Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (2 Votes)

Het voordeel van backpacken is de maximale vrijheid en flexibiliteit tijdens je reis. Wakker worden en nog drie dagen op een klam matrasje blijven liggen in je hut is net zo dichtbij als wakker worden, je rugzak aanstampen en een boot naar een volgend eilandje pakken.

Enig detail was dat we in dit geval een vlucht en een overnachting nodig hadden om op het volgende eiland te komen; Pulau Sipura. Pulau Sipura maakt deel uit van de Mentawai Islands, een eilandengroep voor de zuidwestkust Sumatra. Dit Sumatraanse surfmekka heeft golven in alle soorten en maten om je op je shortboard of longboard in beweging te krijgen. Na alle duik- en junglepret een prima aanvulling op onze reisactiviteiten dus.

 

Ieder voordeel heb ze nadeel

Die maximale backpackvrijheid en flexibiliteit heeft als bijkomstigheid dat je je door de bank genomen wat later verdiept in details over je vervolglocatie. Die vervolglocatie kan namelijk iedere dag wijzigen, dus waarom energie steken in informatie waarvan je nog niet weet of je die überhaupt nodig gaat hebben.

Kortom, we kwamen er dus niet voor maar ná het boeken van een vlucht en hotelovernachting richting de Mentawai Islands achter dat een verblijf aldaar ons financieel gezien naar de haaien zou helpen. En de enige manier waarop we naar de haaien geholpen zouden willen worden was tijdens een betaalbare duiktrip.

 

Als we dan toch in de buurt zijn

De duizelingwekkende taxirit van Parapat naar Medan Airport de volgende morgen, was dan ook niet bedoeld om een vlucht naar Padang, de kustplaats waar de boot naar de Mentawais vertrekt, te halen maar een last-minute vlucht van Medan naar het Maleise eiland Langkawi.

Niet dat Langkawi zo'n sfeervolle chille strandbestemming is, maar het biedt wel de snelste toegang tot het Thaise eiland Koh Lipe sinds er een direct bootverbinding en douanecircus zijn opgetuigd op beide eilanden.

Zo genoten we de laatste week dus niet van nasi goreng, Bintang bier en surfen op de golfen van de Indische Oceaan maar van green curry chicken, Singha bier en de onderwaterwereld tijdens een aantal duiken in de Andamanse Zee bij Koh Lipe.

 

Kruistocht op Koh Lipe

Op een trektocht van hangmat naar hangmat en het maken van een paar duiken na was alleen een goede dosis kruistocht een activiteit van betekenis die week.

Dat laatste was ongetwijfeld het gevolg van het niet afkloppen bij het uitspreken van de woorden, "hé, ik heb deze backpacktrip nog helemaal geen last gehad van diarree ofzo". De Andamanse broekhoestgeesten bleken onverbiddelijk en namen de volgende dag de volledige controle over onze darmflora over. Ik heb zelden zo'n innige relatie onderhouden met het sanitair porselein.

Na een paar dagen hadden onze lichamen de ergste kruistocht achter de rug en konden we genieten van de laatste Thaise zonnestralen. Om vervolgens via Langkawi, twee dagen Singapore en een overstap in Qatar weer terug te vliegen naar Amsterdam. En toen kwam er een olifant met een hele grote snuit en die blies het laatste reisverhaal van deze reis uit!

Foto's van Koh Lipe en alle andere foto's van deze reis, kun je vinden in het album "Sumatra 2017" op de Brotherlouis Facebook-pagina

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken