Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

De Andaman Zee is een populair gebied onder backpackers om te eilandhoppen in het zuidwesten van Thailand. Omdat er zoveel verschillende eilanden zijn hebben de Thai het reizen naar en tussen de diverse eilanden extra makkelijk gemaakt.

 

Startpunten om te gaan eilandhoppen

Als je van noord naar zuid het Andaman kustgebied bekijkt, dan zijn er 7 startpunten om te gaan eilandhoppen:

Vanaf deze plaatsen kun je alle populaire eilanden in de Andaman Zee bereiken. Hieronder een overzicht welk eiland je vanaf welk startpunt het makkelijkst kunt bereiken.

 

Thaise eilanden vanuit Ranong

Vanaf Ranong Airport en het centrum van Ranong kun je eenvoudig vervoer boeken van/naar Ranong Pier om naar de volgende eilanden te kunnen reizen:

  • Koh Chang
  • Koh Phayam
  • Surin Islands

Het eiland Koh Chang dat hierboven genoemd wordt is het kleine onbekende broertje van het veel grotere en bekendere eiland Koh Chang dat in het oosten van Thailand richting Cambodja ligt. En wil je naar Koh Phayam reizen, benadruk dan duidelijk dat het niet om het eiland Koh Phangan gaat. De laatste genoemde is een van de populairste eilanden van Thailand en bevindt zich in de Golf van Thailand. Heel ergens anders dus.

 

Thaise eilanden vanuit Khao Lak

  • Surin Islands
  • Similan Islands

 

Thaise eilanden vanuit Phuket

 

Thaise eilanden vanuit Krabi

Vanaf Krabi Airport en het centrum van Krabi kun je eenvoudig vervoer regelen van/naar Klong Jilad Pier om naar de volgende eilanden te kunnen reizen:

 

Thaise eilanden vanuit Trang (Hat Yao Pier)

Vanaf Trang Airport en het centrum van Trang kun je eenvoudig mini-bussen boeken van/naar Hat Yao Pier om naar de volgende eilanden te kunnen reizen:

 

Thaise eilanden vanuit Pak Bara

Vanaf Hat Yai Airport en vanaf het treinstation in Hat Yai kun je rechstreeks per mini-bus station van naar de pier in het plaatjes Pak Bara reizen. Vanaf Pak Bara kun je met een directe bootverbinding naar de volgende eilanden:

Gecombineerde tickets voor mini-bus + boot kun je online al boeken op 12go.asia. Check voor meer informatie over reizen van Hat Yai naar Koh Lipe de Hat Yai-pagina.

Hat Yai-pagina

 

Thaise eilanden vanaf Langkawi (Maleisië)

De reden dat Langkawi hier ook genoemd wordt is omdat zowel de Tigerline. Langkawi Ferry Services, de speedboten van Bundhaya Speedboat en Pakbara Speed Boat Club van Langkawi naar Kop Lipe varen.

Op Koh Lipe krijg je bij aankomst een gratis 30 dagen visa exemption stempel bij het immigration office op Pattaya Beach. Hiermee kun je 30 dagne door Thailand reizen. Check ook deze video om te zien hoe het inchecken op Langkawi t/m bij het Immigration Office op Koh Lipe verloopt.

Meer informatie over visa en het verlengen van je visum vind je op de speciale Thailand visum-pagina.

 

Ferries en speedboten tussen eilanden

De eilanden die tussen Phuket en het Maleise eiland Langkawi liggen zijn met elkaar verbonden m.b.v. diverse ferry's en speedboten.

Tigerline

Eilandhoppen Thailand Tigerline Andaman Zee

De Tigerline is een high speed ferry die dagelijks alle bovengenoemde eilanden aandoet. Er wordt ook gevaren van/naar het Maleise eiland Langkawi. Wil je vanaf Langkawi naar het noorden, dan zul je eerst op het Thaise eiland Koh Lipe naar het immigration office gebracht worden voor een gratis 15 dagen geldend Tourist Visa.

Daarnaast biedt Tigerline ook eigen aansluitend vervoer aan vanaf de pier op het vaste land naar nabij gelegen luchthavens. Meer info, tickets, routes en tijden vind je op Tigerlinetravel.com

 

Langkawi Ferry Services

Is vergelijkbaar met de Tigerline maar vaart vanuit Langkawi niet verder dan Koh Lipe in Thailand. Verder verzorgt Langkawi Ferry Services vanaf Langkawi verbindingen naar Kuala Perlis en Kuala Kedah op het vaste land en het eiland Penang.

 

Bundhaya Speedboat

Eilandhoppen Thailand Bundhaya Speedboat Andaman Zee

Bundhaya Speedboat is vernoemd naar het gelijknamige resort op Pattaya Beach op Koh Lipe. Deze speedboat operator vaart van/naar Pakbara, Langkawi, Koh Lipe, Koh Bulon Le, Koh Mook, Koh Ngai, Koh Lanta, Koh Lipe en Phuket. Speedboten nemen 50 (3 motoren) of 80 (4 motoren) mensen mee.

De Bundhaya speedboten varen normaliter alleen van november t/m maart. Buiten die periode kan de zee te ruw worden om per speedboot veilig te varen in dit gebied. De Tigerline die langzamer vaart en groter is, is dan een goed alternatief.

Kijk voor tijden & prijzen, tickets en meer informatie op bundhayaspeedboat.com.

 

 

Pakbara Speedboat Club

Is vergelijkbaar in alle opzichten met de Bundhaya Speedboat. Er is nog geen website beschikbaar met informatie maar op alle bekende eilanden in de Andaman Zee van Phuket tot Langkawi zul je PakBara Speedboat Club en Bundhaya aangeboden zien worden tegen vrijwel dezelfde prijs.

 

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken