Brotherlouis.nl

1111111111Rating 0.00 (0 Votes)

Uiteraard had ik me een iets andere start van m'n reis door India voorgesteld dan deze maar als je je een beetje vermomd als journalist dan is het goed uit te houden. Anyway, ik ben veilig in Mumbai! Ik opteer wel direct voor een nieuw hoofdstuk in de Lonely Planet van India. Iets als "how to act during terrorist attacks in India". Het is immers niet voor het eerst dat Colaba Mumbai onder vuur ligt. Maar laten we beginnen bij het begin.

 

Lekker eten aan boord bij Jet Airways

Het eten tijdens de vlucht met Jet Airways was al veelbelovend met sausjes en gerechten waarvan ik geen idee had wat het was maar het smaakte voortreffelijk. Bij aankomst in Mumbai bleek dat er geen ATM/pin-automaat in de buurt te zijn. Met nog 10 euro op zak kon ik nog wat geld wisselen wat voldoende was voor een taxiritje naar m'n hotel.

Het hotel bleek in Colaba twee blokken van het TajMahalPalace Hotel te liggen. Na de nodige stops en roadblocks konden we toch komen waar we zijn moesten. Dat we überhaupt aankwamen was niet zo zeer te danken aan de taxi chauffeur die geen woord Engels sprak, en naar mijn idee ook nooit van het hotel gehoord had. Nokia Maps met GPS op de mobiel bracht uiteindelijk uitkomst, toch best handig haha.

 

Een goed verstopt hotel in Mumbai

Bentley's Hotel in Colaba zelf was lastig te vinden. Je zou op z'n minst een fatsoenlijk verlicht bord verwachten met daarop in puntgrootte 800 de naam "Bentley's Hotel". Slechts een stoffig plaatje op een betonnen pilaar van 30x20 cm gaf in de beroerd verlichte straat aan waar ik zijn moest. Hek natuurlijk dicht in tegenstelling tot wat op de website vermeld stond (reception open 24 hours/day). Een stuk staaldraad met een blok beton eraan hield het hek gesloten maar dat was voor mij natuurlijk een peulenschil :-). Als bewaking stonden buiten voor de deur 3 stoelen met daarop een slapende jongen. FF wakker geschud en die bracht me naar een kamertje waar weer iemand anders wakker gemaakt werd. Deze tweede persoon maakte vervolgens "de baas" wakker. Die slaapt op een bankje direct achter de receptie die rechtop zitten en aan het werk, dat noem ik pas efficiënt. M'n reservering was ondanks 7 e-mails nergens in het boek te vinden (wat verrassend toch weer :-). Na wat op en neer geloop mocht ik mijn intrek nemen in een koloniale villa met prachtige kamers van 6 x 5 meter, enorme bedden, grote balkons....maar mijn kamer was lang niet zo geweldig want die lag aan de achterkant uit het zicht. Al met al een prima kamer verder. Direct maar pitten na een frissen douche.

 

Terroristen al opgezouten?

Tot een uur of 11:00 geslapen en dan toch maar eens kijken wat er allemaal aan de hand is hier met dat terroristische gepeupel. Twee straten verderop in ColabaMumbai kwam ik direct al een blokkade tegen. Op TV had ik inmiddels veel tegenstrijdige berichten gezien: Actie afgelopen, alles nog in volle gang, 160 doden, 195 doden etc. Een paar straten verderop in Colaba was het wel raak. Iedereen kon in en uitlopen, dus ik ook. En met een flinke camera bij je (zonnekap op het objectief, dan lijkt het nog indrukwekkender) en een keycoard om je nek in je overhemd gestoken zodat het lijkt alsof je een press card om hebt (van "The Hague Jazz" maar dat zegt niemand hier iets) kom je toch een heel eind. En inderdaad, even later waar voetvolk weggestuurd werd door politie etc mocht pers (lees: ik) blijven staan.

 

Als journalist door Colaba

Om wat geloofwaardiger over te komen met bloknoot en al op een commando achtig type af om te vragen naar de laatste situatie: "All terrorist are shot" was een duidelijk antwoord. Nog wel 3 flinke explosies gehoord maar dat waren de left-overs van de ammunitie van de terroristen. Aan de achterkant van het hotel tientallen perswagens met schotels etc. Live-verslagen aan alle kanten op camera dus mocht je me op het 20 uur journaal voorbij zien schuiven, don't be surprised :-). Nog een freelancer van de New York Times gesproken die mij uiteraard binnen 10 tellen ontmaskerd had. Dit is hun business. Ze was 1000km in Bangalore voor een verhaal en is met de eerst mogelijke vlucht naar Mumbai gevlogen. De een z'n dood....

De laatste berichten vanuit hier zijn in elk geval dat de gijzeling voorbij is, de terroristen dood, alle kamers "cleared" zijn door aanwezige commando's, overigens in niet opvallende knalblauwe camouflage-outfit (dan denken ze dat we geen commando's zijn, of zoiets).

Colaba als toeristenwijk van Mumbai heeft z'n toeristen dan ook direct verloren. Ik kwam zojuist twee jongens tegen die hier nu een week zijn en de avond voor de start van de aanslagen nog in een van de opgeblazen café geweest zijn. Voor degene die wel eens in Bangkok geweest zijn. Voor die tijd leek het hier bijna op Khao San Road. Gewoon leuk, erg toeristisch maar een gezellige ontspannen sfeer. Nu heb ik nog geen tien toeristen gezien. Waar de rest is, niemand weet het. Maar ik maak het gelukkig goed en overmorgen ben ik hier alweer weg. Tot die tijd houd ik het hier nog wel ff uit. Ik hou er in elk geval een opgeblazen gevoel aan over :-). Ajuus!!

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor India

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Zuid India? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's India 2008

761-chowpatty-beach-mumbai
215-vasco-house-cochin-kerala
226-poort-kantoor-voc-gate-cochin-kerala
135-uitzicht-cliffs-varkala-kerala-panorama
600-ricefield-close-tofort-cabo-da-rama-ga
627-palolem-beach-goa
723-arambol-beach-goa-lady
320-teapot-lunchroom-cochin-kerala-panorama
635-louis-jansen-eating-banoffee-pie-goa
532-boer-mysore-karnataka
165-kaneel-alleppey-kerala
083-varkala-strand-kerala-cliffs
005-taj-hotel-na-aanslagen
495-maharadja-palace-paleis-mysore-karnatka
137-uitzicht-cliffs-varkala-kerala
607-fishing-men-goa
722-arambol-beach-goa-lady
442-viewpoint-ooty
002-taj-hotel-mumbai
489-mysore-karnataka-verkeer
118-kookcusus-varkala-kerala-indiase-recepten-limoen-rijst
329-teapot-lunchroom-cochin-kerala
782-leopold-cafe-mumbai-after-terrorist-attacks
480-chamundi-hill-temple-mysore-karnataka
454-devaraja-market-mysore
334-teapot-lunchroom-cochin-kerala
155-strand-bewaking-varkala-kerala
470-devaraja-market-mysore
478-devaraja-market-mysore
580-royal-enfield-thunderbird-goa

4 relevante stappen voor backpacken in India

Vliegticketf Mumbai backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar India te scoren.

Vliegticket

Backpacken India voorbereiden

2. Voorbereiden

Alle info die je nodig hebt om je backpack reist naar India voor te bereiden.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties India backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken India

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken