Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Uit naam van de Boeddhistische bananenplukkers heet ik u allen wederom van harte welkom in het bloedhete Thailand. Maar al met al voelt het toch aangenamer aan dan vorig jaar toen ik aankwam. De teller staat op ongeveer 25 graden, maar het is nog vroeg in de morgen dus dat telt eigenlijk niet. Vanmiddag zal de temperatuur wel weer stevig oplopen.

 

Vertrouwd pitten bij New Siam Guesthouse II

Zojuist even langs gehold bij New Siam Guesthouse II waar ik vorig jaar ook diverse keren geslapen heb. Helaas zat alles nu nog vol. Na 11 uur kon ik pas terecht. Geen ramp op zich natuurlijk maar na een reis van pak beet 13 uur (inclusief inchecken, treinreistijden etc.) zou ik een lekker bedje en een zweetverlichtende douche toch best goed kunnen gebruiken.

 

De eerste saté in de maag

Maar niet getreurd, op straat is hier altijd weer voldoende mee te maken en te zien. De eerste saté en geroosterde kipverkopers zetten hun stands a lweer op voor het ontbijt van deze en gene. Eens kijken welke diaree verwekker ik zo naar binnen ga werken. Ook kan ik nog even op zoek gaan naar Lars Hoppenbrouwers. Deze kornuit is op de terugweg van een jaartje Australië en New Zealand en gaat ook nog effies een maandje of wat door Zuidoost Azie heen trekken. En gelijk heeft ie. In welk guesthouse hij precies zit is me nog niet helemaal duidelijk, en je zou denken dat het in een stad met ongeveer 8 miljoen inwoners lastig is om iemand te vinden. Maar een beetje backpacker zit hier in de buurt van Khao San Road. Het zou me niet eens verbazen als ie in het New Siam Guesthouse II zou zitten haha. We merken het vanzelf. Zo eerst maar even m'n favoriete "Submarine Sandwich" bij New Siam Guesthouse II naar binnen werken. Daar kan ik dan met gemak weer een dagje op teren. Wellicht nog een ananas of twee en klaar is het dagelijks maal. Wat een heerlijke start toch.... AJUUSS!!

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken