Brotherlouis.nl

1.571428571431111111111Rating 1.57 (7 Votes)

Een oase van rust, hangmatten die door een zachte bries in beweging worden gehouden en eiland bewoners die takraw spelen. Dat is de sfeer die je op het Cambodjaanse eilandje Koh Tonsay vindt.

Koh Tonsay, ookwel Rabbit Island genaamd ligt in het oosten van Cambodja op 5km afstand van de Cambodjaanse Vietnamese grens. Vanaf het kustplaatsje Kep vaar je met een longtailboot in een half uurtje naar dit prachtige eilandje.

Rabbit Island is een eiland waar je nog de echte backpackers vibe kunt ervaren. Dat komt omdat er nog geen electriciteit is, geen warm water en slecht 8 resorts met eenvoudige bungalows en bamboe hutten. Met behulp van een dieselaggregaat heb je van 18:00 tot 22:00 's avonds een aantal uur stroom in je bungalow.

Op Koh Tonsay kom je vooral voor je rust. Je kunt er lekker in een hangmat hangen, een boek lezen op het strand. En je kunt er voor $7genieten van uur traditionele Cambodjaanse massage.

Koh Tonsay backpacken Rabbit Island in een hangmat

 

Jungle pad op Koh Tonsay

Er loop een jungle pad op het eiland waarmee je in een uur of twee het eiland kunt rondlopen. Je vindt de toegang tot het pad aan de noordkant en de zuidkant van het 'hoofdstrand' aan de westkant van het eiland. Driekwart van het jungle pad licht dicht tegen de kust aan. Je hebt dus altijd een referentiepunt.

Wanneer je start aan de zuidkant kom je na driekwart van de route bij een klein hutje aan. Bij het hutje worden koude dranken verkocht. De eigenaar van de hut vertelt je dat het getij het laatste stuk van de route langs de kust onder water heeft gezet en dat hij je voor geld terug kan brengen naar 'the main beach'. In werkelijkheid gaat het jungle pad 30 meter landinwaarts achter zijn hut verder en loop je in een kwartiertje zelf terug naar main beach.

 

Eten op Koh Tonsay

Geen electriciteit? Hoe zit dat dan met eten? Geen nood. Hoewel er geen permanente electriciteit is op Koh Tonsay, worden er dagelijks enorme blokken ijs vanaf het vaste land ingevaren met lokale boten. Daarmee worden drankjes en verse producten die dagelijks worden aangevoerd gekoeld. Je kunt er dus prima genieten van een heerlijk gekoeld biertje en vers bereide 'Fried rice', noodle gerechten en uiteraard verse vis van de bbq.

 

Bungalows & resorts op Koh Tonsay

Er zijn slechts acht resorts op Koh Tonsay. Ze liggen allemaal in een rij langs de westkust met uitzicht op zee. Er is weinig kwaliteitsverschil tussen de resort. Hierdoor kosten vrijwel alle bungalows tussen de $8 en de $10 per nacht. Alleen het resort helemaal achteraan heeft iets mooiere bungalows aangelegd in een mooie tuin.

 

Hoe kom je op Koh Tonsay

Vanaf richting Phnom Penh, Kampot en de Vietnamese grensovervang Ha Tien rijden er (mini)bussen naar het Cambodjaanse kustdorpje Kep. Vanuit Kep varen er dagelijks om 9:00 uur longtail boten naar Koh Tonsay. Retourtickets kosten $10. Op Koh Tonsay vertrekken boten ook weer tussen 9:00 en 11:00 terug naar Kep.

 

Pinnen op Koh Tonsay

Neem voldoende cash mee naar Koh Tonsay. Er is geen pinautomaat of andere manier om aan geld te komen. Zit je krap dan in de pinautomaat in Kep je enige redmiddel.

 

Doorreizen van/naar Koh Tonsay

Een reis naar Koh Tonsay is goed te combineren met een verblijf in Kampot, Kep, Phnom Penh, Sihanoukville, de Mekong Delta in Vietnam en het Vietnamese eiland Phu Quoc.

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken