Chiang Mai

de leukste tips voor backpacken in Chiang Mai

Backpackers bij een tuk-tuk in Chiang Mai
Elephant Nature Park Chiang Mai
Guesthouse Chiang Mai

Chiang Mai is een provincie én ook de grootste stad van het noorden. Het staat bekend om zijn relaxte sfeer en veel bezienswaardigheden. En vanuit Chiang Mai zijn er uitstekende mogelijkheden voor meerdaagse trekkings door de bergen in de directe omgeving van de stad.

Net buiten de stad ligt één van de blikvangers, Wat Phra Doi Suthep zoals deze Boeddhistische tempel officieel heet.

Van Chiang Mai kun je ook makkelijk dingen in de buurt bezoeken zoals de stad Chiang Rai of de kleurrijke provincie Mae Hong Son waar ook het onder reizigers populaire dorpje Pai ligt. Route 108 die dwars door deze provincie loopt is één van de highlights van  het land, door zijn prachtige uitzichten en authentieke dorpjes waar je doorheen komt.

 

 

Veelgestelde vragen

Is het leven er duur

In veel opzichten is de stad een stuk goedkoper dan Bangkok. Bij accommodatie, restaurants en winkels bestaal je een stuk minder voor dezelfde producten of diensten.

 

Is het een leukere bestemming dan Bangkok

Beide steden hebben hun eigen charme en karakter. Ik ben absoluut liefhebber van Chiang Mai, vooral het oude centrum, maar zou een bezoek aan Bangkok niet willen missen.

 

 

Is het er veilig voor toeristen

De stad heeft een erg relaxt karakter. Noord-Thailand staat sowieso bekend om zijn lieve en zachtaardige mensen. Het is abosluut veilig om hier naartoe te reizen. Ook als alleen reizende vrouw bijvoorbeeld.

Chiang Mai

Bezoek Chiang Mai

Geniet van de prachtige beelden in en rond het rustieke Chiang Mai. Of het nu de stad is of een meerdaagse trekking door de bergen rond Chiang Mai. Genieten doe je hier overal.

IN 3 STAPPEN NAAR THAILAND

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegticket naar Bangkok te vinden.

 

Vliegtickets

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je rondreis door Zuidoost Azie.

 

Voorbereiden

3. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je relaxt op reis gaan.

 

Inpaklijst

Mijn oordeel over Chiang Mai

Chiang Mai krijgt als reisbestemming van mij      sterren.

Wie ben ik

Hi ik ben Louis Jansen aka Brother Louis en oprichter van Brotherlouis.nl. Sinds 2003 ga ik jaarlijks backpacken door Zuidoost Azië. Ik vertel je graag meer over wat mij er toe heeft gezet om deze website te starten en wie ik ben.

Voor vragen kun je ook altijd bij me terecht via de contact opties.