd meer kleding, duik maskers, gewicht en zwemvinnen aanwezig.

 

2. Duik briefing

Tijdens de boottocht naar de duiklocatie word je gebriefd over de omstandigheden onder water. Wat voor soort koraalrif, eiland, stroming, golfslag etc. kun je verwachten. Tijdens de briefing hoor je ook wie je duikbuddy zal zijn.

 

3. Buddy check

Vlak voor je aankomt bij de duiklocatie krijg je een seintje van de crew om je in je duikuitrusting te hijsen. Nadat de boot voor anker is gegaan, helpt de crew je met het aantrekken van je BCD. En zoals dat hoort voer je bij je duikbuddy een check uit om te controleren of alles goed vast zit, je gewichtsriem met je rechterhand snel open te maken is, regulator en reserve regulator goed werken en je zuurstoftank open is.

 

4. Plons!

Afhankelijk van de faciliteiten van een boot kies je de meest handige manier om met je duikuitrusting te water te gaan. Omdat je meestal met een longtailboot gaat duiken is de 'backroll' het makkelijkst om het water in te komen. Ben je hier nog niet bekend mee. Geen nood, de crew helpt je graag.

Nadat je in het water terecht bent gekomen verzamel je je met je duikbuddy en dive master op een vooraf afgesproken punt in het water. Bijvoorbeeld voor of achter de boot, of bij een boei waar de boot aan vast gemaakt is.

Wanneer iedereen het sein 'in orde' gegeven heeft kun je de lucht uit de BCD laten lopen en zak je langzaam naar de mooie onderwater wereld van Koh Mook en omgeving. Tijdens de duikbriefing heb je gehoord hoe lang de duik ongeveer gaat duren. Tijdens de duik zal het zelden voorkomen dat je je dive master uit het oog verliest omdat de visibility, de zichtbaarheid onder water, met 15-20 meter over het algemeen uitstekend is rond Koh Mook. Op aanwijzing van je dive master keer je na een safety stop aan het eind van de duik weer terug aan de oppervlakte, waar de longtailboot je op komt halen.

 

5. Lunch & 2e duik

De dag voordat je gaat duiken schrijf je je in bij de duikschool van Charlie Beach Resort. Tijdens het inschrijven kun je ook aangeven wat je als lunch wilt. Voor de lunch wordt 1 tot 1,5 uur tijd genomen. Meestal wordt er op een eilandje aangelegd waardoor je ook nog even lekker kunt chillen, zwemmen of boek kunt lezen. Na de lunch volgt je 2e duik.

 

6. Sundowners @ The Beach Bar

En voor je het weet zit je 2e duik er alweer op en vaart de longtailboot je weer terug naar Koh Mook. Daar aangekomen kun je even heerlijk bijkomen in het zonnetje met een lekker drankje aan de bar. Je kunt je duik logboek invullen met je dive master en je natuurlijk ook direct weer inschrijven om de volgende dag deel te nemen aan een nieuwe duikavontuur. Voordat het zover is, kun je eerste met elkaar genieten van de schitterende zonsondergang die vanaf de beach bar te zien is.

 

Wat kost duiken op Koh Mook

2 lokale fun-dives kosten 2.800 THB. Wordt er wat verder weg gedoken, bijvoorbeeld bij het eiland Koh Rok, dan zijn de kosten 3.200 THB plus 300 THB p.p. ter bescherming van Koh Rok National Park. De 300 THB wordt door alle duikers en snorkelaars betaalt op Koh Rok zelf. Om fun dives te maken dien je in het bezit te zijn van een duikbrevet, bijvoorbeeld een Padi Open Water of Padi Advanced Open Water. Je kunt vrijwel iedere dag starten met een cursus om je duikbrevet te halen.

Deel dit artikel

Foto's Koh Mook

1670-koh-kradan
1617-koh-mook
1531-koh-mook
1609-koh-mook
1650-koh-kradan
1686-koh-mook
1685-koh-mook
1616-koh-mook
1707-koh-mook
1591-koh-mook
1686-iphone-koh-mook
1534-koh-mook
1588-koh-mook
1713-koh-mook
1571-koh-mook

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken