Brotherlouis.nl

3.51111111111Rating 3.50 (8 Votes)

Bangkok heeft 2 luchthavens. De grootste en nieuwste airport is Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK). Vrijwel alle internationale vluchten uit Europa en het Midden-Oosten komen hier aan. De tweede luchthaven is Don Muang Airport (DMK). Tot 2007 was dit de enige airport van Bangkok. Don Muang Airport is de thuishaven voor vrijwel alle lowcost airlines.

Reis je dus vanuit Nederland naar Suvarnabhumi Airport en vlieg je door met een lowcost airline vanaf Don Muang airport naar bijvoorbeeld Cambodja of Myanmar, houd dan rekening met minimaal 3 tot 4 uur tijd tussen aankomst en vertrek van beide vluchten.

 

Verder op deze pagina:

 

Aankomst op Bangkok Airport

Omdat Suvarnabhumi Airport enorm groot is heb ik een korte beschrijving gemaakt waarin je kunt lezen hoe je bij aankomst zo snel mogelijk buiten bent. Je stapt de slurf bij het vliegtuig uit en dan:

 • Tijdens je vlucht ontvang je een arrival card. Vul deze alvast in tijdens je vlucht
 • Volg na het verlaten van de slurf de blauwe bordjes "Immigration"
 • Deze bordjes leiden je naar een hal met immigration loketten, sluit aan in een rij
 • Bij de immigration officer wordt een foto van je gemaakt en ontvang je gratis je visa on arrival voor 30 dagen reizen door Thailand
 • Hierna kom je bij de bagageband terecht waar je je rugzak kunt ophalen en naar de aankomsthal loopt

 

Vervoer van Bangkok Airport naar Bangkok

Je kunt vanaf de aankomsthal van Suvarnabhumi Airport op drie manieren naar Bangkok reizen:

 

Airport Rail Link - BTS Skytrain

Wil je naar Khao San Road in de wijk Banglamphu? Neem dan de Airport Rail Link. Deze skytrain brengt je in 40 minuten naar eindhalte Phaya Thai in hartje Bangkok. Een ticket kost 45 THB en de Airport Rail Link rijdt tussen 6:00 uur 's ochtends en 0:00 uur 's nachts. Phaya Thai ligt op 4,3 kilometer afstand van Khao San Road.

Heb je geen zin om dat stuk te lopen, het duurt iets minder dan een uur, met je rugzak op in de hitte, kies dan één van de volgende opties:

 

Bus 159

Deze bus pendelt tussen Mo Chit northern busterminal en Sai Tai Mai souther busterminal. Onderweg rijdt de bus langs skytrain halte Phaya Thai en stopt de bus ook op het Khok Wua-kruispunt op Ratchadamnon Klang Road wat een van de grootste en drukste boulevards in Bangkok is. Dit kruispunt ligt op een paar minuten loopafstand van Khao San Road. Meer info bus 159 vind je op Transitbangkok.com

 

Motorbike driver

Een stuk sneller en duurder dan de bus is een motorbike driver. Hoe dit werkt kun je vinden op de speciale openbaar vervoer-pagina. Een motorbike driver is vooral handig tijdens de spits omdat ze overal tussendoor kunnen rijden en wanneer je alleen reist. 

 

Taxi

Wil je verder reizen vanaf halte Phaya Thai naar Khao San Road? Dan kun je beneden op straatniveau makkelijk een taxi, Tuk Tuk of motorbike driver vinden. Een taxi is meestal het snelst en voordeligst. Behalve tijdens de avondspits. 

Wil je naar een ander gedeelte van Bangkok? Dan kun je vanaf halte Phaya Thai ook overstappen op de BTS Skytrain. Meer inforatie hierover vind je op de speciale openbaar vervoer-pagina.

Openbaar vervoer-pagina

 

Minibus

Het is niet de goedkoopste optie maar wel handig. Er rijden namelijk minibusjes vanaf Suvarnabhumi Aiport naar ieder gewenst hotel in Bangkok. Khao San Road is een populaire wijk voor veel reizigers. Is dit jou eindbestemming in Bangkok? Dan is dit wellicht een goede reistoptie voor je. Tickets om een plek in zo'n minibus te reserveren kun je vooraf al online kopen op 12go.asia. Je kunt er betalen met Paypal of je creditcard.

Check vertrektijden en prijzen minibus

 

Vanaf de airport met een taxi

Reis je buiten de spits, dan is de taxi een prima betaalbaar en comfortabele manier om in Bangkok te komen. Tussen 22:00 en 6:00 uur betaal je rond de 350 THB voor een enkele rit van Suvarnabhumi Airport naar Khao San Road. Dat is inclusief 90 THB tollway kosten en airport tax.

De rit zou dan niet meer 40 minuten mogen duren. Overdag kunnen de kosten en reistijd al snel oplopen naar 500 THB / 2 uur reistijd i.v.m. verkeersdrukte.

Vraag bij een taxi voor je instapt altijd of de meter aangezet wordt om financiële verrassingen te voorkomen. Veel chauffeurs willen toeristen alleen een vaste prijs berekenen. En die prijs is altijd een stuk hoger dan wanneer je van de meter gebruik maakt. 

 

Shuttle bus tussen beide luchthavens

Omdat vrijwel alle lange afstandsvluchten aankomen op Suvarnabhumi Airport en lowcost airlines vanaf Don Muang Airport vertrekken is er een gratis shuttle bus beschikbaar.

Op vertoon van je aansluitende vlucht vanaf de andere luchthaven krijg je gratis toegang tot deze shuttle bus. De bus rijdt over de snelle Express Highway en duurt zonder files minder dan een uur. Op beide luchthavens staat met bordjes aangegeven waar de shuttle bus vertrekt. Niet gevonden? Vraag het dan aan de Airport Information Desks.

En is deze bus geen optie voor je om wat voor reden dan ook? Dan kun je uiteraard ook gewoon een taxi nemen van de ene naar de andere airport. Bus 554, een reguliere government bus, rijdt overigens ook tussen beide airports.

 

Overstaptijd tussen twee vluchten

Voor veel reizigers is Bangkok airport slechts een overstaphalte naar hun eindbestemming. Let bij het boeken van je tickets goed op op welke van de twee luchthavens je aankomst en op welke luchthaven je vertrekt.

In aankomst en vertrek vanaf dezelfde luchthaven? Dan adviseer ik je om minimaal 2,5 à 3 uur tijd tussen aankomst en vertrek van je vluchten te plannen.

Is je aankomst op een andere luchthaven dan je vervolgvlucth? Dan adviseer ik je om mininaal 4,5 uur tussen beide vluchten te plannen.

Je overstaptijd wordt beinvloed door één of meerdere van de volgende factoren:

 • Eventuele vertraging van je 1e vlucht
 • Wachttijd bij immigration
 • Wachttijd bij de bagageband
 • Wachttijd op het vertrek van de shuttle bus naar de andere luchthaven
 • Verkeersdrukte op de weg tussen beide luchthavens
 • Wachttijd bij het inchecken van je vervolgvlucht
 • Wacchttijd bij immigration wanneer je vervolgvlucht geen binnenlandse vlucht in Thailand is

Voldoet jouw scenario aan alle factoren? Tel dan minimaal 1 tot 1,5 uur bij de tijden hierboven op. Een alternatief dat ik zelf graag toepas is om gewoon een nachtje in Bangkok te blijven. Dat kost inderdaad wat van je reistijd maar voorkomt een hoop stress of een vlucht die je mist.

 

Gratis wifi op Suvarnabhumi Airport

Wanneer je vertrekt vanaf Bangkok Airport, heb je na het passeren van de douane de mogelijkheid om 15 minuten gratis gebruik te maken van Wifi-internet met je laptop, tablet-pc of mobiele telefoon. Je dient je hiervoor te melden bij de "Airport Inforation Desk". Hier vul je je naam en paspoortnummer in. Je krijgt dan een voucher met daarop een username en password die je in kunt vullen op de inlogpagina van het "SVB" Wifi-access point. Na 15 minuten verbreekt de verbinding automatisch.

Je kunt ook bij de gate waar je vertrek van 2 internetzuilen gebruik maken. Het gebruik van deze internet-zuilen is gratis maar bij een drukke vlucht is de kans groot dat de internet-zuilen bezet zijn.

 

Pinnen op Bangkok Airport

Op beide luchthavens in Bangkok vind je genoeg pinautomaten om Thaise baht op te nemen. De meeste pinautomaten vind je in de aankomsthal en bij de uitgang. Per keer dat je pint betaal je 220 THB. Je kunt maximaal 10.000 THB per keer opnemen.

 

Langer dan 30 dagen door Thailand reizen

Wil je langer dan 30 dagen door Thailand reizen? Check dan de informatie op de speciale Thailand visum-pagina.

 

Nog geen vliegticket Bangkok geboekt?

Check dan de speciale vliegticket Bangkok-pagina voor de beste tips om de goedkoopste vliegtickets naar Bangkok te vinden.

Naar de vliegticket-pagina

Deel dit artikel

Foto's Bangkok

20140111-bangkok-5851
3433-bangkok
20140203-bangkok-6785
20140112-bangkok-5911
4795-bangkok
4834-bangkok
20140203-bangkok-6806
4825-bangkok
4777-bangkok
20140112-bangkok-5889
20140111-bangkok-5868
4769-bangkok
3509-bangkok
4704-bangkok
20141214-bangkok-7946

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken