Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Hallo allemaal! De hutten van Ban Sabai Riverside Bungalow zijn dusdanig goed bevallen dat ik er een dagje aan vast geplakt heb in Vang Vieng. Dat werd wel wat riskant want vanavond vlieg ik van Vientiane naar Hanoi en dus mag ik niet te veel vertraging hebben met de bus naar Vientiane. Vientiane zie ik daardoor dus niet echt, behalve dit internetcafé dan.

 

Hutje delen

Ik deel voor 't eerst van m'n leven een kamer met een getrouwde vrouw: Kelly. Haar 2 vriendinnen slapen in de hut naast ons en we hebben erg veel lol. Een prettige bijkomstigheid is dat 2 van hen talen-docent zijn en mijn Engels kan zo hier en daar nog wel een upgrade gebruiken en dus leer ik erg veel Engels bij. Soort talencursus dus hier. Verder kan ik het erg goed vinden met 1 van de dames uit de andere hut dus ik vermaak me prima. We waren allebei wel in voor wat happiness en dus hebben we wat Happy Shakes weggewerkt. Nou mooi nix van gemerkt dus he dat spul. Ook de special tea en de mushrooms wilden niet echt werken en dus hebben we de moed maar opgegeven en het bij alcohol gehouden.

 

Doberen op de Nam Song rivier

Gisteren zijn we met een nog een ander Engels stel lekker gaan dobberen op de Nam Song rivier. Men neme de binnenband van een vrachtwagen wiel, blaze hem op en werpen hem in het water en jezelf er achteraan. Redelijke stroming zo hier en daar en om de paar honderd meter een relaxt barretje met koude pilsners en als attractie wat touwen en katrollen waarmee je het water in gelanceerd kan worden. Heb dobberen naar het eindpunt zou 2 uur in beslag moeten nemen en we begonnen om 14:00. Door wat 'oponthoud' bij iedere bar (je wilt de lokale ondernemers toch graag een hart onder de riem steken als rijke toerist en iedereen is bij mij gelijk dus overal neem je zo'n pretcylinder) werd het wat later en dus kwamen we pas na zonsondergang weer 'thuis'. 's Avonds wederom erg lekker gegeten. Het wordt zo langzamerhand vervelend, al dat lekkere eten en tot in de kleine uurtje m'n laatste dag in Vang Vieng benut. Na ruim 2 uur slapen ging de wekker weer, tas ingepakt en de pleiterik uitgehangen. Vanavond dus weer een stukje vliegen. Eens kijken hoe het met de kwaliteit staat van Vietnam Airlines.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Laos

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Laos? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Laos

Vliegticket Bangkok backpacken Laos

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Laos te scoren.

Vliegticket

Backpacken Laos voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Laos.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Laos backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Laos

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken