Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

De Thaise overheid heeft een lijntje naar het hiernamaals schat ik zo in. De beste ingrediënten van alles Thaise eilanden zijn op een hoop geveegd en samengevoegd. God is daarna gevraagd om de reeds vastgelegde naam "heaven" te mogen gebruiken want dat is op deze plek toch wel van toepassing. Een was omslachtige manier om te vertellen dat ik op een multi-top-chil-eiland in de Andaman zee terecht gekomen ben sinds gisteren: Koh Lipe. Werkelijk schitterend hier. Johnny het doet me erg aan Koh Phi Phi denken maar dan een jaar of tien geleden. Geen boulevards of betonnen kolossen hier. Wel aardig wat toeristen maar allemaal erg gemoedelijk.

 

Voor bijna nop op Koh Lipe

Koh Lipe is de trotse eigenaar van vrij toegankelijke 3 stranden en heb gisteren voor 150THB een hutje betrokken met de half Duitse half Peruviaanse Kerstin die ik in de mini-bus van Penang naar hier tegen kwam. Ze gaat me de komende dagen wat acrobatiek bijbrengen want deze 20-jarige schone reist al 18 maanden de wereld rond als animator. Beetje jongleren met ballen, kegels en van die slingers die aan het eind in de fik staan en die je 's avonds vaak op stranden ziet. Dat houdt ook in dat ik Maleisië inmiddels achter me gelaten heb ja. Verder naar het zuiden toe werd het erg koud en vochtig daar en dus een goede reden om een lekker zonnig eilandje op te zoeken. Ik schat zo in dat ik het hier tot en met oud & nieuw nog wel ffies uit hou. Even lekker de boel de boel laten. Ze hebben een uitgebreide book-swap en uiteraard een veel te duur Internet-café maar de omgeving is dermate ontspannend dat dat een hoop goed maakt. De hut wordt trouwens behalve ons twee ook nog door wat ongedierte bewoond. Een spin ter grote van.....zo groot dat is niet te beschrijven. Echt groot in elk geval. Doorsnee van een cm of 18 schat ik. We hebben afgesproken dat we doen alsof het een gekko is en die doen niks...

 

Fijne dagen vanaf Koh Lipe!

Ik wens iedereen vanaf hier een heerlijke (warme) kerst toe, en doe oud & nieuw er ook alvast bij. Mazzeltov, en tot in de tropentijd!

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken