Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (2 Votes)

Bij een zoektocht naar bezienswaardigheden voor Bangkok denk je niet direct aan fietsen door Bangkok. Tussen 12 miljoen inwoners door slalommen lijkt gekkenwerk, maar het bedrijf van de Nederlandse (mede)oprichter Co van Kessel Bangkok Tours organiseert toch al jaren succesvol diverse fietstochten door Bangkok. Ik had er al jaren veel over gehoord en gelezen. En eind 2010 was het dan eindelijk zover.

 

Fietsen en varen door Bangkok

Uit de diverse tochten deed ik mee aan "Toer 1: Co Combo (5-urige fiets / boottocht)". Die kon zowel 's ochtends als 's middags gedaan worden. Ik koos voor de ochtend omdat de zinderende hitte van de middagen in Bangkok mij niet zo aantrokken. Dat hield wel in dat ik al om 6:30 uur 's ochtends vanaf m'n guesthouse bij Khao San Road met een taxi naar het startpunt Grand China Princess Hotel in Chinatown diende te vertrekken. Om 7:00 uur start de fietstocht namelijk al.

 

Start van de fietstocht in Chinatown

De tocht begon in Chinatown, een van de meest bruisende wijken van Bangkok wat mij betreft. Hoe laat je hier ook komt, je ziet er altijd mensen hard aan het werk. Via diverse smalle straatjes en markten kwamen we na een uurtje aan bij de Chao Praya Rivier. Die rivier heb ik vaak bevaren met een van de Chao Praya River Express boten maar ik was nog niet eerder aan de overkant geweest.

Op een kleine veerpont werden de 13 fietsen geladen van 12 deelnemers en onze gids, een Thaise dame die aardig wat woorden Nederlands sprak. Met uiteraard een dik Thais accent en dat klonk erg vermakelijk.

Vanuit Chinatown bekeken heet de wijk aan de overkant van de Chao Praya rivier "Thon Buri". Een naam die ik alleen van verkeersborden kende. Dit is echt een andere wereld dan de hectiek van Chinatown, Sukhumvit o.i.d. Echt een stuk rustiger en daardoor ook erg aangenaam. Bangkok heeft dus ook rustigere stukken. Op een lokale markt hebben we nog diverse lokale snacks naar binnen gewerkt waarna de fietstocht door Bangkok weer verder ging.

 

Varen door de buitenwijken van Bangkok

Wat later werden alle fietsen in een grote longtailboot geladen en voeren we over de "klongs" (kanalen) die uiteindelijk allemaal weer samenkomen in de Chao Praya rivier. De longtailboot voerde ons langs schitterende groene stukken met mooi villa's. Dit was duidelijk een van de rijkere delen van Bangkok. Echt heel mooi om te zien. Ik zou er zo kunnen wonen bij wijze van spreken. Onderweg hebben we zelfs diverse varanen gezien waarvan ik dacht dat deze alleen op/rond het Indonesische eiland Komodo voorkwamen. Maar er zijn dus ook andere soorten die bijvoorbeeld in de kanalen in en om Bangkok voorkomen. Dat was tevens de reden dat veel huizen aan het water veel gaas tussen hekken gespannen hadden. Zo'n varaan hapt rustig in 1 keer een kip uit je kippenhok weg.

 

Authentieke toplunch tijdens de fietstocht

De longtailboot bracht ons naar onze lunchstek. Daar werd een voortreffelijke warme lunch geserveerd van authentieke Thaise gerechten. Die vind ik persoonlijk steeds moeilijker te vinden in Bangkok maar deze Thaise gerechten smaakten bijzonder lekker! We namen een uurtje de tijd voor de lunch.

 

Laatste stuk langs mooie tempels en de Chao Praya rivier

Na de lunch was het tijd voor het laatste gedeelte van de fietstocht. Die voerde langs diverse mooie tempels en uiteindelijk kwamen we weer bij de Chao Praya rivier uit waar we weer met een veerpont naar de overkant werden vervoerd. Terug aan de overkant, of eigenlijk dus de kant waar we begonnen waren zijn we Chinatown weer in gefietst. Het liep inmiddels tegen 13:00 en dat was aan het verkeer en de warmte ook te merken. De keuze voor een ochtend fietstocht was dus de juiste geweest. En 's middags nog alle tijd om te chillen, shoppen of iets dergelijks. Voor mij een erg leuke ervaring geweest die ik iedereen kan aanraden!

Bezoek Covankessel.com

 

In 2012 is (mede)oprichter Co van Kessel helaas overleden. Het Co van Kessel-team zet zijn tochten sindsdien voort, geïnspireerrd door zijn kijk op Bangkok en zijn immense topografische kennis van deze stad.

Deel dit artikel

Foto's fietstocht

947-thailand-bangkok-2010
951-thailand-bangkok-2010
969-thailand-bangkok-2010
966-thailand-bangkok-2010
971-thailand-bangkok-2010
950-thailand-bangkok-2010
957-thailand-bangkok-2010
948-thailand-bangkok-2010
961-thailand-bangkok-2010
963-thailand-bangkok-2010
944-thailand-bangkok-2010
945-thailand-bangkok-2010
952-thailand-bangkok-2010
972-thailand-bangkok-2010
946-thailand-bangkok-2010

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken