Brotherlouis.nl

Zuidoost Azië blog

Teva sandalen - Teva ervaringen
 

 

Ga je backpacken in Zuidoost Azië neem dan de juiste schoenen mee. Omdat het warm en vochtig is in de tropen loop ik zelf het liefst op Teva sandalen. Niet het meest sexy schoeisel dat je je wellicht kunt voorstellen maar lees hieronder vooral waarom ik dat vind.

 

Waarom Teva sandalen

Al jaren reis ik jaarlijks af naar Zuidoost Azië voor een nieuw reisavontuur. De afstanden die je tijdens een backpack reis aflegt zijn enorm. Dat kan ook niet anders wanneer je alleen al weet dat landen als Vietnam en Thailand allebei vier maal langer zijn dan Nederland.

 

Duurzaam en betrouwbaar

Mijn reiskilometers leg ik af met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen zoals scooters, vliegtuigen, bussen én natuurlijk ook te voet. Die laatste wordt vaak vergeten. Tel het aantal kilometers en uren eens dat je tijdens een backpackreis van vier weken door Thailand of Cambodja te voet aflegt.

Daarnaast heb je tijdens een backpacktrip niet de ruimte om vier paar schoenen mee te nemen. De schoenen die je meeneemt dienen dus aan de volgende dingen te voldoen:

  • Waterproof
  • Lichtgewicht
  • Veel kunnen lopen zonder pijn te krijgen
  • Genoeg steun ook met een rugzak op je rug

Er is voor mij maar één soort schoeisel dat ik daarom altijd meeneem tijdens het backpacken door Zuidoost Azië en dat zijn Teva sandelen.

Bekijk het Teva-assortiment

 

Goedkoop vs kwaliteit

Tijdens mijn backpack reizen wil ik altijd 2 soorten schoeisel tot m'n beschikking hebben. Eén paar sandalen en één paar teenslippers. De eerste reisjaren liep ik rond op een paar € 15 sandalen van Perry Sport. Prima sandalen hoor, maar tijdens een tocht door het vochtige  regenwoud van Khao Sok National Park in Thailand vielen ze letterlijk uit elkaar . Het klittenband kleefde simpelweg niet meer, en één van de beugels was spontaan afgebroken.

Verder kocht ik aan het begin van iedere backpack reis altijd een paar goedkope teenslippers in de buurt van Khao San Road in Bangkok. Maar ik merkte vaak na een paar dagen hierop gelopen te hebben dat m'n teen-gewrichten pijn begonnen te doen. Stapte ik over op mijn Teva sandalen, dan verdween de pijn direct. Dat was voor mij de bevestiging dat je lief moet zijn voor je voeten. En dus investeerde ik in een paar Teva sandalen type "Terra Fi" en een paar mooie leren slippers.

 

Bewijs van kwaliteit

Zonder er bewust voor gekozen te hebben, kwam in 2009 de echte proef op de som. Het antwoord op de vraag hoe goed en betrouwbaar Teva sandalen echt zijn. Tijdens een reis op het Indonesische eiland Lombok had ik namelijk "ja" gezegd tegen een aanbod van een tour organizer om naar de top van de Gunung Rinjani te klimmen.

In minder dan 24 uur liepen we van 900 meter hoogte naar het basecamp op 2600 meter hoogte. In het holst van de nacht vertrokken we met een stevige tegenwind, in het pikke donker en door een soort gravel waar je in weg zakte. Om 5:30 uur, vlak voor zonsopgang bereikten we de summit op 3700m hoogte. Ik was volgens de lokale gids de eerste toerist die de summit had beklommen op sandalen.

Ik had er vooraf ook helemaal niet nagedacht op wat voor schoenen ik deze toch zou gaan maken. Ik had alleen mijn Teva sandalen en slippers bij me en die sandalen hadden me nog nooit in de steek gelaten.

 

Waar koop je Teva sandalen

Teva sandelen kun je onder andere kopen op de website van Teva zelf.

Je kunt ook bestellen op Bever.nl met als voordeel dat wanneer je je Teva's afhaalt in een winkel je ze ook nog even kunt passen. Bestellen op Bol.com kan ook.

Kijk voor meer Teva ervaringen op de speciale "Teva sandalen"-pagina.

Bekijk het Teva-assortiment

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken