Brotherlouis.nl
Paspoorten met visum Zuidoost Azië
Hulp nodig bij het samenstellen van je backpackroute? Check dan de handige Backpackgids Azië. Deze gids staat vol voorbeeldroutes. De gids kost € 27,95. Meer info & bestel online >>

4.1251111111111Rating 4.13 (4 Votes)

Veel backpackers reizen door meerdere landen in Zuidoost Azie. En hoewel veel reizigers dit doen, is er nog niet zoiets als een visum dat je voor meerdere landen in Zuidoost Azië kunt gebruiken. Dat betekent dat je voor ieder land waar je doorheen reist apart een visum dient aan te vragen.

Hieronder vind je alle basis informatie voor visa voor de volgende landen:

 

Visum voor Cambodja

Om door Cambodja te backpacken heb je een visum nodig. Het visum kun je op drie manieren verkrijgen:

  • Aan de grens
  • Online aanvragen
  • Via een ambassade

Je visum aan de grens regelen is een logische optie. Het gebeurt echter steeds vaker dat je aan de immigration officer allerlei vage "extra kosten" moet betalen. Dat kan variëren van $2 tot zelfs $7 per paspoort. Heb je je visum vooraf al geregeld door deze online aan te vragen dan heb je hier geen last van. Een online aangevraagd visum heet een e-Visa.

Vlieg je naar Cambodja, dan kun je altijd van een e-Visa gebruik maken op de luchthaven. Reis je over land naar Cambodja, check dan het overzicht met grensovergangen om te zien bij welke grensovergang je een e-Visa kunt gebruiken.

Info & visum Cambodja aanvragen

 

Visum voor India

Wanneer je gaat reizen door India dien je een visum in je paspoort te hebben voordat je aankomt in India. De enige manier om dit visum te verkrijgen is door dit online aan te vragen. Het online visum heet e-Tourist Visa.

Het werkt heel eenvoudig. Je vult online je gegevens in, betaalt met iDeal, en binnen drie dagen ontvang je je e-Touris Visa per e-mail. Op de airport geef je deze email met je paspoort en ontvang je een daadwerkelijke visumsticker in je paspoort. Meer informatie vind je op de India visum-pagina.

Info & visum India aanvragen

 

Visum voor Indonesië

Ook voor Indonesië te reizen heb je een visum nodig. Maar wanneer je maximaal 30 dagen door Indonesië wilt reizen, dan krijg je bij aankomst op de luchthaven in Indonesië een gratis visum.

Het visum kun je niet verlengen. Wil je langer dan 30 dagen door Indonesië reizen, dan dien je een visa-on-arrival te kopen op de luchthaven. Dat kost $35. Dit visum is ook 30 dagen geldig en kun je met nog eens 30 dagen verlengen. Op deze manier kun je 60 dagen aaneengesloten door Indonesië reizen.

Je kunt een visum voor 60 dagen ook aanvragen bij een ambassade van Indonesië.

 

Visum voor Laos

Om door Laos te reizen moet je in het bezit zijn van een visum. Deze kun je het makkelijkst aan de grens of op de luchthaven van Vientiane kopen. Met het visum dat je krijgt, kun je 30 dagen voor Laos reizen. Meer informatie visa voor Laos en grensovergangen vind je op de Laos visum-pagina.

Laos visum-pagina

 

Visum voor Maleisië

Om door Maleisië te kunnen reizen dien je in het bezit van een geldig visum te zijn. Dit visum krijg je gratis bij aankomst in Maleisië en is 90 dagen geldig. Wil je langer reizen, dan is het visum verlengbaar bij een immigtation office in Maleisië.

 

Visum voor Myanmar

Om door Myanmar te reizen heb je een visum nodig. Dit visum dien je al in je paspoort te hebben voordat je Myanmar binnen gaat. Vlieg je naar Myanmar, dan kun je gebruik maken van het e-Visum. Hiermee krijg je een "approval letter". Deze laat je op de luchthaven van Yangon of Mandalay zien waarna je een visumsticker in je paspoort krijgt tegen betaling. Je kunt hier direct een approval letter aanvragen, of meer informatie lezen op de Myanmar visum-pagina.

Visum Myanmar aanvragen

 

Visum voor Sri Lanka

Om door Sri Lanka te reizen heb je een visum nodig. Je kunt hiervoor eenvoudig online een "approval letter" aanvragen. Deze approval letter laat je zien aan de immigration officer op de luchthaven van Colombo. Tegen betaling ontvang je dan een visum sticker in je paspoort. Meer informatie hierover vind je op de Sri Lanka visum-pagina.

Visum Sri Lanka aanvragen

 

Visum voor Thailand

Bij aankomst door de lucht en over land, ontvang je in Thailand een gratis visa exemption stempel. Hiermee kun je 30 dagen door Thailand reizen. Dit is geen formeel visa on arrival maar dat maakt voor je reis niets uit natuurlijk. Je visa exemption stempel kun je bij ieder immigration office verlengen tegen betaling. Meer informatie hierover en andere visa scenario's vind je op de speciale Thailand visum-pagina.

Thailand visum-pagina

 

Visum voor Vietnam

Aan de grens van Vietnam of op de luchthaven kun je geen visum kopen. Reis je over land naar Vietnam, dan dien je vooraf je visum al in je paspoort te hebben staan. Vlieg je naar Vietnam via de luchthaven van Hanoi of Ho Chi Minh City? Dan kun je een e-Visa aan vragen. Een e-Visa voor Vietnam koop je al vanaf € 19,95 afhankelijk van hoe lang je in Vietnam wilt reizen.

Vraag direct een e-Visum voor Vietnam aan, of lees meer achtergrond informatie op de speciale visum Vietnam-pagina.

Visum Vietnam aanvragen

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Zuidoost Azië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Zuidoost Azië? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken