Brotherlouis.nl

4.8751111111111Rating 4.88 (4 Votes)

Met ruim 9.000 verschillende shops en winkels is de Chatuchak Market in Bangkok één van de grootste weekend markten ter wereld. Verzin iets en het wordt er verkocht: boeken, kleding, eten, antiek, meubels, kunstobjecten, dieren, sportartikelen, serviezen, keukengerei etc.

 

Openingstijden Chatuchak Market

Alleen op zaterdag en zondag van ongeveer 9:00 tot 18:00 uur. De bloemenafdeling is vaak op andere dagen ook open maar de rest niet.

 

Hoe kom je bij de Chatuchak Market

Verblijf je in de buurt van Khao San Road dan pak je een bus 3 of bus 524. Deze vertrekken vanaf Thanon A Phra Thit bij de rivier à 18 THB p.p.p.rit. Met een brommer-chauffeur of als je te veel geld kwijt wilt zijn een Tuk Tuk kan ook maar reken dan op 200 THB. Met een bromer-chauffeur scheur je in een minuut of 20 dwars door Bangkok langs het koninklijk paleis in de wijk Dusit naar 's werelds grootste weekend markt. De bus is maar 18 THB maar duurt veel langer. Maar zeker een prima alternatief voor de terugweg als je al je inkopen mee moet slepen.

Vanuit andere delen van Bangkok is de Skytrain het snelst. Je stapt uit bij Mo Chit Station. De metro kan ook, dan stap je uit bij Kamphaengphet Station.

 

Koop een plattegrond van de Chatuchak Market

Nancy Chandler's Map op BangkokDe Chatuchak Weekend Market is zo enorm groot dat er aparte kaarten voor gemaakt worden om de weg niet kwijt te raken. Zoek in de buurt van Khao San Road even naar een actuele editie van Nancy Chandler's Map of Bangkok. Deze bevat zo'n kaart en is tevens erg handig om Bangkok te ontdekken. Boekwinkels in de buurt van Khao San Road verkopen de kaart soms. Nancy Chandler kaart online bestellen kan ook.

 

Vermijd de drukte

Geen trek in grote drukte? Bezoek de Chatuchak Market dan op zaterdag of zondag voor 12:00. Vooral op zondag kan het enorm druk zijn op de markt.

 

Pas op voor zakkenrollers

Door de enorme hoeveelheid mensen die dicht tegen elkaar aan lopen, ben je als toerist een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Berg waardevolle spullen goed op. Paspoort, geld etc. bij voorkeur in een moneybelt en niet in een tas met een rits o.i.d.

 

Antiek en dieren meenemen naar Nederland

Je mag heel veel spullen vanuit Thailand meenemen naar Nederland....maar niet alles. Met name op antiek en dieren wordt streng gecontroleerd op zowel Schiphol als Bangokok Airport. De regels kunnen ook verschillen. Wat je vanuit Thailand mee mag nemen, is mogelijk niet toegestaan om in te voeren in Nederland. Check bij bijzondere items de site van de Nederlandse Douane om de regels te checken om teleurstelling (lees: in beslagname!!) te voorkomen.

Voor iPhone of Android-smartphone gebruikers zijn er ook gratis apps ontwikkeld die je in respectievelijk iTunes en Google Play kunt downloaden.

 

Hoe stuur ik iets zwaars of groots naar Nederland

Omdat je zoveel leuke dingen kunt vinden op de Chatuchak Weekend Market, is de kans groot dat je iets vindt dat groter of zwaarder is dan in je rugzak past. Als dat gebeurt zijn er gelukkig prima oplossingen.

Op de markt staan diverse grote bedrijven die je hierbij kunnen helpen. O.a. DHL maar er zijn er meer. En het is nog makkelijk ook. Het enige dat je hoeft te doen is aan degene waar je je spullen koopt, doorgeven dat je het wilt versturen. Je kassabon geef je vervolgens aan de vervoerder op de markt. Die pakt alles voor je in, verstuurt je pakket(ten) naar Nederland waar het gemiddeld na een week aankomt. De kosten voor het versturen liggen tussen de 200-300 THB per kilo. Verstuur je meer dan 50KG dan zakt de prijs iets per kilo.

Zelf via een postkantoor iets versturen kan natuurlijk ook. Ik heb dat zelf wel eens gedaan toen ik een paar mooie lampen gevonden had voor thuis. Die heb ik naar een postkantoor vlakbij Khao San Road (Banglamphu) gebracht. Het pakket woog 13kg, de verzendkosten waren € 80 en het pakket was na 5 werkdagen al thuis bezorgd.

In Banglamphu vindt je o.a. een postkantoor op Thanon Bowon Niwet (het plein aan het eind van Rambuttri Road achter Khao San Road). De spullen zijn daar door het postkantoor personeel netjes ingepakt. Je hoeft zelf geen doos mee te nemen.

Deel dit artikel

Foto's Bangkok

4769-bangkok
20140111-bangkok-5863
4832-bangkok
3440-bangkok
4793-bangkok
20140111-bangkok-5868
4641-bangkok
20141214-bangkok-7946
3456-bangkok
20140111-bangkok-5857
20141214-bangkok-7947
3457-bangkok
20140204-bangkok-6857
4795-bangkok
20140111-bangkok-5854

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken