Brotherlouis.nl

3.4251111111111Rating 3.43 (20 Votes)

Even geen trek in hordes toeristen zoals op de stranden van Bali of de Gili eilanden? Dan is Nusa Lembongan in alle opzichten een uitstekende reisbestemming. Nusa Lembongan is een klein eiland ten oosten van Bali en ten zuiden van Lombok. Je vaart er in een uurtje naartoe vanaf Sanur dat aan de oostkant van Bali ligt.

 

Activiteiten Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is echte strandbestemming. En ben je na een paar dagen verveeld van chillen op het strand? Dan kun heb je hier wat suggesties om te gaan doen:

 

Duiken of snorkelen bij Manta Point

Duiken bij Nusa Penida Manta cleaning stationDuiken bij Nusa Penida Manta cleaning station

Voor de duik-liefhebber een dikke aanrader. Achter Nusa Lembongan ligt het eiland Nusa Penida. Voor de kust van Nusa Penida ligt de duikspot Manta Cleaning Station. Enorme manta rays komen hier vaak naartoe. Een buitenkans om deze prachtige dieren te bekijken. Tijdens mijn duik cirkelden er drie grote manta rays 45 minuten lang om ons heen.

Duiken op Nusa Lembongan kun je onder ander regelen via Big Fish Diving en Two Fish Divers.

 

Bekijk zeewierkwekerijen

Zeewierkwekerijen op Nusa LembonganZeewierkwekerijen op Nusa Lembongan

Op een aantal plekken voor de kust van Nusa Lembongan bij het dorpje Jungutbatu wordt direct voor de kust zeewier gekweekt. Het oogsten in de ochtend en avond kan mooie plaatjes opleveren. Langs de noordwestkust van Nusa Lembongan zijn bij eb de meeste zeewier activiteiten te zien.

 

Genieten van Dreambeach

Dreambeach op Nusa LembonganDreambeach op Nusa Lembongan

Het is weliswaar een piepklein strandje, maar ik vind Dream Beach een stuk mooier dan veel stranden op Bali en Lombok. Je kunt er het makkelijkst met een scooter komen.

De weg naar Dream Beach toe kan een zoektocht zijn aangezien niet overal bordjes staan. De route naar dit strandje voert je over mooie authentieke kronkelpaadjes. Je vindt Dream Beach aan de zuidwest kant van Nusa Lembongan.

Dream Beach Huts is de plek op dit strand waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of een lekker koud drankje kunt bestellen.

 

Verken Nusa Lembongan per scooter

Verken Nusa Lembongan en Nusa Penida per brommerVerken Nusa Lembongan en Nusa Penida per brommer

Nusa Lembongan is door zijn geringe omvangen perfect om per scooter te verkennen. Het naastgelegen eiland Nusa Ceningan is verbonden met een smalle brug en kun je ook bezoeken. Nusa Ceningan ligt te oosten van Nusa Lembongan. Scooters kun je per dag via je resort huren voor een zacht prijsje. 

 

Hotels & resorts Nusa Lembongan

Nusa Lembongan biedt hotels en resorts in alle prijsklassen. Jungut Batu is het populairste strand en ligt aan de westkant van het eiland. Check de speciale bungalows & resorts-pagina voor schitterende accommodaties.

Behalve Jungut Batu Beach zijn er ook nog een aantal 'verborgen' stranden zoals Laguna Beach, Dream Beach en Mushroom Bay. De accommodatie bij Mushroom Bay biedt een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Kijk bijvoorbeeld eens naar Nanuk's Bungalow's.

Bungalows & Resorts-pagina

 

Hoe kom je op Nusa Lembongan

Public boat

De goedkoopste optie is om in Sanur op Bali een "public boat" te nemen naar Nusa Lembongan. De boottocht met de public boat duurt 1 uur en kost ongeveer 150.000 - 200.000 Rp. De boot naar Nusa Lembongan vertrekt rond 15:00 uur van het strand bij Sanur. De boot van Nusa Lembongan terug naar Sanur vertrekt iedere morgen om 8:00 uur vanaf Jungutbatu Beach aan de westkust van het eiland.

 

Fast boat

Er zijn naast de goedkopen public boat ook nog een aantal commerciele boat operators die snellere boten tussen Bali en Nusa Lembongan aanbieden. Zo vaart Rocky Fast Cruises dagelijkse 4x van Bali naar Nusa Lembongan en ook 4x tochtje terug naar Bali. Boten vertrekken op Bali ook vanuit Sanur. Maar de prijs die je betaalt voor deze snellere boot is ook incl. transfer vanaf Denpasar Airport, Kuta, Seminyak en Jimbaran (allen op Bali). Meer info vind je op TheLembonganTraveller.com.

 

Pinnen op Nusa Lembongan

Er is 1 pinautomaat op Nusa Lembongan. De werking van deze pinautomaat laat te wensen over. Vermoedelijk door de trage internetverbinding op het eiland. Neem dus voldoende cash mee vanaf Bali.

Betalen met je creditcard kan ook bij een aantal resorts. Tegen 5-8% commissie geld opnemen kan een alternatief zijn bij sommige resorts. Het je nog geen creditcard? Check dan de speciale creditcard-pagina.

 

Internet op Nusa Lembongan

Vrijwel alle resorts en guesthouses bieden gratis wifi aan. Internet op Nusa Lembongan is niet heel snel, maar het werkt (meestal).

 

Meer info over Nusa Lembongan

Meer info over accommodatie, restaurans, transfers vanaf Bali en dingen om te doen op Nusa Lembongan vind je op Thelembongantraveller.com

 

Doorreizen vanuit/naar Nusa Lembongan

Een reis naar Nusa Lembongan is goed te combineren met een bezoek aan Bali de Gili eilanden en het eiland Lombok..

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Bali, Lombok & Gili

066-bali-padangbai
260-lombok-senggigi
657-nusa-lembongan-jungutbatu
530-bali-air-panas-banjar-hot-springs
195-lombok-gunung-rinjani-summit
767-nusa-lembongan-jungutbatu
391-bali-ubud-tempel-temple
081-bali-lombok-gili-trawangan
087-bali-lombok-gili-trawangan
186-lombok-gunung-rinjani-summit
411-bali-ubud-tempel-temple
751-nusa-lembongan-dream-beach
515-bali-danau-bratan-meer-lake
332-lombok-kuta-ashtari-restaurant
412-bali-ubud-tempel-temple

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken