Brotherlouis.nl

4.214285714291111111111Rating 4.21 (7 Votes)

Chinatown Bangkok is wat mij betreft één van de meest boeiende wijken van de stad. Wanneer je de Chao Phraya river express afstap bij halte Ratchawongse en Chinatown in loopt voel je de energie naar je toe stromen.

Overal wordt handel gedreven. Locals slepen met zware balen rijst op hun schouders, ondernemers staan bij één van de honderden marktkramen de meest uiteenlopende spullen te verkopen en het aanbod van inspirerende geuren, gerechten en snacks bij food stalls is overweldigend. In Chinatown komt je ogen en oren te kort.

 

Wat kun je doen in Chinatown

 

Deze wijk in Bangkok heeft twee gezichten. Overdag is het vooral de plek van handel en het tijdstip dat ook wat toeristen de wijk bezoeken. Maar de wijk komt later op de avond rond Thanon Yaowarat past echt tot leven. Vanaf een uur of tien 's avonds vind je langs Thanon Yaowarat honderden restaurants en food stalls die hun gerechten klaar maken voor de lokale Chinese community die hier na het werk komt dineren.

De combinatie van voorbij razende tuk-tuk's, locals die aan tafels straks langs de straat genieten van heerlijk eten en de enorme neon reclame verlichting die langs de straat hangt, is een must-see voor fotografie liefhebbers. 

 

 • Bezoek één van de vele kleurrijke markten
 • Eet dim sum bij Hua Seng Hong
 • Fietstocht door Chinatown
 • Fotograferen (met name 's avonds erg mooi!)
 • Pak Klong Flower Market
 • Saphanthawong Museum
 • Thieves Market (Wong Nahkon Kasem)
 • Trok Itsarannuphap (een van de mooiste straatjes van Chinatown)
 • Wat Traimit (Temple of the Golden Buddha)

 

Ligging Chinatown

Chinatown ligt in het hart van Bangkok tussen de Chao Praya rivier en het Hualampong treinstation (centraal station). Om Chinatown te ontdekken kun je het makkelijkst vanaf het treinstation te voet op pad gaan. Ten westen van het station steek je de brug over en loop je richting Wat Trimit, een tempel waar een drie meter hoog Buddha beeld staat van 18 karaat goud en wat 5.500kg weegt! De tempel is dagelijks geopend van 8:00 - 17:00 uur.

 

Hoe kom je in Chinatown

Boot naar Chinatown

De snelste en voordeligste manier in Chinatown te komen is met de Chao Praya River Express. Halte nummer 5 "Rajchawongse" is de halte waar je vanaf de pier direct Chinatown binnen loopt. Kom je vanaf Khao San Road, dan kun je opstappen bij halte nummer 13 "Phra Athit", vernoemd naar de gelijknamige weg Phra Athit Road die paralel aan de rivier loopt. Deze halte ligt op minder dan 10 minuten lopen van Khao San Road.

Boottickets kosten 18 - 30 Thaise Baht afhankelijk van het type boot waar je opstapt.

Check voor de wandelroute en bootroute naar Chinatown ook dit handige  Google Maps-kaartje.

 

Taxi naar Chinatown

Met een taxi naar Chinatown rijden kan natuurlijk ook. Ik raad je dat alleen af om te doen wanneer je tussen 8:00 uur 's ochtends en 21:00 uur 's avonds naar Chinatown wilt rijden vanwege het drukke verkeer. Overdag en een taxirit van Khao San Road naar Chinatown rustig 50 minuten duren. Terwijl je er 's avonds binnen een kwartier bent.

Een taxirit van Chinatown naar Khao San Road kost 70-100 THB. Bekijk meer vervoeropties voor Bangkok op de speciale openbaar vervoer-pagina.

 

Bezoek Chinatown met een local

Wil je meer uit je bezoek aan Chinatown halen? Overweeg dan om een tour te boeken met een local. Je maakt dan een tour met locals uit Bangkok die goed Engels spreken en je de leukste plekken van Chinatown laten zien.Niet in grote groepen maar alleen met de mensen die jij meeneemt naar de tour. Check deze tour en de mogelijkheden op Withlocals.com.

Meer info & tour boeken

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken