Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Eindelijk weer weg uit het broeierige Bang-that-cock. Het was er weer heet en zweterig. Voor het eerst met een stadsbus vanaf Khao San Roard naar het treinstation gegaan gisterenavond. Zo'n busritje duurt even maar kost maar 6 Thaise Baht, ongeveer € 0,15.

Het voelt verder helemaal zoals thuis want ook hier zit je als ingeblikte vis op elkaar gepropt in de bus tijdens de spits. Met het verschil dat in een blik met vis geen rugzak verstopt zit.

De chauffeur hier houdt wel van een stukje service. Als subtiele hint voor de uitstappers gooit hij als de bus nog op volle snelheid is zo'n 100 meter voor de bushalte alvast de deuren open. Super praktisch en lekker veilig. Vooral voor degenen, lees: toeristen, die dat niet weten omdat ze wel erg dicht bij die deur staan er bijna uit lazeren.

 

Met de nachttrein naar Chiang Mai

Op Hua Lamphong Station, het centraal station van Bangkok, kon ik helaas geen treinticket meer boeken met een echt bed. Een reclyning seat, een stoel die iets naar achter kan, was het beste dat nog beschikbaar was. Nicola uit Lyon werd voor de komende 12 uur mijn buurman. 

Ik sliep nauwelijks die nacht in de nachttrein naar Chiang Mai. De trein stopte op veel plekken waar zelfs in het holst van de nacht op de meest exotische station hele groepen reizigers aan boord kwamen om om 7:00 uur 's ochtends in Chiang Mai aan te willen komen. Dat werd door al het gestop 8:00 uur.

Aansluitend vond ik op het busstation van Chiang Mai een bus naar Chiang Rai. Een rechtstreeks bus naar Chiang Khong mijn eindbestemming voor vandaag, bestond ook maar zou pas om 13:00 uur vertrekken. Niet dat het veel uitmaakte want bij aankomst in Chinag Khong rond 16:00 uur 's middags werd me verteld dat de grens inmiddels dicht was en ik toch echt een nachtje in Chiang Khong moest blijven.

 

Nachtje in Chiang Khong

Op zich geen straf want Chiang Khong ligt prachtig langs de Mekong, de langste rivier van Azië. Voor omgerekend iets meer dan € 30 werd me een pretpakket in de maag gesplits: overnachting met diner, ontbijt, bootticket om en vervoer naar de boot. Daar kwam nog eens € 40 bij voor het visum voor Laos dat ik nog niet had.

Maar goed dan is alles weer geregeld. En na een uurtje stadsbus, 12 uur in de trein, 6 uur met de bus ben ik nu dus bij de grens met Laos, heb ik geen oog dichtgedaan, al 29 uur geen douche gezien dus je kunt je voorstellen dat die monnik die nu naast me zit te internetten een hele grote knijper op z'n neus gezet heeft.

Morgenochtend om 9:00 uur is mijn visum voor Laos klaar en kan ik Laos in. Rond 11:00 uur vertrekt dan de boot slow boat voor een boottocht van twee dagen over de Mekong met Luang Prabang als eindbestemming. Eerst even douchen nu.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken