Brotherlouis.nl

1.166666666671111111111Rating 1.17 (6 Votes)

Phnom Penh is de bruisende hoofdstad van Cambodja. Door het koloniale verleden, vind je er nog tal van oude koloniale gebouwen. Na jarenlange verpaupering en de verschrikkelijke Rode Khmer regime, wordt Phnom Penh een steeds mooiere stad. Er zijn veel bezienswaardigheden, oude gebouwen worden in ere hersteld en je vindt er fantastische restaurants. Geen wonder dat menig reiziger langer in Phnom Penh verblijft dan verwacht!

Bekijk bezienswaardigheden

 

Guesthouse Phnom Penh

Veel budget guesthouses bevonden zich tot een paar jaar geleden in het populaire "Lakeside" gebied. Het gebied, gelegen aan het Boeng Kak meer bestaat helaas niet meer. Veel guesthouses en bars zijn verspreid over Phnom Penh opnieuw begonnen. Rond het "Riverside" gebied vind je een veel goede hotels en guesthouses.

Hotels & guesthouses Phnom Penh

 

Restaurants Phnom Penh

Phnom Penh barst van de goede restaurants. De betere restaurants laten nemen in hun kaart duidelijk de Frans koloniale invloeden mee wat zorgt voor sublieme en spannende gerechten. Een paar adresjes die je niet mag overslaan wanneer je gaat dineren in Phnom Penh zijn:

Friends Restaurant

Friends Restaurant Phnom PenhFriends Restaurant Phnom Penh

Friends Restaurant is het eerste restaurant in Phnom Penh waar men gestart is om straatkinderen op te leiden tot gastheer of kok. Je kunt er kleine gerechtjes eten die heerlijk smaken. De bediening is er geweldig en voor liefhebbers is er ook een mooi kookboek beschikbaar met de gerechten die op de kaart staan. Je vindt dit bijzondere restaurant op nr. 215 aan 13 Street.

 

Restaurant Lemongrass

Restaurant Lemongrass Phnom PenhRestaurant Lemongrass Phnom Penh

Op de kaart van Restaurant Lemongrass vind je authentieke Khmer en Thaise gerechten. Mijn favorieten zijn de gefrituurde garnalenkoekjes met pruimensaus en de Salade van Lotusbloemen, kip en wortel met een heerlijke limoendressing. Je vindt Restaurant Lemongrass op nr. 14 op 130 Street.

 

Restaurant Romdeng

Restaurant Romdeng Phnom Penhphnom penh restaurant romdeng 400x171

Na het overweldigende succes van Friends Restaurant werd een aantal jaar geleden door dezelfde "Friends organisatie" Restaurant Romdeng geopend. Ook bij Romdeng worden kinderen die op straat geleefd hebben opgeleid tot gastheer/gastvrouw of kok. De gerechten zijn extra bijzonder. Zo kun je hier gefrituurde vogelspin eten. En je steunt er ook nog eens een goed doel mee! Je vindt Restaurant Romdeng op nr 74 van 174 Street.

 

Hoe kom je in Phnom Penh

Phnom Penh is uitstekend bereikbaar vanuit diverse andere steden in Cambodja, vanuit Vietnam via Ho Chi Minh City en de Mekong Delta en vanuit Bangkok in Thailand:

 

Bus naar Phnom Penh

De meeste backpackers reizen per bus naar Phnom Penh. Het is een goedkoop vervoermiddel, er is veel aanbod en de wegen in Cambodja zijn voor een grotendeels verbeterd. Hierdoor is de reistijd gedaald en het reiscomfort gestegen. Bustickets kun je inmiddels steeds vaker online boeken. Ideaal toch!?

Phnom Penh is per bus ook goed bereikbaar vanuit de richting van Don Det in Laos, Stung Treng en de Mekong Delta. Daarvoor zijn alleen nog geen bustickets online verkrijgbaar.

Siem Reap - Phnom Penh

 

Vliegticket naar Phnom Penh

Phnom Penh heeft een internationale luchthaven. Vanuit Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore en nog veel meer steden kun je met lowcost airline goedkope vliegtickets naar Phnom Penh vinden. Een aantal suggesties:

Zoek vliegticket

 

Pinnen in Phnom Penh

Pinnen in Cambodja is nog niet zo vanzelfsprekend. In Phnom Penh is het echter geen probleem om een PIN-automaat te vinden. Je ontvangt Amerikaanse dollars uit de PIN-automaat en je kunt gewoon van je Nederlandse PIN-pas gebruik maken. Check ook de speciale pinnen in Cambodja-pagina.

 

Verder reizen vanuit Phnom Penh

Een bezoek aan Phnom Penh is goed te combineren met een bezoek aan Siem Reap (Angkor Wat), Battambang, Sihanoukville, Don Det (Laos), de Mekong Delta (Vietnam) en Ho Chi Minh City (Vietnam).

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken