Brotherlouis.nl

3.461538461541111111111Rating 3.46 (26 Votes)

Even geen trek in hordes toeristen zoals op de stranden van Bali of de Gili eilanden? Dan is Nusa Lembongan in alle opzichten een uitstekende reisbestemming. Nusa Lembongan is een klein eiland ten oosten van Bali en ten zuiden van Lombok. Je vaart er in een uurtje naartoe vanaf Sanur dat aan de oostkant van Bali ligt.

 

Op deze pagina

 

Wat kun je doen op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is echte strandbestemming. En ben je na een paar dagen verveeld van chillen op het strand? Dan kun heb je hier wat suggesties om te gaan doen:

 

Duiken of snorkelen bij Manta Point

Duiken bij Nusa Penida Manta cleaning station

Voor de duik-liefhebber een dikke aanrader. Achter Nusa Lembongan ligt het eiland Nusa Penida. Voor de kust van Nusa Penida ligt de duikspot Manta Cleaning Station. Enorme manta rays komen hier vaak naartoe. Een buitenkans om deze prachtige dieren te bekijken. Tijdens mijn duik cirkelden er drie grote manta rays 45 minuten lang om ons heen.

Duiken op Nusa Lembongan kun je onder ander regelen via Big Fish Diving en Two Fish Divers.

 

Bekijk zeewierkwekerijen

Zeewierkwekerijen op Nusa Lembongan

Op een aantal plekken voor de kust van Nusa Lembongan bij het dorpje Jungutbatu wordt direct voor de kust zeewier gekweekt. Het oogsten in de ochtend en avond kan mooie plaatjes opleveren. Langs de noordwestkust van Nusa Lembongan zijn bij eb de meeste zeewier activiteiten te zien.

 

Genieten van Dreambeach

Dreambeach op Nusa Lembongan

Het is weliswaar een piepklein strandje, maar ik vind Dream Beach een stuk mooier dan veel stranden op Bali en Lombok. Je kunt er het makkelijkst met een scooter komen.

De weg naar Dream Beach toe kan een zoektocht zijn aangezien niet overal bordjes staan. De route naar dit strandje voert je over mooie authentieke kronkelpaadjes. Je vindt Dream Beach aan de zuidwest kant van Nusa Lembongan.

Dream Beach Huts is de plek op dit strand waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of een lekker koud drankje kunt bestellen.

 

Verken Nusa Lembongan per scooter

Verken Nusa Lembongan en Nusa Penida per brommer

Nusa Lembongan is door zijn geringe omvangen perfect om per scooter te verkennen. Het naastgelegen eiland Nusa Ceningan is verbonden met een smalle brug en kun je ook bezoeken. Nusa Ceningan ligt te oosten van Nusa Lembongan. Scooters kun je per dag via je resort huren voor een zacht prijsje. 

 

Hotels & resorts Nusa Lembongan

Nusa Lembongan biedt hotels en resorts in alle prijsklassen. Jungut Batu is het populairste strand en ligt aan de westkant van het eiland. Check de speciale bungalows & resorts-pagina voor schitterende accommodaties.

Behalve Jungut Batu Beach zijn er ook nog een aantal 'verborgen' stranden zoals Laguna Beach, Dream Beach en Mushroom Bay. De accommodatie bij Mushroom Bay biedt een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Kijk bijvoorbeeld eens naar Nanuk's Bungalow's.

Bungalows & Resorts-pagina 

 

Hoe kom je op Nusa Lembongan

De enige manier om op Nusa Lembongan te komen is met een boot vanaf Bali, de Gili eilanden of Lombok.

 

 Bali naar Nusa Lembongan

De goedkoopste optie is om in Sanur op Bali een "public boat" te nemen. De boottocht met de public boat duurt één uur en kost ongeveer 200.000 Rp. De boot naar Nusa Lembongan vertrekt rond 15:00 uur van het strand bij Sanur. De boot van Nusa Lembongan terug naar Sanur vertrekt iedere morgen om 8:00 uur vanaf Jungutbatu Beach aan de westkust van Nusa Lembongan.

Wil je op een ander tijdstip, sneller of vanaf een andere locatie dan Sanur naar Nusa Lembongan met de boot? Check dan de opties op Gilibookings.com. Op deze website kun je tickets voor diverse boot operators kopen die varen vanaf:

Info & zoek boottickets

 

 Lombok naar Nusa Lembongan

Vanaf Lombok kun je vanuit Senggigi naar Nusa Lembongan varen. Boot operator Super Scoot vaart van de Gili's via Lombok en Nusa Lembongan naar Bali. Ideaal om te eilandhoppen dus.

Meer info & tickets

 

Pinautomaat op Nusa Lembongan

Er is 1 pinautomaat op Nusa Lembongan. De werking van deze pinautomaat laat te wensen over. Vermoedelijk door de trage internetverbinding op het eiland. Neem dus voldoende cash mee vanaf Bali.

Betalen met je creditcard kan ook bij een aantal resorts. Tegen 5-8% commissie geld opnemen kan een alternatief zijn bij sommige resorts. Het je nog geen creditcard? Check dan de speciale creditcard-pagina.

 

Wifi internet op Nusa Lembongan

Vrijwel alle resorts en guesthouses bieden gratis wifi internet aan. Internet op Nusa Lembongan is niet heel snel, maar het werkt (meestal). Een goed alternatief voor traag wifi is de aanschaf van een lokale simkaart. Indonesië beschikt namelijk over een uitstekend mobiel netwerk met 3G dekking en op veel toeristische plekken ook 4G dekking. Zie ook de speciale mobiele internet-pagina voor Indonesië.

 

Verder reizen vanaf Nusa Lembongan

Een reis naar Nusa Lembongan is goed te combineren met een bezoek aan Bali de Gili eilanden en het eiland Lombok.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Bali, Lombok & Gili

066-bali-padangbai
180-lombok-gunung-rinjani-summit
003-bali-ubud
663-nusa-lembongan-jungutbatu
569-bali-kedewatan-bij-ubud
047-bali-ubud
654-nusa-lembongan-jungutbatu
080-bali-lombok-gili-trawangan
348-bali-ubud-rijstvelden-ricefields
010-bali-ubud
169-lombok-gunung-rinjani-summit
454-bali-ubud-papegaai-warung-ibu-oka
618-bali-pura-tanah-lot
393-bali-ubud-tempel-temple
005-bali-ubud

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken