Brotherlouis.nl

4.214285714291111111111Rating 4.21 (7 Votes)

Wat mij betreft een van de meest boeiende wijken van Bangkok: Chinatown. Heb je bij je eerste bezoek Bangkok als een cultuurshock ervaren? Dan beleef je er mogelijk nog één in Chinatown. Chinatown in Bangkok is de grootste Chinatown ter wereld.

Over het algemeen wordt het in Bangkok na 21:00 uur wat rustiger op straat. In Chinatown gebeurt juist het omgekeerde. Omdat de lokale Chinezen erg hard werken eten zijn later dan de Thai. Hierdoor begint Chinatown en met name Thanon Yaowarat pas echt te leven vanaf 22:00. De straat wordt dan geflankeerd door honderden foodstalls en restaurants die buiten hun terrasje opbouwen en eetwaar uitstallen.

E.e.a. wordt opgelicht door de enorme hoeveelheid knipperende Chinese neon-reclame langs Thanon Yaowarat. Een absolute must-see voor liefhebbers van fotografie ook!

 

Wat kun je doen in Chinatown

 • Bezoek één van de vele kleurrijke markten
 • Eet fantastische Dim Sum in een v.d. veel Dim Sum restaurants
 • Fietstocht door Chinatown
 • Fotograferen (met name 's avonds erg mooi!)
 • Orchid Market (Pak Klong Talard)
 • Pak Klong (nightmarket 2:00 - 4:00)
 • Saphanthawong Museum
 • Thieves Market (Wong Nahkon Kasem)
 • Trok Itsarannuphap (een van de mooiste straatjes van Chinatown)
 • Wat Traimit (Temple of the Golden Buddha)

 

Ligging Chinatown

Chinatown ligt in het hart van Bangkok tussen de Chao Praya rivier en het Hualampong treinstation (centraal station). Om Chinatown te ontdekken kun je het makkelijkst vanaf het treinstation te voet op pad gaan. Ten westen van het station steek je de brug over en loop je richting Wat Trimit, een tempel waar een 3 meter hoog Buddha beeld staat van 18 karaat goud en wat 5.500kg weegt! De tempel is dagelijks geopend van 8:00 - 17:00.

 

Hoe kom je in Chinatown

Boot naar Chinatown

Vanaf Khao San Road reis je het snelst en voordeligst met de Chao Praya River Express naar Chinatown. Opstappen kan bij de boothalte nummer 13 die vernoemd is naar de straat waar de halte achter ligt, Phra Athit Road. De halte is minder dan 10 minuten lopen verwijderd van Khao San Road.

Wanneer je naar het water kijkt die je op een boot te stappen die naar links vaart. Je wilt naar halte nummer 5 "Ratchawongse". Boottickets kosten 18 - 30 Thaise Baht afhankelijk van het type boot waar je opstapt.

Check voor de wandelroute en bootroute naar Chinatown ook dit handige  Google Maps-kaartje.

 

Taxi naar Chinatown

Met een taxi vanaf backpackbuurt Banglamphu kan natuurlijk ook. Maar dat raad ik eigenlijk alleen maar aan wanneer je voor 8:00 uur 's ochtends of na 21:00 's avonds naar Chinatown wilt.

Overdag is het verkeer in Bangkok één grote chaos met lange files etc. Een taxiritje van Khao San Road naar Chinatown kan dan rustig 50 minuten duren. Een taxirit van Khao San Road naar Chinatown kost tussen de 70-100 THB afhankelijk van waar je naartoe wilt.

Bekijk meer vervoeropties voor Bangkok op de speciale openbaar vervoer-pagina.

 

Bezoek Chinatown met een local

Wil je meer uit je bezoek aan Chinatown halen? Overweeg dan om een tour te boeken met een local. Je maakt dan een tour met locals uit Bangkok die goed Engels spreken en je de leukste plekken van Chinatown laten zien.Niet in grote groepen maar alleen met de mensen die jij meeneemt naar de tour. Check deze tour en de mogelijkheden op Withlocals.com.

Meer info & tour boeken

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken