Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

Terwijl de Christen Unie z'n borst (of mogen ze dat woord niet gebruiken) aan het natmaken is en de oppositie verruilt voor het opvangen van de klappen laat ik hier de boel de boel nog even.

Ondanks de full-body massage die ik opgelopen heb bij de Maleisisch-Thaise grens (d'r stonden was ongeduldige rijstplukkers in m'n rug te duwen, stelletje horken) was ik toch toe aan een stevige massage hier op dit top-eiland. Na een massage ziet zo'n eiland er nog mooier uit. Jacobse & Van Es zouden jaloers zijn op de fijnheid van het "wit" dat hier op het strand ligt. Deze twee voormalig bemiddelaars bij de verstrekking van zuivere kokianie...uhhhh...cocaïne (daar zouden de beide rakkers ook geen vrienden bij de Christen Unie mee gemaakt hebben) versneden de nodige kilo's 1 op 10 (1 deeltje coke en 9 deeltjes waspoeier). Hier ligt gewoon 1 op 1 van het fijnste zand dat je je maar in kunt denken. Echt poeder tussen de tenen. Alsof m'n bloedeigen moeder alle korrels nog eens door de koffiemolen gehaald heeft (if so, bedankt ma). Ben overigens best benieuwd of James Brown overleden is aan een overdosis coke, of per abuis een kilootje zand heeft weg liggen snuiven op het strand hier.

 

Zo min mogelijk op Koh Lipe

Verder wordt iedere dag hier gevuld met "zo min mogelijk". Overdag loopt het kwik in de zon op tot 40 graden. 's Nachts komt die zelfde pretmeter niet onder de 27. Goede reden om vooral NIET te veel te bewegen. Je loopt wat naar de linker kant van het strand om vervolgens de rechterkant van het strand te bezichtigen. Na zo'n wandelingetje van een minuut of 20 ben je dan toch al wel weer toe aan iets vochtigs. En omdat je hier geen horloge draagt (want tijd is slechts een afspraak van ons mensen, niet van de natuur) heb je geen flauw idee hoe laat het is en kun je dus op ieder gewenst moment een fijne pretpaal met goudgeel vocht aan laten rukken.

Er zijn drie bewoonde stranden hier op Koh Lipe en die kun je met gemak in een paar uur allemaal bezocht hebben. Na een paar dagen ken je dan ook het hele eiland inclusief alle bezoekers. 't Schept een band natuurlijk. Zo moet je zelfs moeite doen om even rustig een mailtje te tikken of iets in je reisdagboek te schrijven. Altijd loopt er wel iemand langs waar je even een praatje mee maakt. Maar de antwoorden zijn vrij beperkt in die zin die iedereen hier geen hol uitvoert. Van de ene naar de andere hangmat tijgeren. Ja dat reizen valt nog niet mee...

 

Beetje snorkelen op en rond Koh Lipe

Maar tussen alle rustmomenten door is er ook tijd voor activiteit. Twee snorkeltrips achter de rug inmiddels waarvan een met 5 Polen (waarvan vier vrouwen, je kunt het slechter treffen). Zowel met Polen, Duitsers als een behoorlijk aantal andere nationaliteiten krijg je in deze tijd van het jaar de hilarische discussie op welke data je Sinterklaas en Kerst viert. Wij NL'ers zijn gewend om de Sint op de 5e te verwelkomen en Kerst op de 25e te vieren (dat komt iedereen het beste uit want iedereen heeft toch altijd vrij op de 25e :-). In veel andere landen komt die kindervriend met mijter op de 6e binnenstuiven en die kerstpakketten bezorgen wordt op de 24e al binnengelaten. Zo was hier op de 24e 's avonds een tof kerstfeestje met flink wat vuurwerk, grote kampvuren, een bbq om je vingers bij af te likken en natuurlijk bijbehorende beats om de boel in beweging te zetten. En de 25e lag iedereen uit te brakken van de avond ervoor. Een soort after-Koninginnenach effect zoals we dat in Den Haag jaarlijks meemaken.

 

Ik red het nog wel even op Koh Lipe

Verder was ik in elk geval niet van plan om hier voor de jaarwisseling te vertrekken en dus wens ik iedereen vanaf deze plaats alvast de beste wensen toe. De mannen van het AD struinen inmiddels vast en zeker naar de beste bol maar iedere zelf respecterende eigenheimer bakt z'n bollen natuurlijk in z'n eigen friteuse. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om daar aan mee te doen. Maar als alternatief zal ik onze BBQ-san even vragen of hij wat reuze garnalen op z'n traliewerk wil gooien. Laat ze lekker knallen daar (waar dat ook wezen mag) en tot in 2007 allemaal!!

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken