Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

De meeste guesthouses en hotels in Thailand bieden wifi internet aan. Hierdoor kun je makkelijk en voordelig contact met het thuisfront houden. En natuurlijk je foto's door appen, Snapchatten of naar Facebook uploaden.

 

Gratis naar huis bellen via Wifi

Veel backpackers zie je hierdoor ook steeds vaker met lichtgewicht devices zoals smartphones, iPad's en ultra-books rondreizen. Wist je bijvoorbeeld dat je voor maximaal een paar euro al een uur internet tegoed koopt bij een guesthouse. Dat betekent dat wanneer je Skype bijvoorbeeld op je iPad of iPhone hebt geïnstalleerd, je voor een paar euro verder gratis een uur naar huis kunt Skypen. Dat is heel wat anders dan vroeger een paar euro per minuut betalen in een belwinkel.

 

Betaalsystemen voor Wifi-internet in Thailand

Doorgaans heb je een aantal betaalopties voor Wifi internet in Thailand:

 • Gratis wanneer je een drankje of maaltijd neemt in een café of restaurant
 • 1 uur Wifi internet tegen betaling, je Wifi wachtwoord is dan 1 week geldig
 • 24 uur Wifi internet tegen betaling, je hoeft maar 1x in te loggen maar na 24 uur moet je opnieuw betalen

Kijk welke optie het beste bij jou wensen past. Ben je wat langer op een plek en heb je niet dagelijks intensief een Wifi-verbinding nodig, dan is optie 1 of 2 prima.

Veel restaurants wijzigen hun Wifi-wachtwoord overigens niet heel vaak. Dus mocht je een drankje bij het café naast je guesthouse drinken bij dat barretje waar je de Wifi-code van kunt bemachtigen. Dan kun je bij het langslopen of in de lobby van je eigen guesthouse mogelijk gebruik maken van de Wifi-verbinding van de buren.

 

3G of 4G internet in Thailand gebruiken

Wil je niet altijd afhankelijk zijn van een wifi verbindingen of heb je geen zin om bij ieder nieuw guesthouse wéér om het wifi wachtwoord te hoeven vragen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een prepaid simkaart kopen en die in je mobiele telefoon stoppen.

Een overzicht van providers met prepaid simkaarten op een rij:

 • AIS
 • Dtac
 • Truemove H

 

AIS

Mobiele provider AIS biedt de Traveller SIM aan voor backpackers. Er zijn die verschillende simkaarten. De prijsverschillen tussen deze drie komen vooral door het verschil in het aantal dagen dat je de simkaart kunt blijven gebruiken. Ook de internet snelheid van het mobiele internet kan verschillen.

 

Dtac

Dtac biedt de Happy Tourist Sim aan voor backpackers in Thailand. Je kunt de simkaart online aanschaffen en op Suvarnabhumi Airport ophalen. Je hebt keuze uit 2 simkaarten. Beiden bieden unlimited mobiel internet aan. De ene kun je alleen langer gebruiken dna de ander.

 

Truemove H

Truemove H biedt de speciale Tourist Sim aan. Je koopt voor 100 THB 2.5GB aan mobiele data. Deze data is 8 dagen gelding. En is dat op of zijn de 8 dagen voorbij, dan kun je eenvoudig opwaarderen tot bundels van 12GB die 30 dagen gelding zijn.

 

Prepaid simkaart Thailand aanschaffen en opwaarderen

Dit zijn direct ook de drie belangrijkste en grootste mobiele providers van Thailand. Alledrie verkopen ze simkaarten in alle gangbare formaten. Het handigst is om de werknemer van de winkel de simkaart in je toestel te laten zetten.

En is je prepaid internet op? Dan kun je bij iedere gangbare belwinkel, 7-Eleven of Tesco opwaarderen. Online opwaarderen blijkt ook te kunnen via Mobiletopup.com. Het opwaarderen kun je daar betalen met je visacard.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken