Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Koh Phi Phi is een zeer populair eiland onder backpackers. Het kristalheldere zeewater van 27 graden, hutjes langs de kustlijn van diverse stranden en veel verschillende dagtrips om te ondernemen op en in de omgeving van Koh Phi Phi maken het eiland tot een waar backpackers paradijs waar menig reiziger langer blijft dan was voorzien.

Koh Phi Phi is eigenlijk de naam van een eilandengroep. Die bestaat uit zes eilanden. Het grootste en bekendste eiland heet Koh Phi Phi Don. Het eiland dat je ken van Maya Bay ligt iets verderop en heet Koh Phi Phi Ley.

 

Op deze pagina

 

Wat kun je doen op Koh Phi Phi

Leer duiken

Koh Phi Phi heeft uitstekende duikmogelijkheden. Hierdoor kun je er comfortabel je Padi Openwater of Padi Advaced Openwater duikcertificaat halen. Afhankelijk van het seizoen en duik locatie is het zelfs mogelijk om manta rays, whale sharks en haaien te zien tijdens je het duiken.

Je kunt bij vrijwel alle duikscholen dagelijks starten met je duikcursus. Loop de avond ervoor even langs bij een van de vele duikscholen. De prijzen ontlopen elkaar ook niet heel veel. Reken op € 300 - € 380 voor een meerdaagse duikcursus. Alle kosten die nodig zijn om je duikcertificaat te halen zoals huur van je duikuitrusting, theorie boek en ook lunch is hierbij inbegrepen.

 

Maya Bay op Phi Phi Ley

Koh Phi Phi Ley Maya Bay

Eén van de meest beroemde foto's die vrijwel iedere backpacker wel eens heeft gezien voordat je Koh Phi Phi bezoekt is een foto van Maya Bay. De baai heeft zijn bekendheid grotendeels te danken aan de film "The Beach" uit 2000 met Leonardo di Caprio. Maya Bay ligt op Koh Phi Phi Ley.

Je kunt Maya Bay dagelijks bezoeken met een longtailboat of speedboot vanaf Koh Phi Phi Don. Dit kun je als losse trip doen en ook als gecombineerde trip tijdens een Islans Tour waarbij je verschillende eilanden in de buurt van Koh Phi Phi bezoekt.

 

Wandel naar het Koh Phi Phi Viewpoint

Naar het Koh Phi Phi viewpoint wandelen

Een pittig tochtje maar zeker de moeite waard om te doen is een leuke hike naar het Koh Phi Phi Viewpoint. Je hebt er een schitterend uitzicht op Koh Phi Phi Don en met een beetje helder weer kun je ook Koh Phi Phi Ley in de verte rechts achter Koh Phi Phi Don zien liggen. Neem wel een flinke fles water mee. En hoe vroeger je start in de ochtend, des te rustiger en koeler het nog is.

 

Stranden op Koh Phi Phi

De vijf populairste stranden van Koh Phi Phi Don zijn:

 

Tonsai Bay en Loh Dalum Bay

Tonsai Bay is de drukste baai omdat ferries vanuit Phuket, Krabi en Koh Lanta hier aankomen. Loh Dalum Bay is wat dat betreft het beste alternatief met een mooier en rustiger strand en goede accommodatie. Tonsai Village is het dorpje dat tussen Tonsai Bay en Loh Dalum Bay in ligt en biedt ook tal van goedkope accommodatie en naast restaurants, bars, duik-, massage en souvenirshops.

Loh Ba Kao Beach voor honeymooners

Met slechts een paar resorts is Loh Ba Kao Beach, dat ook Loh Bagao Beach genoemdn wordt, bijna een privé strand. Ideaal voor honeymooners en koppels dus! De aanwezige hotels en resorts zijn hier ook op gericht. Omdat Loh Ba Kao Beach aan de oostkant van Koh Phi Phi ligt geniet je hier van de zonsopgang. Het strand is erg ondiep wat er voor zorgt dat je alleen bij hoog water goed kunt zwemmen. Je bereikt dit strand via het uitdagende pad dat via het Phi Phi Viewpoint loopt of met een longtail boat.

Long Beach

Long Beach bevindt zich aan de zuidwest kant van Koh Phi Phi en heeft uitzicht op Phi Phi Ley. Je komt er het makkelijkst met een long-tailboot. Een enkeltje kost overdag 50THB, 's avonds richting de 100 THB. Wandelen via het pad aan de oostkant van Tonsai Bay kan ook.

Laem Tong Beach voor rust

Zoek je meer rust en wil je mooi kunnen snorkelen kies dan voor Laem Tong Beach. Ongeveer 100 meter uit de kust ligt een schitterend koraalrif. Dit strand ligt aan de noordoost kant van Koh Phi Phi en is per longtail boat bereikbaar of via een pittige wandeling die via het viewpoint.

 

Bungalows & resorts op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi biedt voor iedere budget tal van leuke bungalows, resorts en hotels. De 2 grote baaien, Tonsai Bay en Loh Dalum Bay zijn het populairst en ook het drukst. Wil je van een lekkere rustige plek genieten op het iddylische Koh Phi Phi? Check dan mijn bungalow & resort top 5.

Bungalow & resort-pagina

 

Hoe kom je op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi kun je alleen per boot bereiken. Boten naar Koh Phi Phi varen vanaf:

  • Koh Lanta
  • Krabi
  • Phuket

Check voor vertrektijden, prijzen en boottickets 12go.asia. Je kunt daar online je boottickets boeken en betalen met creditcard of Paypal.

Vanaf eind oktober tot half april kun je ook eilandhoppen van en naar Koh Phi Phi. Dat betekent dat je dagelijks met een boot kunt vertrekken naar Koh Lanta en van daar uit met een ferry of speedboot naar ander eilanden die zuidelijker liggen kunt reizen. Denk aan eilanden als Koh Ngai, Koh Mook en Koh Lipe.

Meer info vind je op de speciale eilandhoppen-pagina.

 

Van Bangkok naar Koh Phi Phi

Vanuit Bangkok kun je het snelst op Koh Phi Phi komen door naar Krabi of Phuket te reizen. Dat kan per bus of met het vliegtuig. Vliegen is uiteraard het snelst en mits je vooruit boekt hooguit € 15 duurder dan met de bus. Check voor vertrektijden, prijzen en tickets deze links:

Zoek tickets

 

Pinnen & creditcards op Koh Phi Phi

Pinautomaten zijn ruim aanwezig in Tonsai Village. Daarnaast kun je, om te voorkomen dat je met heel veel cash op zak loopt, bij veel resorts ook met je creditcard afrekeken. Heb je nog geen creditcard? Check dan mijn tips op de speciale creditcard-pagina.

 

Internet & Wifi op Koh Phi Phi

Vrijwel alle resorts bieden gratis wifi aan.

 

Verder reizen vanaf Koh Phi Phi

Een reis naar Koh Phi Phi is goed te combineren met een bezoek aan:

Wil je eilandhoppen in het Andaman Zee gebied? Check dan de speciale Andaman Zee eilandhoppen-pagina.

eilandhoppen-pagina

Deel dit artikel

Foto's Koh Phi Phi

048-thailand-kho-phi-phi
037-thailand-kho-phi-phi
050-thailand-kho-phi-phi
040-thailand-kho-phi-phi
035-thailand-kho-phi-phi
045-thailand-kho-phi-phi
033-thailand-kho-phi-phi
055-thailand-kho-phi-phi
017-thailand-kho-phi-phi
041-thailand-kho-phi-phi
054-thailand-kho-phi-phi
028-thailand-kho-phi-phi
062-thailand-kho-phi-phi
036-thailand-kho-phi-phi
064-thailand-kho-phi-phi

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken