Brotherlouis.nl

1.071428571431111111111Rating 1.07 (7 Votes)

Ubud heeft enorm veel mogelijkheden om schitterende wandeltochten door de rijstvelden te maken. Met hier en daar een heuvel is een wandeltocht rond Ubud voor alle leeftijden goed te doen. Van rustig aan door vlakke rijstvelden tot aan geklauter door rivierbeddingen.

 

Mijn favoriete wandeling bij Ubud

Mijn favoriete wandeltocht in Ubud is de Campuhan Ridge Walk. Deze start net voor de brug op Jalan Raya Campuan, het verlengde van de Mainstreet vlakbij het Blanco Renaissance Museum. Volg het trappetje dat voor de brug rechts omlaag gaat en steek de rivier over. Over de rivier omhoog en volg het pad naar het noorden. Je geniet al snel van een schitterend uitzicht op rijstvelden. Hoe verder je loopt, des te mooier en rustiger de omgeving wordt!

Nadat je aan de linkerkant een luxe resort gepasseerd bent waar je ook heerlijke vruchtenshakes kunt drinken, kun je aan de rechterkant door de rijstvelden afdalen naar de rivierbedding. Dit kan een blubberige toestand worden als het geregend heeft.. Ik heb dit prima gered op m'n Teva-sandalen overigens. Maar goed schoeisel is wel aan te raden dus. De weg naar de rivier omlaag en aan de overkant weer omhoog is behoorlijk stijl. Je kunt ook een gids vragen om je de weg te wijzen maar echt de weg kwijtraken in dit gebied kan bijna niet.

 

Bijkomen bij organisch restaurant Sari Organik

Beneden bij de rivier vind je een smalle touwbrug. Deze kun je gebruiken om de overkant te bereiken. Via de rivierbedding kun je aan de andere kant weer omhoog komen. Eenmaal boven kun je rechtsaf via de akkers weer terug naar Ubud lopen. Onderweg kom je aan de rechterkant van de weg nog Organisch Restaurant & Farm "Sari Organik" tegen. Sari Organik maakt zelf heerlijke fruit dranken, biologisch bier, diverse soorten groenten en zelfs verse frites met huisgemaakte mayonaise. Je kunt er ook diverse producten zoals pesto en jam kopen (leuk voor thuis!).

Via een mooi wandelpad dat door de rijstvelden door slingert kom je aan de achterkant van Gusti's Bungalows 2 weer in Ubud uit. De wandeltocht inclusief wat rusten duurt ongeveer 3 uur. Neem wel een grote fles water mee voor onderweg. Het kant erg warm worden met de brandende zon op je hoofd.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken