Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Na veel gereis, gefeest en in en uitpak werk van rugzakken, ben ik sinds afgelopen maandag aanwezig op Koh Chang in Thailand. Het slechte weer van Vietnam heeft me daar daar weggejaagd, en nu pak ik in elk geval nog wat zonuren. Zo hoop ik niet bleek als jullie te zijn wanneer ik terug kom. Sinds december vorig jaar is hier veel veranderd. Er wordt enorm veel gebouwd voor het hogere marktsegment, en de lokale gemeente-ratten willen van het backpackers-image af op dit eiland. Phuket 2 (of 3 als je Koh Samui ook mee telt) is geboren.

 

Socializen op Koh Chang

Gelukkig is Lonely Beach nog bijna zoals vorig jaar en dat betekent veel relaxte mensen, mooie zonsondergangen en veel buckets 's avonds in de bar. Degene die nog niet bekent zijn met de bucket: das een emmer van ongeveer een litertje of twee die gevuld wordt met ijs. Men voege daar 0,50 liter whiskey of rum aan toe en het geheel wordt afgetopt met wat cola, ananassap en wat kokosmelk desgewenst (voor bij de ananas dan). Er wordt niet geschud met deze cocktail (dat zou zo'n troep geven met zo'n brede emmer) maar je krijgt er wel een stuk of 10 rietjes in zodat je met z'n allen kunt genieten van deze lokale heerlijkheid. De buckets is dan ook een sociale drank want de loop je van de bar weg dan komen de mensen op je af als vliegen op een hoop stront.

 

Hutje delen op Koh Chang

De eerste avond met een Zweeds/Israëlische dame zitten kletsen en toen we de volgende morgen elkaar konden vertellen dat zowel haar hut als het matras in mijn hut bar slecht was besloten we iets anders te gaan zoeken. Uit zuiver praktisch overwegingen en om de kosten te drukken heb ik met haar de afgelopen dagen dan ook een hut gedeeld. De hut staat in de eerste rij direct op het strand en dus kunnen we vanaf onze veranda met een redelijke aanloop de zee induiken.

 

Ultiem chillen bij Treehouse Lodge

Verder gaat het leven hier z'n gangetje. Brommertje gehuurd en het eiland even rondgesjeesd. Treehouse Lodge, een van de backpackresorts (met backpackresort bedoel ik goedkope hutjes, geen luxe villa's zoals in Cancun of Isla Magharita), moet weg van Lonely Beach. Zij waren hier 8 jaar geleden de entrepreneurs op het strand. Gelukkig hebben ze op het enige strand waar nog niemand zit een stuk land bemachtigd, en daar is sinds vorige week het nieuwe Treehouse geopend. Ziet er schitterend uit. De weg er naar toe is alleen nog niet helemaal af (foto's volgen, je geloofd je ogen niet maar het is gelukt op de brommer).

Ik lees net dat half Nederland in de file staat, dat de rayonhoofden van de Elfstedentocht alweer warmlopen en dat Brabant en Limburg bedekt zijn met sneeuw. Reden te meer om zo nog meer even op het strand te gaan liggen.

Tot ergens in december in elk geval! TOEDELOEEEE

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken