Brotherlouis.nl

3.81111111111Rating 3.80 (5 Votes)

Khao San Road is voor backpackers the-place-to-be in Bangkok. Of beter gezegd, het id dé straat van dé backpackersbuurt. De wijk waar Khao San Road in ligt heet Banglamphu. Toeristisch of niet, de sfeer is er altijd gemoedelijk en je kunt er alles krijgen wat je nodig hebt om te starten met backpacken door Thailand en/of andere landen in de buurt:

 

 

Overdag is Khao San Road betrekkelijk rustig. Rond een uur of 15:00 beginnen ondernemers hun spullen uit te stallen op marktkramen of gewoon op straat. Diverse barren zorgen na zonsondergang voor een oorverdovend kabaal van stampende muziek. Op iedere hoek kom je wel verkopers tegen van allerlei spullen, tuk tuk drivers die je ergens naartoe willen chauffeuren tot aan gogo-barren toe.

 

Guesthouse rond Khao San Road

Op en rond Khao San Road vind je een hoge concentratie van prima guesthouses en hotels. Tussen 11:00 en 12:00 uur is het moment dat veel backpackers uitchecken in verband met de uitchecktijd van veel guesthouses. Zoek je een kamer? Zorg dan dat je voor die tijd geinformeerd hebt waar kamers vrij komen. Kom je net aan in Bangkok na een vermoeiende vlucht? Dan is het natuurlijk veel prettiger wanneer je direct een beschikbare kamer in kunt. Boek daarom vooraf je kamer al.

Guesthouses rond Khao San Road

 

Geweldige fruitshakes rond Khao San Road

Op en rond Khao San Road, Rambuttri Road en Soi Rambuttri vind je diverse juice bars. Deze karretjes, hipgekleurde volkswagenbusjes of anders uitziende verkooppunten verkopen vaak fruitshakes met vers fruit. Des te meer fruit er uitgestalt ligt, des te meer keuze en bijzondere fruitshake combinaties je kunt maken.

Voor nog geen euro kun je denken aan combinaties als citroengras met meloen, limoen met worten, rode biet met koriander of gember met passievrucht. Pick your favorite! Shakes kosten tussen de 50 en 80 Thaise baht afhankelijk van het soort fruit en aantal verschillende soorten fruit dat je kiest.

 

Imitatie artikelen op Khao San Road

Op Khao San Road struikel je over de imitatie artikelen zoals spijkerbroeken en t-shirts van bekende merken. Het is erg verleidelijk om je rugzak vol te stoppen met dit soort spullen. Als je dat doet, wees je er dan bewust van dat je dit niet mag meenemen naar Nederland. Op Schiphol kun je bij controles boetes oplopen. Ik neem zelf ook wel eens een leuke broek en een paar t-shirts mee. Daar wordt normaliter niet moeilijk over gedaan op Schiphol.

Maar meestal neem ik niets mee naar huis. Wat ik wel doe is met héél weinig spullen vertrekken van huis. En op Khao San Road dunne t-shirts, broeken, teenslippers, een leuk petje etc. kopen voor tijdens het backpacken. Dat scheelt gewicht in je rugzak.

 

Vanaf de airport naar Khao San Road

Check voor de diverse vervoeropties vanaf de beide airports de speciale Bangkok Airport-pagina.

 

Khao San Road portal

Meer informatie over alle wat je verder kunt doen op Khao San Road vindt je opde speciale Engelstalige KhaoSanRoad.com website.

Meer Bangkok tips

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken