Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

Behoudens wat lichte invloed van enige alcoholische versnapering op de avond ervoor, alsmede een stuk of 7 jengelende etters van tussen de 1 en 3 jaar (strategisch om me heen geplaatst in het vliegtuig naar Bangkok!) ben ik vrijdag veilig vertrokken vanuit Amsterdam.

 

Rob de Tuinman in Bangkok

De aankomst hier had al direct een hoog " Rob de Tuinman"-gehalte omdat er een vrachtwagen of 10 klaar stond met gele bloemen om de middenberm van Sukhumvit Road, zegmaar de Overtoom van Bangkok, weer een beetje op te fleuren. Wat in Nederland oranje is is in Thailand geel. Alleen dan met iets meer regelmaat want ik geloof dat iedereen hier op maandag altijd verplicht z'n gele t-shirt aan heeft. Heerlijk dat een staatshoofd zich met je kleding bemoeit.

 

Verder lijkt er niet veel veranderd, bij aankomst in de backpackers area Khao San Road rond een uur of 7:00 's ochtends krijg je door menig onbekende direct een fles bier in de handen geduwd met het vriendelijke doch dringende verzoek een stevige slok te nemen. Ter verduidelijking, een aantal kroegen zijn hier 24/7 open waarmee ontbijt en afterparty vlekkeloos in elkaar overlopen. De loempia's smaken ook nog steeds hetzelfde en de hieraan gekoppelde toilet-estafette hebben we ook al achter de rug. Alles op schema dus.

 

Ochtend én middagmassage in Bangkok

Nog de ochtend-massage ook maar besloten om een middag-massage in te lassen. Toch alweer flink wat gelopen vandaag. Even wat maatkleding besteld bij de lokale Gumuz en dat ligt dat weer netjes klaar als ik in december weer langs kom. Althans dat zegt ie, ik moet het nog zien want de winkel gaat in de tussentijd verhuizen dus dikke kans dat ik kan fluiten naar m'n centen en kleding.

Morgen staat een vliegtripje naar Ubon Ratchathani op het programma. Van daar uit wil ik de grens met Laos direct of anders maandag oversteken. Dat zal weer een avontuur worden want er is geen brug en de verhalen over de bootjes daar liegen er niet om. Bij voorbaat dus alvast ff de regenjas aan.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken