Brotherlouis.nl
Reisverzekering Thailand Zuidoost Azië backpacken

41111111111Rating 4.00 (1 Vote)

Of je nu alleen of met een groep vriendinnen gaat backpacken of met je gezin. Op reis kan er altijd iets gebeuren. Denk aan een tasje dat je op de grond zet op een terras en dat gestolen wordt, een iPad die uit je tas valt in je guesthouse of een klein ongelukje waardoor je een paar hechtingen in het ziekenhuis moet laten zetten.

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Voor die alledaagse situaties raad ik je een goede reisverzekering aan als je gaat backpacken in Zuidoost Azië. Je hebt de keuze uit een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Hieronder vind je 2 reisverzekeraars die op hoofdlijnen vergeleken worden. Je hoeft geen lid te zijn van de ANWB om er een verzekering af te sluiten:

 
ANWB

Tasman
Kortlopend
Max. reisduur50 dagen2 jaar
   
Doorlopend
Max. reisduur50 dagenn.v.t.
 Bereken premie
ANWB
Bereken premie
Tasman

 

Een kortlopende reisverzekering heeft een maximaal aantal dagen dat je de reisverzekering kunt inzetten. Wat het maximum is verschilt per verzekeraar.

Zoals je ziet verzekert de ANWB alleen vakanties tot 50 dagen, ook bij een doorlopende reisverzekering. Wil je langer reizen, overweeg dan Tasman. Bij alle drie de verzekeraars kun je naar wens je reisverzekering uitbreiden met modules bijv. voor je bagage, geneeskundige kosten of rechtsbijstand. Tasman Verzekeringen biedt een speciale reisverzekering voor backpackers aan.

Het is overigens niet altijd voordeliger om een kortlopende verzekering af te sluiten. Stel dat je 1,5 jaar gaat reizen dan ben je vaak voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ik reis sinds 2003 ieder jaar voor een lekkere vakantie af naar Zuidoost Azië. Er gebeurt mij gelukkig zelden iets en ik ben kerngezond. Ik heb echter wel een moeder die nog maar 8% zicht heeft aan haar ogen en daardoor besef ik me misschien meer dan gemiddeld hoe waardevol een paar goed ogen zijn.

In 2010 heb ik tijdens een nacht-busreis in Myanmar een bacterie in mijn oog gekregen. Deze bacterie is op mijn netvlies terecht gekomen en heeft voor een infectie aan mijn oog gezorgd. Ik kreeg in korte tijd enorm veel pijn aan mijn oog. Met name wanneer ik tegen het licht in keek. En als er ergens veel en scherp licht is, dan is het wel in de tropen.

Gelukkig was dit een busreis richting de grote stad Yangon. En wat je wellicht bij een land als Myanmar niet verwacht is dat er uitstekend ingerichte oogklinieken zijn. Ik werd erg goed geholpen in de oogkliniek door een goed Engels sprekende oudere dame die me rustig uitlegde wat er aan de hand was n.a.v. een kort onderzoek.

De kosten voor het onderzoek en de voorgeschreven medicijnen waren in totaal € 60. Wat je op dat moment echter niet weet is hoe goed het advies werkelijk is. Ik heb daarom m.b.v. Skype naar mijn verzekeraar Interpolis kunnen bellen en gevraagd of ik eerder terug mocht vliegen naar Bangkok na uitgelegd te hebben wat er aan de hand was.

Dat mocht gelukkig. Hierdoor heb ik op kosten van mijn reisverzekeraar een vlucht voor de volgende dag naar Bangkok kunnen boeken wat € 300 kostte. De taxikosten in Bangkok voor de rit naar het ziekenhuis, het onderzoek en extra voorgeschreven medicijnen bedroegen nog eens € 80. In totaal heb ik dus € 440 aan kosten gemaakt voor iets waar je zelf heel erg weinig aan hebt kunnen doen. Door mijn goede reisverzekering heb ik alle kosten terug kunnen krijgen en ik was erg blij dat ik een goede reisverzekering had afgesloten.

Heb je nog geen reisverzekering? Overweeg dan zeker eens de speciale reisverzekering voor backpackers van Tasman Verzekeringen of de reisverzekering van de ANWB.

Verzekering aanvragen
ANWB
Verzekering aanvragen
Tasman

 

Kleinere ongevallen

Je hoeft natuurlijk niet alles te verzekeren. Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit een annuleringsverzekering. Maar ik duik bijvoorbeeld weer wel graag. Lang niet alle reisverzekeringen dekken duikongevallen. Soms is het wel gedekt, soms heb je een extra module nodig om duiksport te kunnen verzekeren.

Maar je hebt ook andere situaties waarin je geen medische ongevallen hebt maar waarin bijvoorbeeld een digitale camera die gestolen wordt. Of deze valt uit een minibus uit je rugzak omdat de klep van de minibus waar je mee reist niet goed is afgesloten door de chauffeur. Je hebt zelf je rugzak niet 100% goed gesloten (is mij overkomen!) et voila, camera kapot.

Of je huurt een scooter en maakt een buikschuivertje omdat je in het drukke verkeer van een grote stad als Bangkok, Ho Chi Minh City of een toeristisch gebied zoals Kuta op Bali aangereden wordt door iemand anders (maar waar jij volgens de lokale regels mogelijk wel schuldig aan bent!).

Allemaal redenen om een goede reisverzekering te hebben. Ga daarom nooit zonder reisverzekering van huis!

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Reis je vaker dan 1x per jaar dan is het handig om een doorlopende reisverzekering te hebben. Dat betekent dat je op vakantie kunt wanneer je wilt en geen omkijken meer hebt naar je reisverzekering. Ik heb zelf een doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking. Ik bezoek vrienden in Colombia, Noorwegen, Italië. Maar ga natuurlijk ook wel eens een weekendje weg en zoals duidelijk mogen zijn ieder jaar op vakantie naar Zuidoost Azië. Die wereldwijde dekking is voor mij dus nodig en wanneer jij naar Azië reist heb je die dus ook nodig. Maar misschien ga jij minder vaak op reis dan ik en heb jij genoeg aan een kortlopende reisverzekering. Dan is dat natuurlijk goedkoper.

Heb je dus nog geen reisverzekering en ga je wel backpacken? Kijk dan snel op Tasmanverzekeringen.nl voor een speciale backpack-reisverzekering.

Bekijk opties

Deel dit artikel

Foto's Thailand

20140203-bangkok-6785
20141207-koh-mak-9247
20141209-koh-mak-7822
20140111-bangkok-5854
20140131-koh-lipe-6605
20141212-koh-mak-7907
20141210-koh-mak-7880
20140111-bangkok-5857
20141214-bangkok-9404
20140131-koh-mook-6878
20141209-koh-mak-7879
20141209-koh-mak-9307
20140203-bangkok-6791
20141207-koh-mak-9256
20140111-bangkok-5868

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken