Brotherlouis.nl

4.6251111111111Rating 4.63 (4 Votes)

Fietsen door Bangkok? Ben je gek ofzo? Nou dat valt wel mee. Want hoewel je je wellicht afvraagt hoe je in vredesnaam op de fiets om de 12 miljoen inwoners Bangkok heen moet slalommen valt dat heel erg mee.

Met een gids fiets je door de smalle steegjes van Chinatown. De wijk waar de geur van wierook wordt afgewisseld met die van krachtige noedelsoep en waar je na de volgende hoek omgefietst te zijn oog in oog staat met een reusachtige goudgekleurde draak bij één van de vele Chinese tempels.

Maar Bangkok heeft ook een heel andere kant. Deze jachtige metropole laat een verrassend relaxt en groen karakter zien aan de 'overkant' van de Chao Phraya rivier. Echt de moeite waard, zo'n fietstocht door Bangkok!

 

Fietsen door Bangkok met Co van Kessel

De eerste die in Bangkok fietstochten organiseerde was, hoe kan het ook anders, een Nederlander.  Het was Co van Kessel die halverwege de jaren '80 de eerste "bicycle tour" deed met backpackers. In 2010 nam ik voor het eerst deel aan een Bangkok bike tour bij Co. Er volgende er nog een aantal in de jaren erna.

In 2012 is Co van Kessel overleden helaas. Zijn crew heeft zijn gedachtegoed verder vormgegeven en het bedrijf succesvol voortgezet. Een fietstocht in Bangkok via Co van Kessel is makkelijk online te boeken via de website van Bajabikes.eu. Betalen doe je per ter plaatse. Je kunt zelfs kostenloos annuleren of wijzigen.

De twee populairste fietstochten zijn

Meer fietstochten

 

Fietstocht Bangkok Highlights

De Bangkok Highlights fietstocht duurt drie uur. Je kunt kiezen om om 8:00 uur 's ochtends of om 14:00 uur te starten. Ik adviseer altijd de ochtend bike tours omdat de zon dan nog niet zo heet is. 

Je fietst onder begeleiding van een Engelstalige gids door Chinatown, langs markten, de Chao Phraya rivier, woonwijken, tempels en steekt ook de rivier over met een boot. De fietsen gaan mee op de ferry.

De Bangkok Highlights bicycle tour boek je online. Je betaalt ter plaatse en je kunt kostenloos wijzigen of annuleren. Geen risico voor jou dus!

Boek "highlights" fietstocht

 

Fietstocht Bangkok by Night

Het lijkt gekkenwerk, maar het kan echt; fietsen tijdens de spits in Bangkok. Beleef deze uniek ervaring op de fiets. Bangkok is 's avonds prachtig verlicht. Vooral Chinatown is echt een hoogtepunt. En wat dacht je van de warm oranje verlichte Wat Arun tempel!

Je fietst langs eetkarretjes, een bloemenveiling, diverse tempels en ook het Grand Palace. En omdat je 's avonds fiets heb je geen last van de hete zon. De ideale fietstocht door Bangkok dus! Boek 'm nu alvast online, en betaal in Bangkok.

Boek "night" fietstocht

 

Meer soorten tours

Klaar met fietsen? Of trek in iets anders dan fietsen door Bangkok? Check dan de verschillende activiteiten die je kunt boeken via Withlocals.com en de bouwstenen van Riksja Travel op Thailandonline.nl.

Withlocals is een platform waar locals hun zelfgeorganiseerde activiteiten op kunnen zetten. Zo eet je bij locals thuis, nemen locals je mee naar de leukste plekjes van Bangkok of maak je iets mee wat je normaal gesproken nooit in Bangkok mee zou maken! Bekijk snel de mogelijkheden.

Zoek fietstours

Deel dit artikel

Foto's fietstocht

947-thailand-bangkok-2010
973-thailand-bangkok-2010
961-thailand-bangkok-2010
963-thailand-bangkok-2010
970-thailand-bangkok-2010
944-thailand-bangkok-2010
971-thailand-bangkok-2010
967-thailand-bangkok-2010
965-thailand-bangkok-2010
945-thailand-bangkok-2010
969-thailand-bangkok-2010
948-thailand-bangkok-2010
946-thailand-bangkok-2010
957-thailand-bangkok-2010
966-thailand-bangkok-2010

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken