Brotherlouis.nl

4.333333333331111111111Rating 4.33 (3 Votes)

Zuidoost Azië is een enorm populair gebied onder backpackers. Van over de hele wereld reizen jaarlijkse miljoenen backpackers naar landen als Thailand, Laos, Cambodja en  Vietnam.

Ondanks dat de wegen nog lang niet in alle landen geweldig zijn kun je door de aanwezigheid van veel lowcost airlines snel en goedkoop naar eigenlijk ieder land in deze regio vliegen.

 

Landen in Zuidoost Azië

 

 

Populairste startsteden om te backpacken

Hoewel er meer steden in Zuidoost Aziatische landen zijn waar je vanuit Nederland of Duitsland naartoe kunt vliegen zijn de onderstaande 3 steden het populairst om te starten met backpacken met als absolute nummer 1 Bangkok.

Dit komt o.m. door de backpackersbuurt Banglamphu in Bangkok waar de bekende straat Khao San Road gevestigd is. Banglamphu is een uitstekend startpunt om andere backpackers te ontmoeten die hun backpacktrip starten, beëindigen of even op adem aan het komen zijn van de vele indrukken die ze al hebben opgedaan. Ondanks dat Bangkok het populairst is om te starten is het niet altijd het voordeligst om hier te starten. Vliegtickets naar Kuala Lumpur zijn soms een stuk goedkoper. Vanaf zowel Kuala Lumpur als Bangkok kun je met diverse Zuidoost Aziatische prijsvechters goedkoop naar andere steden vliegen zoals Hanoi, Saigon, Yangon of Penang.

 

Klimaat in Zuidoost Azië

Alle Zuidoost Aziatische landen hebben een tropisch klimaat. Uiteraard is het op hoger gelegen gebieden met name na zonsondergang kouder. Denk hier alvast aan bij het inpakken van je rugzak thuis. Wil je een trekking gaan doen in de bergen bijvoorbeeld neem dan ook zeker een dikke trui mee. Meer info over wat je mee kunt nemen als je gaat backpacken door Zuidoost Azië vindt je op de speciale wat-neem-je-mee-pagina.

  • November t/m februari: het is dan droog en relatief koel met een gemiddelde temperatuur van 30 graden
  • Maart t/m mei: heet en droog met temperaturen tot 40 graden
  • Juni t/m augustus: heet en veel regen waardoor de luchtvochtigheid erg hoog is en het erg benauw kan zijn
  • September t/m begin november: koel en nat 

 

Visa voor landen in Zuidoost Azië

Voor alle landen in Zuidoost Azië heb je een visum nodig om binnen te komen. Voor sommige landen die je echter voordat je op de luchthaven aankomst of bij een grenspost al een visum in je paspoort te hebben. Aanvragen van een visum kan sowieso altijd vanuit Nederland maar dat is relatief duur en kost veel tijd. Voor de meeste landen gelden dezelfde regels. Je hebt nodig: 1 paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn bij vertrek uit dat land, soms geld, soms 2 pasfoto's.

Vooraf niet nodig:Vooraf wel nodig:
CambodjaMyanmar (Birma)
LaosVietnam
Indonesië 
Maleisië 
Thailand 

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken