Brotherlouis.nl

3.521739130431111111111Rating 3.52 (23 Votes)

Even geen trek in hordes toeristen zoals op de stranden van Bali of de Gili eilanden? Dan is Nusa Lembongan in alle opzichten een uitstekende reisbestemming. Nusa Lembongan is een klein eiland ten oosten van Bali en ten zuiden van Lombok. Je vaart er in een uurtje naartoe vanaf Sanur dat aan de oostkant van Bali ligt.

 

Op deze pagina

 

Wat kun je doen op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is echte strandbestemming. En ben je na een paar dagen verveeld van chillen op het strand? Dan kun heb je hier wat suggesties om te gaan doen:

 

Duiken of snorkelen bij Manta Point

Duiken bij Nusa Penida Manta cleaning station

Voor de duik-liefhebber een dikke aanrader. Achter Nusa Lembongan ligt het eiland Nusa Penida. Voor de kust van Nusa Penida ligt de duikspot Manta Cleaning Station. Enorme manta rays komen hier vaak naartoe. Een buitenkans om deze prachtige dieren te bekijken. Tijdens mijn duik cirkelden er drie grote manta rays 45 minuten lang om ons heen.

Duiken op Nusa Lembongan kun je onder ander regelen via Big Fish Diving en Two Fish Divers.

 

Bekijk zeewierkwekerijen

Zeewierkwekerijen op Nusa Lembongan

Op een aantal plekken voor de kust van Nusa Lembongan bij het dorpje Jungutbatu wordt direct voor de kust zeewier gekweekt. Het oogsten in de ochtend en avond kan mooie plaatjes opleveren. Langs de noordwestkust van Nusa Lembongan zijn bij eb de meeste zeewier activiteiten te zien.

 

Genieten van Dreambeach

Dreambeach op Nusa Lembongan

Het is weliswaar een piepklein strandje, maar ik vind Dream Beach een stuk mooier dan veel stranden op Bali en Lombok. Je kunt er het makkelijkst met een scooter komen.

De weg naar Dream Beach toe kan een zoektocht zijn aangezien niet overal bordjes staan. De route naar dit strandje voert je over mooie authentieke kronkelpaadjes. Je vindt Dream Beach aan de zuidwest kant van Nusa Lembongan.

Dream Beach Huts is de plek op dit strand waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of een lekker koud drankje kunt bestellen.

 

Verken Nusa Lembongan per scooter

Verken Nusa Lembongan en Nusa Penida per brommer

Nusa Lembongan is door zijn geringe omvangen perfect om per scooter te verkennen. Het naastgelegen eiland Nusa Ceningan is verbonden met een smalle brug en kun je ook bezoeken. Nusa Ceningan ligt te oosten van Nusa Lembongan. Scooters kun je per dag via je resort huren voor een zacht prijsje. 

 

Hotels & resorts Nusa Lembongan

Nusa Lembongan biedt hotels en resorts in alle prijsklassen. Jungut Batu is het populairste strand en ligt aan de westkant van het eiland. Check de speciale bungalows & resorts-pagina voor schitterende accommodaties.

Behalve Jungut Batu Beach zijn er ook nog een aantal 'verborgen' stranden zoals Laguna Beach, Dream Beach en Mushroom Bay. De accommodatie bij Mushroom Bay biedt een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Kijk bijvoorbeeld eens naar Nanuk's Bungalow's.

Bungalows & Resorts-pagina 

 

Hoe kom je op Nusa Lembongan

Public boat naar Nusa Lembongan

De goedkoopste optie is om in Sanur op Bali een "public boat" te nemen naar Nusa Lembongan. De boottocht met de public boat duurt 1 uur en kost ongeveer 150.000 - 200.000 Rp. De boot naar Nusa Lembongan vertrekt rond 15:00 uur van het strand bij Sanur. De boot van Nusa Lembongan terug naar Sanur vertrekt iedere morgen om 8:00 uur vanaf Jungutbatu Beach aan de westkust van het eiland.

 

Fast boat en ferry naar Nusa Lembongan

Er zijn naast de goedkope public boat ook nog een aantal commerciele boat operators die snellere boten tussen Bali en Nusa Lembongan aanbieden. Check Thelembongantraveller.com voor meer info.

 

Pinautomaat op Nusa Lembongan

Er is 1 pinautomaat op Nusa Lembongan. De werking van deze pinautomaat laat te wensen over. Vermoedelijk door de trage internetverbinding op het eiland. Neem dus voldoende cash mee vanaf Bali.

Betalen met je creditcard kan ook bij een aantal resorts. Tegen 5-8% commissie geld opnemen kan een alternatief zijn bij sommige resorts. Het je nog geen creditcard? Check dan de speciale creditcard-pagina.

 

Wifi internet op Nusa Lembongan

Vrijwel alle resorts en guesthouses bieden gratis wifi internet aan. Internet op Nusa Lembongan is niet heel snel, maar het werkt (meestal). Een goed alternatief voor traag wifi is de aanschaf van een lokale simkaart. Indonesië beschikt namelijk over een uitstekend mobiel netwerk met 3G dekking en op veel toeristische plekken ook 4G dekking. Zie ook de speciale mobiele internet-pagina voor Indonesië.

 

Verder reizen vanaf Nusa Lembongan

Een reis naar Nusa Lembongan is goed te combineren met een bezoek aan Bali de Gili eilanden en het eiland Lombok.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Bali, Lombok & Gili

662-nusa-lembongan-jungutbatu
091-bali-lombok-gili-trawangan
788-nusa-lembongan-zeewier-sea-weed-farm
435-bali-luwak-koffie-coffee-kat
472-bali-jatiluwih-rijstvelden-ricefields
356-bali-ubud-rijstvelden-ricefields
818-bali-ulu-watu-killer-waves
346-lombok-kuta-ashtari-restaurant
080-bali-lombok-gili-trawangan
792-nusa-lembongan-zeewier-sea-weed-farm
403-bali-ubud-markt-market
363-bali-ubud-rijstvelden-ricefields
360-bali-ubud-rijstvelden-ricefields
543-bali-danau-bratan-reuze-vleermuis
567-bali-kedewatan-bij-ubud

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken