Brotherlouis.nl
Thaise eilande Koh Phi Phi Loh Dalum Beach Thailand

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Algemene informatie

Koh Phi Phi is een zeer populair en bekend eiland onder backpackers. Het eiland ligt in het zuiden van Thailand in de Andaman Zee tussen het eiland Phuket en de kustplaats Krabi.

Koh Phi Phi Ley Maya Bay

Koh Phi Phi is eigenlijk de naam van een groep eilanden onder de naam "Had Nopparattara - Ko Phi Phi National Park". De eilandengroep bestaat uit 6 eilanden waarvan Koh Phi Phi Don de grootste en bekendste is. Maya Bay, de beroemde baai uit de film "The Beach" met Leonardo di Caprio ligt op het naastgelegen Koh Phi Phi Ley.

Koh Phi Phi is net als het bekende Koh Samui een eiland dat vooral onder jongere backpackers populair is. In het seizoen zijn er iedere avond feestjes bij een van de vele beachbars die het eiland rijk is. Daarmee heeft het eiland wel een deel van zijn oorspronkelijke schoonheid en rust in moeten leveren. Heb je meer behoefte aan rust, dan kun je per boot ook eenvoudig naar het dichtbij gelegen Koh Jum gaan.

 

Stranden op Koh Phi Phi

Hoewel het eiland meer stranden heeft zijn er 4 stranden op Koh Phi Phi Don met accommodatie waar je dus kunt verblijven:

 

Tonsai Bay en Loh Dalum Bay

Tonsai Bay is de drukste baai omdat ferries vanuit Phuket, Krabi en Koh Lanta daar aankomen en vertrekken. Loh Dalum Bay is wat dat betreft het beste alternatief met een mooier en rustiger strand en goede accommodatie op loopafstand. Tonsai Village is het dorpje dat tussen Tonsai Bay en Loh Dalum Bay in ligt en biedt ook tal van goedkope accommodatie en naast restaurants, bars, duik-, massage en souvenirshops.

Loh Ba Kao Beach voor honeymooners

Met slechts een paar resorts is Loh Ba Kao Beach, dat ook vaak als Loh Bagao Beach geschreven wordt, bijna een privé strand. Ideaal voor honeymooners en koppels dus! Hier zijn de aanwezige hotels en resorts ook opgericht. Omdat Loh Ba Kao Beach aan de oostkant van Koh Phi Phi ligt geniet je hier van de zonsopgang. Het strand is erg ondiep wat er voor zorgt dat je alleen bij hoog water goed kunt zwemmen.

Long Beach

Long Beach bevindt zich aan de zuidwest kant van Koh Phi Phi en heeft uitzicht op Phi Phi Ley. Je komt er het makkelijkst met een long-tailboot. Een enkeltje kost overdag 50THB, 's avonds richting de 100 THB.

Laem Tong Beach voor rust

Zoek je meer rust en wil je mooi kunnen snorkelen kies dan voor Laem Tong Beach. Dit strand bevindt zich aan de noordoost kant van Koh Phi Phi en is alleen per boot bereikbaar vanaf Loh Dalum Bay of Tonsai Bay. Zo'n 100 meter uit de kust ligt een schitterend koraalrif.

 

Bungalows & resorts op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi biedt voor iedere budget tal van leuke bungalows, resorts en hotels. De 2 grote baaien, Tonsai Bay en Loh Dalum Bay zijn het populairst en ook het drukst. Wil je van een lekkere rustige plek genieten op het iddylische Koh Phi Phi? Check dan mijn bungalow & resort top 5.

Bungalow & resort-pagina

 

Hoe kom je op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is per boot bereikbaar vanuit:

  • Koh Lanta
  • Krabi
  • Phuket

Van Bangkok naar Koh Phi Phi via Krabi

Vanuit Bangkok kun je het makkelijkst vliegen vanaf Don Muang Airport naar Krabi. Don Muang Airport is de luchthaven waar vrijwel alle lowcost airlines vertrekken.

Het alternatief is een toeristenbus vanaf Khao San Road in Bangkok die naar Krabi rijdt. Je vertrekt ´s avonds rond 19:30 vanuit Bangkok en stopt onderweg een paar keer. Rond 12:00 uur de volgende middag arriveer je in dan in Krabi. Een flinke rit met de trein van Bangkok naar Krabi kan ook.

 

Pinnen & Creditcards op Koh Phi Phi

Pinautomaten zijn ruim aanwezig in Tonsai Village. Het is bij veel resorts ook mogelijk om met creditcard af te rekenen.

 

Internet & Wifi op Koh Phi Phi

Vrijwel alle resorts bieden gratis wifi aan.

 

Eilandhoppen door de Andaman Zee

Veel backpackers combineren een bezoek aan Koh Phi Phi met een bezoek aan Phuket of één van de populaire eilanden in de Golf van Thailand zoals Koh Phangan en Koh Samui. Vervoer tussen de eilanden is makkelijk te regelen via een van de vele reisagenten op de eilanden, in Bangkok, Krabi en Surat Thani.

 

Doorreizen vanuit/naar Koh Phi Phi

Een reis naar Koh Phi Phi is goed te combineren met een bezoek aan de Thaise eilanden Koh Jum, Koh Lipe en Koh Mook.

Wil je eilandhoppen in het Andaman Zee gebied? Check dan de speciale Andaman Zee eilandhoppen-pagina.

eilandhoppen-pagina

 

Deel dit artikel

Foto's Koh Phi Phi

067-thailand-kho-phi-phi
015-thailand-kho-phi-phi
048-thailand-kho-phi-phi
058-thailand-kho-phi-phi
018-thailand-kho-phi-phi
013-thailand-kho-phi-phi
061-thailand-kho-phi-phi
019-thailand-kho-phi-phi
046-thailand-kho-phi-phi
038-thailand-kho-phi-phi
040-thailand-kho-phi-phi
023-thailand-kho-phi-phi
066-thailand-kho-phi-phi
020-thailand-kho-phi-phi
050-thailand-kho-phi-phi

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken