Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

Khao San Road is voor backpackers the-place-to-be in Bangkok. Of beter gezegd, het id dé straat van dé backpackersbuurt. De wijk waar Khao San Road in ligt heet Banglamphu. Toeristisch of niet, de sfeer is er altijd gemoedelijk en je kunt er alles krijgen wat je nodig hebt om te starten met backpacken door Thailand en/of andere landen in de buurt:

 

 

Overdag is Khao San Road betrekkelijk rustig. Rond een uur of 15:00 beginnen ondernemers hun waren uit te stallen op marktkramen of gewoon op straat. Door de cd/dvd shops wordt flink wat herrie veroorzaakt. Later op de avond nemen de kroegen en clubs dit over en kun je stuiterend Khao San Road en omgeving verkennen. Op iedere hoek staat wel een cd/dvd verkoper, tuk-tuk driver of iemand die je een gogo-bar in wil praten.

 

Geweldige fruitshakes op Soi Rambuttri

Halverwege Soi Rambuttri voor de ingang van Rambuttri Village Inn en de 7-Eleven staat iedere dag vanaf ene uur of 17:00 een grote stand met allerlei soorten vers fruit en groenten. Je kunt 1, 2 of 3 verschillende soorten fruit en groenten met elkaar in een shake laten verwerken zoals citroengras met meloen, limoen met wortel of gember met passievrucht. Shake er maar lekker op los, je kunt echt de heerlijkste combinaties (laten) samenstellen. Shakes kosten tussen de 20 en 40THB afhankelijk van het aantal soorten fruit en groenten dat je kiest. Echt een aanrader!!

 

Imitatie artikelen op Khao San Road

Op en rond Khao San Road struikel je over de imitatie artikelen zoals spijkerbroeken, t-shirts, dvd's etc. Het is erg verleidelijk om je rugzak vol te stoppen met dit soort spullen. Als je dat doet, wees je er dan bewust van dat je dit niet mag meenemen naar Nederland. Op Schiphol kun je bij controles boetes oplopen. Ik neem zelf ook wel eens een leuke broek en een paar t-shirts mee. Daar wordt normaliter niet moeilijk over gedaan op Schiphol.

Maar meestal neem ik niets mee naar huis. Wat ik wel doe is met héél weinig spullen vertrekken van huis. En op Khao San Road dunne t-shirts, broeken, teenslippers, een leuk petje etc. kopen voor tijdens het backpacken. Dat scheelt gewicht in je rugzak als je van en naar Nederland vertrekt.

 

Vanaf de airport naar Khao San Road

Check voor de diverse vervoeropties vanaf de beide airports de speciale Bangkok Airport-pagina.

 

Khao San Road portal

Meer informatie over alle wat je verder kunt doen op Khao San Road vindt je op de speciale Engelstalige KhaoSanRoad.com.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken