Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (2 Votes)

Mersing is de havenplaats waar de boot naar Pulau Tioman vertrekt. Een belangrijkere functie dan dat heeft het kustdorpje niet. Er valt verder namelijk weinig te doen in Mersing.

 

Waar kom je aan in Mersing?

De meeste reizigers zullen per bus in Mersing arriveren. Er is één busstation. En omdat Mersing uit een paar blokken met straten bestaat is alles overzichtelijk en op loopafstand.

 

Waar koop je boottickets?

Direct schuin achter het busstation van Mersing is een rij met winkeltjes. Een van deze winkeltjes heet Island Connection Travel & Tours. Hier kun je voor 70RM een retour bootticket naar Pulau Tioman kopen. Je dient vooraf aan te geven waar je van de boot af wilt. Maar weet je dat nog niet, dan is dat ook geen probleem. Je retourticket is een open-ticket. De dag voor je vertrek vraag je bij je resort op Pulau Tioman of ze naar het nummer op je ticket willen bellen om je terugtocht te bevestigen.

 

Hoe laat vertrekt de boot naar Pulau Tioman?

Het vertrekschema van de boot naar Pulau Tioman is gebaseerd op het getij. In het laagseizoen, januari en februari. Vaart de boot maar 1x per dag en wel op het moment dat het water hoog staat. Anders kan de boot niet uitvaren. Omdat dit dus variabel is, is de kans groot dat je een nachtje in Mersing door gaat brengen en hoewel daar weinig te doen is, is het een slaapachtig vissersdorpje waar je prima een middagje kunt vertoeven.

 

Waar kan ik overnachten in Mersing?

Tussen het busstation en het vertrekpunt van de boot naar Pulau Tioman vind je op 5 minuten loopafstand van het busstation een aantal prima basic guesthouses. Direct achter de KFC die je al vanaf het eind van het busstation kunt zien liggen, vind je o.a. de volgende hotels en guesthouses:

  • Bluewater Hotel
  • Hotel Lii View
  • Riverside Hotel
  • Hotel Muara Inn
  • Sakiza Hotel

Guesthouses bieden meestal gratis wifi internet aan, ook op de kamer zelf. Boek je liever een kamer vooraf dan kan dat o.a. via Booking.com en Hotelscombined.com

 

Waar kan ik lekker eten in Mersing?

Er zijn in dezelfde straat als waar de guesthouses zijn diverse restaurants. De favoriet is het restaurant onder Hotel Lii View. Hier kun je zelf van een buffet met ongeveer 15 gerechten opscheppen. Er zijn ook een behoorlijk aantal lekkere groente gerechten dus ook vegetariërs komen prima aan hun trekken. Verder is er een straat verderop ook nog een markt met diverse eettentjes.

 

Kan ik pinnen in Mersing?

Ja, tegenover de KFC vlakbij de hierboven beschreven guesthouses vind je 2 ATM's die ook Nederlandse en Belgische pinpassen accepteren. Meestal is 1.000RM de maximum uitgifte per keer. Op Pulau Tioman zelf is ook een ATM maar die werkt niet altijd en kan ook regelmatig leeg zijn. Het is dus handig om in Mersing je cash benodigdheden al in te schatten en uit de muur te trekken voordat je op de boot stapt.

 

Kan ik shoppen in Mersing?

Om je budget niet al te veel aan te spreken is het raadzaam om reisessentials zoals zonnebrand, muggenspray en specifieke damesbasics zoals tampons etc. in Mersing in te slaan. Op Pulau Tioman zijn dit soort dingen duur of niet verkrijgbaar.

 

Doorreizen vanuit/naar Mersing

Mersing is de belangrijkste hub om op Pulau Tioman te komen. Andere bestemmingen die je vanuit Mersing makkelijk kunt bezoeken zijn Kuala Lumpur, Melaka en Singapore.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Maleisië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Maleisië? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Maleisië

20140121-pulau-tioman-6270
20140116-kuala-lumpur-6150
714-maleisie-penang-georgetown
20140114-kuala-lumpur-6060
716-maleisie-penang-georgetown
20140113-kuala-lumpur-6009
20140127-penang-georgetown-6800
20140125-penang-georgetown-6467
20140113-kuala-lumpur-5948
20140121-pulau-tioman-6269
20140125-penang-georgetown-6439
717-maleisie-penang-georgetown
20140122-kuala-lumpur-6305
20140117-melaka-6235
20140115-kuala-lumpur-6084

4 relevante stappen voor backpacken in Maleisië

Vliegticket Maleisië backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Maleisië te scoren.

Vliegticket

Maleisië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Maleisië.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Maleisië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Maleisië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken