Brotherlouis.nl

3.833333333331111111111Rating 3.83 (3 Votes)

Veel backpackers reizen door meerdere landen in Zuidoost Azie. En hoewel veel reizigers dit doen, is er nog niet zoiets als een visum dat je voor meerdere landen in Zuidoost Azië kunt gebruiken. Dat betekent dat je voor ieder land waar je doorheen reist apart een visum dient aan te vragen.

Hieronder vind je alle basis informatie voor visa voor de volgende landen:

 

Visum voor Cambodja

Een visum voor Cambodja kun je aan de grens kopen. Het gebeurt echter steeds vaker dat je aan de immigration officer allerlei vage fee's van $1-7 moet betalen. Dit kun je voorkomen door vooraf alvast je visum te regelen.

De makkelijkste manier om dat te doen is het aanvragen van een e-Visum. Een e-Visum

Daarom is het handig om vooraf alvast je visum te regelen. Wil je over land van Thailand of Vietnam naar Cambodja reizen? Of vlieg je naar de luchthaven van Phnom Penh of Siem Reap bij Angkor Wat? Dan kun je je visum online aanvragen. Het visum voor Cambodja dat je online aanvraagt is net zo duur al aan de grens. Vooraf een e-Visum regelen scheelt je dus tijd en het betalen van steekpenningen. Je kunt direct een visum aanvragen, of aanvullende informatie over visa voor Cambodja vinden op de speciale visum Cambodja-pagina.

Visum Cambodja aanvragen

 

Visum voor India

Om door India te reizen heb je een visum nodig. De enige manier om dit visum te regelen is het online aanvragen van een e-Tourist Visa. Je vult online je gegevens in, betaalt met iDeal, en 3 dagen later ontvang je je e-Touris Visa per e-mail. Meer informatie vind je op de India visum-pagina.

Visum India aanvragen

 

Visum voor Indonesië

Om door Indonesië te reizen heb je een visum nodig. Reis je 30 dagen of korter, dan krijg je bij aankomst op de luchthaven in Indonesië een gratis visum. Dit visum kun je niet verlengen. Wil je langer dan 30 dagen door Indonesië reizen, dan dien je een visa-on-arrival te kopen op de luchthaven. Dit visum kost $35, is 30 dagen geldig en kun je verlengen met nog eens 30 dagen. Hierdoor kun je in totaal 60 dagen door Indonesië reizen.

Aanvragen voor aankomst kan ook. Bijvoorbeeld via de ambassade van Indonesië in Den Haag. Hier kun je direct een visum voor 60 dagen of langer aanvragen.

 

Visum voor Laos

Om door Laos te reizen moet je in het bezit zijn van een visum. Deze kun je het makkelijkst aan de grens of op de luchthaven van Vientiane kopen. Met het visum dat je krijgt, kun je 30 dagen voor Laos reizen. Meer informatie visa voor Laos en grensovergangen vind je op de Laos visum-pagina.

Laos visum-pagina

 

Visum voor Maleisië

Om door Maleisië te kunnen reizen dien je in het bezit van een geldig visum te zijn. Dit visum krijg je gratis bij aankomst in Maleisië en is 90 dagen geldig. Wil je langer reizen, dan is het visum verlengbaar bij een immigtation office in Maleisië.

 

Visum voor Myanmar

Om door Myanmar te reizen heb je een visum nodig. Dit visum dien je al in je paspoort te hebben voordat je Myanmar binnen gaat. Vlieg je naar Myanmar, dan kun je gebruik maken van het e-Visum. Hiermee krijg je een "approval letter". Deze laat je op de luchthaven van Yangon of Mandalay zien waarna je een visumsticker in je paspoort krijgt tegen betaling. Je kunt hier direct een approval letter aanvragen, of meer informatie lezen op de Myanmar visum-pagina.

Visum Myanmar aanvragen

 

Visum voor Sri Lanka

Om door Sri Lanka te reizen heb je een visum nodig. Je kunt hiervoor eenvoudig online een "approval letter" aanvragen. Deze approval letter laat je zien aan de immigration officer op de luchthaven van Colombo. Tegen betaling ontvang je dan een visum sticker in je paspoort. Meer informatie hierover vind je op de Sri Lanka visum-pagina.

Visum Sri Lanka aanvragen

 

Visum voor Thailand

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok ontvang je een gratis visa on arrival dat 30 dagen geldig is. Vooraf een visum regelen is dus niet nodig. Kom je over land Thailand binnen dan krijg je ook een gratis visa on arrival. Dat is echter maar 15 dagen geldig. Beide visa zijn tegen betaling te verlengen bij ieder Immigration Office in Thailand met respectievelijk 30 en 7 dagen. Meer informatie over specifieke situaties vind je op de speciale Thailand visum-pagina.

Thailand visum-pagina

 

Visum voor Vietnam

Aan de grens van Vietnam of op de luchthaven kun je geen visum kopen. Reis je over land naar Vietnam, dan dien je vooraf je visum al in je paspoort te hebben staan. Vlieg je naar Vietnam via de luchthaven van Hanoi of Ho Chi Minh City? Dan kun je een e-Visa aan vragen. Een e-Visa voor Vietnam koop je al vanaf € 19,95 afhankelijk van hoe lang je in Vietnam wilt reizen.

Vraag direct een e-Visum voor Vietnam aan, of lees meer achtergrond informatie op de speciale visum Vietnam-pagina.

Visum Vietnam aanvragen

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken