Bij mij staat Thailand zonder twijfel op nummer één als het gaat om lekkerste en meest uitdagende keuken. Met plezier deel ik daarom mijn top 10 van dingen die je zeker gegeten moet hebben bij een bezoek aan Thailand. Daarbij laat ik de standaard zaken zoals Pat Thai, curries en loempia's links liggen. Die vind je zonder mij namelijk ook wel.
Beef noodle soup
@ Restaurant Nai Soi
De lekkerste beef noodle soup vind je bij Nai Soi in Bangkok. Ik eet deze heerlijke soep bijna dagelijks als ontbijt in Bangkok. Een niet te missen gerecht om je dag goed te starten dus!
Wat vind ik dit super lekkere snacks, gefrituurde kwarteleitjes. Vraag er de ' seafood dip met koriander' bij. Er is maar 1 food stall waar ik deze snack ben tegengekomen.
De steamed fish rolls zijn een ware tractatie voor de tong. Het gestoomde dumpling deeg wordt begeleid door een licht zoete sojasaus. Liefhebbers van wijn komen bij Harmonique ook aan hun trekken.
Een fantastisch gerecht op een geweldige locatie. Je eet deze schelpdieren namelijk naast de Chao Phraya river met uitzicht op Rama VIII bridge. De soft-shell crab is ook een aanrader.
Ik ben dol echt dol op Thai fish cakes! Dit gefrituurde mengsel van visfilet met rode curry, kouseband en limoenblaadjes smaakt het lekkerste met pittige chilisaus. Bij het straatbuffet zijn ze erg lekker en grooooot!
Laat je niet afschrikken door de eenvoudige inrichting. De steamed red snapper wordt hier fantastisch bereid. Die-hards eten de chilies natuurlijk ook op. Een bord fried rice en fles bier helpen bij het blussen.
Garnalen zo groot als je hand, gebakken in boter met knoflook. Je vind deze reuze garnalen op diverse eilanden. De lekkerste vond ik bij Chow Lay Seafood op de pier van Bang Bao op Koh Chang.
Sawasdee House in Bangkok maakt een uitstekende pittige authentieke versie van deze klassieker uit de Thaise keuken. Daag jezelf uit en laat de salade niet te mild klaarmaken. Bestel vooraf een biertje extra.
Deze koekjes worden gemaakt van een vers gebakken beslagje op een bakplaat en gevuld met een soort eiwit en gekleurde kokos. Deze koekjes vind je makkelijk bij diverse food stalls op straat.
In Nederland komen we niet veel verder dan het gebruik in dubbelfris of een Passoã cocktail. In Thailand worden passievruchten vers voor je neus geperst bij food stalls. Granaatappelsap is ook een aanrader!