Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (3 Votes)

Myanmar is in veel opzichten een bijzonder land. Sinds 2011 opent het land langzaam haar deuren en stijgt het aantal toeristen jaarlijks rap. Niet verwonderlijk gezien alle prachtige dingen die je in het meest ongerepte land van Zuidoost Azië kunt zien en doen.

De Shwedagon Paya in Yagon, de 4.000 eeuwenoude tempels en stupa's van Bagan, Golden Mount en een bezoek aan Inle Lake zijn de absolute highlights van Myanmar die je niet mag missen. Maar er is veel meer.

Laat je verrassen door de authentieke bevolking. Westerse kleding heeft bijvoorbeeld zijn intrede nog nauwelijks gedaan in dit land. Mannen lopen in eehn longyi , een soort omgeknoopte rok. Vrouwen en kinderen dragen vaak thanakha , traditionele lichtgele make-up gemaakt van de schors van de thanakaboom.

 

Feiten en statistieken over Myanmar

 • Hoofdstad: Naypyidaw
 • Grootste stad: Yangon
 • Grenst aan: India, Bangladesh, China, Laos en Thailand
 • Religie: 89% is boeddhisthisch, 4% christendom, 4% islam
 • Aantal inwoners: 53 miljoen

Meer praktische reisinformatie en feiten vind je in de Lonely Planet Myanmar.

 

Tijdverschil Myanmar

 • Tijdens de zomertijd is het tijdverschil 4,5 uur
 • Tijdens de wintertijd is het tijdverschil 5,5 uur

 

Klimaat in Myanmar

Myanmar heeft een tropisch klimaat dat in 3 periodes te verdelen is:

 • Eind mei t/m midden oktober: regenseizoen. Het regent soms dagen achter elkaar, soms ook dagen niet. Het is wel erg benauwd
 • Eind oktober t/m midden februari: droge seizoen. Zelden regen en relatief koel. Dit is de ideale tijd om door Myanmar te reizen
 • Eind februari t/m midden mei: hete droge seizoen. Het regent weinig maar is wel heet. Hoe later na februari des te heter het wordt

 

Mannen en vrouwen en Myanmar dragen meestal een Longyi, een wikkeldoek. De doek wordt tot op de enkels gedragen en wordt op de buik vastgeknoopt. Het losmaken van de Longyi om even te luchten in het openbaar door mannen in een heel gebruikelijk ritueel in het straatbeeld van Myanmar. Detail: mannen dragen er vanwege de hitte meestal geen ondergoed onder.

 

Pinnen / geldzaken in Myanmar

Check de speciale geld & creditcard-pagina voor het laatste nieuws over pinnen in Myanmar en het gebruik van creditcards.

 

Visum informatie Myanmar

Voor Myanmar heb je een visum nodig. Het uitdagende hieraan is dat de regels om een visum te bemachtigen regelmatig wijzigen. Check hiervoor de speciale visum informatie & grensovergangen-pagina voor Myanmar.

 

Waar mag je wel en niet komen in Myanmar

Tijdens de militaire dictatuur van 1962 tot 2001 mocht je als toerist op veel plekken niet komen in Myanmar. Dat is inmiddels sterk veranderd. Op tourismtransparency.org vind je een twee kaarten waarop je kunt zien hoe de situatie was en waar je inmiddels wel mag komen. Al dan niet met een vooraf aangevraagde permission.

Het aanvragen van zo'n permission is een tijdrovende klus. Reken op twee tot vier weken. Een ervaren reisagent ter plaatse kan je hier het beste mee helpen. Vraag je aan de receptie in je guesthouse of hotel of zij een adres voor je hebben. En houd er rekening mee dat gebieden waar je toch doorheen mocht reizen ineens off-limit kunnen worden. Zo gaat het soms nog altijd in Myanmar.

 

Mobiele telefoons en internet in Myanmar

Als toerist kun je in Myanmar gebruik maken van het mobiele netwerk. Bereik heb je nog lang niet overal en de kwaliteit en snelheid laten te wensen over. In Yangon en Mandalay kun je een prepaid simkaart kopen. Voor contact met het thuisfront ben je nog meest aangewezen op de wifi-verbinding van je guesthouse of een internet café

 

Lokale bevolking van Myanmar

Myanmar is land met veel verschillende etnische groeperingen. Het land kent zeven hoofdrassen zoals de Shan, Kayin en Chin-volkeren. Daarnaast zijn er meer dan 100 kleinere etniciteiten. 

Bereid je voor op het meest vriendelijke volk dat je zult aantreffen in Azië. Je zult door iedereen hartelijk ontvangen en geholpen worden. Door het Brits koloniale verleden spreken veel locals Engels.

 

Myanmar of Birma?

De naam Myanmar is de naam die de militaire junta, die tot 2011 aan de macht was, aan het land gegeven heeft. Voorheen heette het land Birma of Burma. Een naam die de Portugezen aan het land gegeven hebben en die de Britten bij de kolonisatie eind 1800 hebben overgenomen. De naam Myanmar komt echter van Myanma Naingngandaw. Dat was de lokale naam van het land sinds de 12e eeuw. Dit verwijst weer naar de naam van een van de etnische groeperingen in Myanmar, het Myanmah-volk. Tegenwoordig heet het land weer gewoon Myanmar

 

Visum nodig voor Myanmar

Om door Myanmar te reizen heb je een visum nodig. Check om een visum aan te vragen de speciale Myanmar visum-pagina.

Info visum Myanmar

Deel dit artikel

Visum Myanmar

 

Visum Myanmar nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Foto's Myanmar

329-myanmar-uitzicht-op-queen-inn-guesthouse-nyangshwe
087-myanmar-kalaw-sam-trekking-service
267-myanmar-tempel-ruines-inle-lake
551-myanmar-bagan-zonsopgang
173-myanmar-kalaw-3-daagse-trekking-inle-lake
248-myanmar-mandalay-2010
241-myanmar-kalaw-3-daagse-trekking-inle-lake
588-myanmar-mawlamyine-2010
240-myanmar-kalaw-3-daagse-trekking-inle-lake
391-myanmar-hsipaw-2010
692-myanmar-chaungtha-beach-zonsondergang
271-myanmar-op-de-fiets-naar-de-hot-springs-inle-lake
078-myanmar-kalaw-aung-chang-naung-zedi
161-myanmar-yangon-2010
693-myanmar-chaungtha-beach-zonsondergang

Rugzak inpakken voor Myanmar

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Myanmar? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Myanmar

Vliegticket Myanmar backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Myanmar te scoren.

Vliegticket

Backpacken Myanmar voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Myanmar.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Myanmar backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Myanmar

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken